REUTERS/Antonio Bronic
RIJEČ GLAVNOG REŽISERA

BJELICA OBJASNIO DETALJ KOJI JE IZNENADIO SVE UOČI POČETKA RAPSODIJE! NIKOME NIJE BILO JASNO ZAŠTO JE TO NAPRAVIO 'Nekad treba i malo hrabrosti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. rujan 2019. 01:25

Bila je to čarobna Dinamova večer. Najbolja europska izvedba u zadnjih.. Pa, koliko god bismo rekli, vjerojatno bismo pogriješili. Jedno, dva desetljeća... Igrali su Modri sjajno i prošle sezone na putu do europskog proljeća, ali ne ovako... Ne na ovoj, najvišoj razini. Ne kao protiv Atalante... Jedva smo čekali čuti što nam imaju za reći akteri večerašnje utakmice u kojoj je hrvatski prvak, budimo slobodni reći, ponizio momčad iz talijanskog "Top 4" kruga. Doduše, trenutno su u Serie A na petoj poziciji, ali... Sad je i to manje važno. Barem od prvih dojmova trenera Nenada Bjelice, ravnatelja ovog čudesnog Dinamovog orkestra.

- Vidjeli smo ekipu koja igra vrlo neobično. Malotko igra na način kao i oni. Procijenili smo da u defanzivi moramo biti maksimalno koncentrirani. Nismo im ništa dali u prvom poluvremenu, imali smo vodstvo od 3:0. Prvo poluvrijeme bilo je zaista perfektno, sve što smo htjeli odraditi, to smo i napravili - započeo je Bjelica izlaganje za TV-kamere.

Na pitanje o promjeni taktike imao je spreman odgovor.

- Kad dobijete osjećaj da trebate krenuti s tri stopera, tako igrate. Atalanta tako igra, ja sam svoju ekipu tako pripremao. Nismo htjeli biti defanzivni, htjeli smo vršiti pritisak na njihove stopere. Pokrili smo sve njihove opasne točke, odigrali smo fantastično.

- Pričali smo o tome treba li mijenjati nešto što funkcionira. Nekad treba i malo hrabrosti, odlučnosti. Stali smo svi iza toga, od ponedjeljka počeli pripremati današnju taktiku. Morali smo sakriti to i od medija, sad vam je jasno zašto to nisam mogao govoriti. Danas smo ih iznenadili, nisu bili spremni za ovakvo nešto. Ja sam bio sto posto uvjeren da ćemo mi biti bolji.

Nakon izlaganja na HRT-u, Bjelica se spustio i do press centra gdje je još kazao nekoliko riječi o utakmici. Kazao je trener da njegova momčad ima veliko samopozudanje.

- Mi se nikad ne zadovoljavamo s malim, nikad nismo zadovoljni s bodom uvijek želimo pobjedu. Zato smo stalno puni samopouzdanja. Trenutačno smo na prvom mjestu pokazali smo da se možemo nositi s velikim momčadima kao što je Atalanta. Sedamdeset minuta smo bili perfektni, možemo se zaista nositio s svakime kad igramo kako se dogovorimo. Ali pred nama je još mnogo rada i truda.

Na pitanje je li ovaj rezultat poruka i ostalima?

- Zadnjih 16 mjeseci pokazujemo kvalitetu da se možemo nositi s svakim protivnikom, neka to ostali prihvate kako znaju. Može i Manchester City, protiv kojeg nećemo mijenjati svoju filozofiju igre. Ja sam kazao da ćemo na svakoj utakmici u skupini ići na pobjedu.

Je li ova pobjeda jedna od najvećih?

- Bilo je puno lijepih pobjeda, Benfica, Ferencvaros... Vjerujem da su one najveće i najdraže pred nama.

Dinamo je godinama imao gubitnički mentalitet, Bjelica ga je pretvorio u pobjednički...

-Nisam ništa sam uspio. Puno ljudi radi na uspjehu Dinama, ovo je uspjeh svih ljudi. Ja pokušavam napraviti obiteljsku atmosferu, ali sam zahtijevan na terenu, svi ovaj Dinamo osjećaju kao svoj, to je naša najveća pobjeda.

Linker
16. travanj 2024 14:59