Dinamo - Manchester City
 CROPIX / REUTERS
REAKCIJA TRENERA

BJELICA UTUČEN NAKON ELIMINACIJE, JEDNOM IGRAČU IPAK JE NEŠTO ZAMJERIO 'Trebao je bolje reagirati, bio bi korisniji da je bio u zadnjoj liniji...'

Dinamo je poražen 4-1 u posljednjem susretu svoje skupine C Lige prvaka, te je, spletom okolnosti, završio sa sudjelovanjem...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. prosinac 2019. 22:17

Nenad Bjelica nije djelovao onako kao u proteklim utakmicama, i on je bio šokiran scenarijem iz - noćne more.

Manchester City momčad je koja melje, "nastradao" je i njegov Dinamo...

"Prvo poluvrijeme smo se odlično držali, fizički jako dobro parirali, imali i svoje šanse, polu-kontre. Iz jedine šanse su nam izjednačili i to nas je šokiralo. Poremetio nas je drugi gol i bilo nam se jako teško vraćati u utakmicu protiv jedne ovakve ekipe.", rekao je za HRT.

Krenuli su kako su se dogovorili...

Zagreb, 111219.
Nogometna utakmica 6. kola Lige prvaka GNK Dinamo protiv Manchester Cityja. 
Na fotografiji: Rodrigo, Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

"Jako dobro smo krenuli, htjeli smo tako igrati i cijelu utakmicu, ali oni su tehnički superiorni. Fizički se teško nositi preko takvih. Oni su imali 100 posto iskoristivost šansi u prvom poluvremenu, to mam je bio šok, jer smo se dobro držali, a drugo poluvrijeme nije bilo dobro."

Englezi nisu baš bili pošteni u onoj situaciji kod prvog gola...

"Nije u duhu fair-playa, no što je tu je primili smo takvo, možda je Nikola morao bolje reagirasti kad je Emir ispao, možda ne bi bio gol. Nikola stoji sam, kad su stoperi u igri, a bio bi korisniji da je bio u zadnjoj liniji u tim trenucima. No što je tu je. Ekipe na ovom nivou to kažnjavaju.", rekao je trener Dinama.

Na poluvremenu je izgledalo jako dobro...

Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX CROPIX

"Dali su nam gol, taj gol koji nismo trebali primiti. A onda, kad zabiju prvi, odmah i drugi, treći, pa se je teško onda i vraćati. I u ovom sastavu kad im fali pet-šest, no nama je naših pet-šest puno više značilo nego njima njihovi."

Bilo je hendikepa...

"Zadovoljan sam kako su igrali igrači koje su mijenjali na njihovim pozicijama. Ovi dečki su vrhunski od prvog dana od kada sam tu. U konekciji s našim navijačima napravili smo sjajne stvari, vratili smo ljude na tribine. Jako sam zadovoljan."

Bilo je jako emotivno i za trenera:

"Propustili smo Šahtar tamo, propustili smo ga ovdje. Morat ćemo biti još konkurentniji, ali to će biti jako teško u odnosu na momčadi kao što su City i druge. Što reći, valjda je tako moralo biti!", rekao je Bjelica.

Na presici nakon utakmice Dinamov je trener najavio će uskoro u Maksimiru odlučiti o strategiji u zimskom prijelaznom roku, vidjet će se koga će prodati, hoće li nekoga kupiti...

"Već na zimu počinjemo stvarati momčad za ljeto", istaknuo je Bjelica, zahvalivši na kraju navijačima, kojih je na tri utakmicu u skupini Lige prvaka bilo oko 90.000:

"To je naša najveća pobjeda! Vratili smo Dinamove navijače iz svih dijelova Hrvatske, dolaze u Maksimir i navijači iz Europe, ja sam, eto, ugostio prijatelje iz Italije koji su došli na ovu utakmicu. To nam je u svemu moralna zadovoljština, navijači su nas i protiv Cityja fanatično bodrili, pjesma sa sjevera nije prestajala ni kad smo gubili. Hvala svim navijačima na potpori, nadam se da će ta obostrana ljubav potrajati i učinit ćemo sve da budemo još bolji i da ih još više razveselimo", najavio je Dinamov trener.

Linker
16. travanj 2024 22:26