MATTHEW CHILDS Action Images via Reuters
TEŽAK UDARAC ZA SVLAČIONICU

BJELICA SE JOŠ DOBRO I DRŽAO: KAPETAN NA RUBU SUZA, LIVAKOVIĆ DOTUČEN 'Teško je nakon ovog šoka, kad mi je vatrogasac rekao kako je tamo završilo...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. prosinac 2019. 22:49

Ponos i tuga istovremeno. To su bile emocije koje su Dinamovi nogometaši najviše izgovarali nakon poraza od Cityja. Ponos jer su u Ligi prvaka bili konkurentni, jer su i sinoć protiv Cityja pokazali zube, vodili, a tuga jer su osjećali da su zaslužili više no što na kraju imaju. Barem to treće mjesto...

- Uvijek gledamo pozitivno, odigrali smo dva-tri mjeseca odličnog nogometa, da se okrenulo na našu stranu moglo je biti drugačije. Nismo imamo ni sreće, mogli smo se i sad veseliti. Ali to je nogomet, okrećemo se drugim izazovima. Vidjeli ste, u jednoj utakmici od našeg prolaza među 16 u Ligi prvaka do ispadanja iz Europske lige, to je nogomet i zato ga toliko volimo. Čestitali smo si svi, nitko nikome ne može ništa zamjeriti, dali smo sve od sebe - rekao je Nikola Moro, dok je Dominik Livaković kazao:

- Zabio je Olmo odličan gol, krenulo je kao san. Ali više moramo žaliti za Šahtarom, to je bilo presudno. Mislili smo da će nam se vratiti nakon ove dvije utakmice, no nije se dogodilo. Možda da je bilo malo više fair playa kod prvog gola, ali na to ne možemo utjecati, to je njihov izbor.

Kako bi u tom slučaju reagirali Dinamovi igrači?

- S obzirom da sam s njim svaki dan suguran sam da bi drugačije reagirali, izbacili loptu. Ponosan sam na njih, na ovih pet bodova. Nismo zanli rezultat iz Harkiva do kraja, rekao mi je jedan vatrogasac kad je završilo. Zaslužili smo minimalno treće mjesto, pokazali smo da smo bolji od Šahtara u obje utakmice, ali nije nas nagradilo. Možda će iduće godine.

Dani Olmo bio je opet u fokusu, zabio je i sjajan gol za 1:0.

- Tužni smo i ljuti bili nakon tog njihovog gola, no bili su na kraju bolji i trebamo im čestitati. Ovo je meni jedan od najdražih golova, pogotovo jer je bio za 1:0, ali nije bilo dovoljno. Onih pet minuta protiv Šahtara i susret protiv Atalante odigrali smo ipsod naše razine, ne smiješ si to dopustiti u Ligi prvaka, tada se dogodi ovo - pričao je Olmo, koji nije htio previše komentirati Guardioline pohvale.

- Bez komentara, hvala mu što tako priča o meni.

Vidmo li se, Dani, i na proljeće?

- Imam ugovor s Dinamom još godinu dana, igrač sam Dinama, vidjet ćemo!

O tuzi i ponosu pričao je i Petar Stojanović.

- Miješaju se emocije, zaslužili smo više. Ako imamo za čime žaliti imamo, to je utakmica sa Šahtarom, ostalo smo napravili smo sve što smo mogli. Pokazali smo i prtovi Cityja u prvom dijelu da imamo vrhunskui momčad.

Hoće li sad klubu biti teško zadržati momčad na okupu za još jedan europski pokušaj?

- Mislim da neće. Jer svi ovdje uživamo, imamo odličnu atmosferu, prijatelji smo van terena, zadovoljni smo svi. Imamo odlične igrače, stožer i svatko želi raditi u takvom klubu.

Arijan Ademi bio je tužan, svjestan da je malotko protiv Cityja odigrao takvih 35 minuta ili poluvrijeme kao Dinamo.

- Napravili smo velike stvari iako nismo prošli. Svaka čast svima, ostaje žal za Šahtarom. Prvi gol? Nisu htjeli izbaciit loptu, Moro je htio ispucati loptu u aut, oni su presjekli loptu i zabili gol. Tako je, kako je.

Bruno Petković djelovao je također utučeno. Počela je Liga prvaka odlično, završila nesretno.

- Najbolje ste rekli,baš tako. Nadali smo se više, ali potpisali bi ovo na početku. Jesmo li zaslužili više? Pogledajte sve utakmice i vdijet ćete. Dvaput smo vodili protiv Šahtara, imali smo sve u svojim rukama. Mi smo jedini krivci što nismo u osmini finala, možemo samo izvući pouke za budućnost. City? Bili smo 45 minuta al pari, imali su dominaciju u posjedu, ali nisu kreirali ništa, zabili su gol iz... neću komentirati. Ponosni smo, bit ćemo i sutra još ponosnii, iako ostaje tuga, nakon što ostaneš bez svega.

Linker
20. travanj 2024 09:50