Goran Mehkek / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

BJELICA OTKRIO KAKO SU GA GRUZIJCI IZNENADILI 'To su koristili valjda prvi put nakon 50 utakmica!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. srpanj 2019. 01:19

Nenad Bjelica je u utorak navečer, kao i uvijek, bio apsolutno realan u ocjeni utakmice u kojoj su Modri s 3:0 pobijedili Saburtalo na Maksimiru, nikad neće pokušati pastelnim bojama oslikavati nešto što je bilo teško gledljivo. Pa je tako o jalovom prvom poluvremenu Dinamov strateg rekao:

- Nije bilo dobro, Gruzijci su nas pomalo iznenadili svojim 3-5-2 sustavom, kojeg su koristili valjda prvi put nakon 50 odigranih utakmica! Jer, pregledali smo brojne video-zapise njihovih utakmica i nikad nisu ovako igrali. Stvorili su nam dosta problema, trebalo je proći vremena da se moji igrači prilagode. Forsirala se nekakva igra visokim loptama, što ničemu nije služilo, nije to naš način igre i dosta smo se mučili u tom prvom dijelu – rekao je Bjelica i nastavio:

- U nastavku je sve to ipak bolje izgledalo, a ulaskom igrača s klupe dobili smo onu kvalitetu više i odlučili utakmicu. Kvalitetnija smo momčad, potvrdili smo to u obje utakmice i zasluženo prolazimo dalje.

Prokomentirajte nam igru Oršića, Olma i Petkovića? Je li Oršić zavrijedio reprezentativni poziv?

- O tome će odlučiti izbornik. Mislav igra na visokoj razini, brzo je dohvatio pravu formu i nadam se da će tako i nastaviti. Dani Olmo je, pak, savršeni profesionalac, svjestan je da uvijek mora biti spreman, ma gdje igrao, u Dinamu ili negdje drugdje. Pred njim je još mnogo godina igranja kvalitetnog nogometa, ništa ga ne može omesti, pametan je dečko, u glavi ima ”armirani beton” koji ništa ne može probiti, niti ga izbaciti iz takta. A Bruno je odlično ušao u sezonu, nadam se da će tako i nastaviti. Je li i on „armirao” glavu nakon proljetnih „mušica”? Nadam se da jest. Iako, nije bilo lako izdržati sve ono što mu se lani dogodilo, u samo nekoliko mjeseci prošao je put od jalovog napadača, do hrvatskog reprezentativca! Prvi je došao na pripreme i vjerujem da će biti još bolji.

Odigrali ste pet utakmica bez primljenog pogotka, a na četiri ste zabili više od jednoga gola...

- Da, vrlo sam zadovoljan tom statistikom. Imamo pravi luksuz kvalitete u napadačkom dijelu, a očekujem da momčad bude defenzivno još čvršća, da nam se ne događaju neki propusti kao protiv Gruzijaca u prvom dijelu.

Sljedeći je suparnik Ferencvaroš? Što znate o Mađarima?

- Ne, sljedeći je suparnik – Gorica! I samo me ta utakmica zanima... Tek nakon Gorice razgovarat ćemo o Mađarima. Inače, zabranio sam u svlačionici razgovor o možebitnim suparnicima, ni moji suradnici nisu smjeli o njima razgovarati. A sad ćemo ih dobro proučiti i dočekat ćemo ih maksimalno pripremljeni.

Livaković je oborio Ladićev rekord, kako to komentirate?

- Ponosan sam na to, „Livi” je sjajan dečko i vrhunski vratar i nadam se da će oboriti još Dinamovih rekorda! Vjerujem da će ostati s nama još nekoliko godina, potreban nam je takav vratar, on je iznimno važan kotačić u našoj momčadi – znakovito je govorio Bjelica.

A na trenera se nadovezao glasnogovornik Alen Lesički, izvijestivši da je u srijedu u podne u Maksimiru „pressica na kojoj će neki igrači potpisati ili produžiti ugovore. Livaković? Ili Olmo? Ili – obojica...

Gruzijski su novinari zahvalili treneru Giorgiju Čiabrišviliju na utakmici i prvoj europskoj sezoni ovoga kluba, a trener je istaknuo:

- Igrali smo dobro do 60. minute, a onda smo potonuli. Ne, nismo bili umorni i iscrpljeni, taj je pad stvar gubitničkog mentaliteta. Kad smo primili prvi gol, za nas je sve bilo gotovo – rekao je gruzijski trener.

Linker
25. travanj 2024 14:00