Damir Krajac / CROPIX
DAN UOČI SPEKTAKLA

BJELICA U MANCHESTERU ODGOVORIO NA PORUKU PEPA GUARDIOLE I HRABRO NAJAVIO 'Mi uvijek želimo maksimum, a maksimum su tri boda!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2019. 22:11

Najteže Dinamovo gostovanje na rasporedu je u utorak (21h) kada Modri na Etihadu igraju protiv Manchester Cityja. Nenad Bjelica i njegovi igrači već su se smjestili na Otoku, a trener Dinama u ponedjeljak je navečer izašao pred novinare u Manchesteru kako bi još jednom najavio sudar s tamošnjim velikanom.

- Zdravstveno stanje igrača je dobro iako nas čeka zadnji trening pred utakmicu. Igrači s problemima su se dobro oporavili i vjerujem da će biti na raspolaganju - otkrio je u uvodu trener Dinama.

Guardiola je pohvalno govorio o Dinamu i rekao je da će biti spreman na obje opcije Modrih - i s četiri i s pet u obrani.

- Drago mi je čuti pohvale od jednog tako dobrog trenera i ne sumnjam da će biti spremni na svaku našu opciju. Ipak se radi o jednom od najvećih klubova na svijetu. Znamo da će ih biti teško iznenaditi, ali puno puta sam rekao: taktika je jedno, ali neke druge stvari su za mene puno važnije da bi se ostvario pozitivan rezultat. Prije svega puno agresivnosti, puno trke, puno hrabrosti, igrati s velikim srcem i onda se može doći do pozitivnog rezultata. Znamo da su nam šanse male, ali dok one postoje mi se želimo za njih boriti.

'Uvijek želimo maksimum!'

- Mi uvijek želimo maksimum, a maksimum su tri boda. Bez obzira tko je protivnik, moja ekipa igra uvijek na pobjedu. Znamo da je sad to teško ostvarivo, ali mi vjerujemo u sebe i svoje šanse. Treba se i puno toga poklopiti.

Kevin de Bruyne propustio trening, je li to plus za Dinamo?

- Radi se o jednom od najboljih svjetskih nogometaša, no cijeli napad Cityja je takav. To su sve vrhunski igrači. Oni imaju puno zamjena za njega i ne znam koliki je to plus za nas.



Imaju problema u obrani, vidite li tu priliku?

- Nemaju dva stopera. U ovom trenutku igraju Otamendi I Fernandinho. Tko god istrči na teren, sigurno je da imaju visoku kvalitetu koja se može nositi sa svima u Ligi prvaka. Najviše si možemo pomoći mi sami sa zalaganjem, agresivnošću i srcem. To su stvari koje moramo raditi i onda možemo do pobjede.

- Dobar je tjedan iza nas zabili smo 11 godova u dvije utakmice, no isto to je napravio City u svojim utakmicama. Naravno da je njihov nivo viši nego naš, no mi se uvijek možemo poboljšati. Ako ćemo imati 30- 40 posto iskorištenih šansi, onda nećemo imati nikakve šanse. Moramo efikasnost dovesti na 70-80 posto i tek se onda možemo nečemu nadati.

- Očekujem da dečki ispune svoje zadatke. Nemamo imperativ rezultata, očekujem da igrači uživaju, ali i vjerujem da je pobjeda moguća - dodao je Bjelica

0:0 bilo je u crvenom dijelu Manchestera

- Ponosni smo što smo uopće u Ligi prvaka i što možemo nastupati protiv ovakvih protivnika. Želimo od prvog dana uživati i iskoristiti utakmice da se što bolje prezentiramo. Pokušat ćemo svaku utakmicu pobijediti. Drago mi je da smo nakon 20 godina u Manchesteru i nadamo se da ćemo protiv ovog Manchestera ostvariti isto pozitivan rezultat.


Je li City favorit za osvajanje Lige prvaka?

- Mislim da jesu. Iako u europskom nogometu ima jako puno klubova koji to mogu ostvariti. City je stalno blizu, ali oni s Guardiolom to mogu ostvariti. Hoće li osvojiti, to će ovisiti o puno stvari...

Sterling, težak zadatak za Stojanovića?

- Radi se o odličnom igraču, vrhunskom. Cijela njihova momčad je vrhunska, a on je jedan od njih. Najbitnije je da budemo prava momčad i pomažemo jedan drugome jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata. Pokazat ćemo naše kvalitete - prokomentirao je Petar Stojanović koji se u društvu trenera našao pred novinarima.

- Znamo da su vrhunska ekipa, no potrudit ćemo se. Analizirat ćemo ih, znamo njihove kvalitete, probat ćemo pronaći njihove slabe točke i stići do rezultata, zaključio je branič Modrih.

Linker
23. travanj 2024 16:12