Zeljko Puhovski / CROPIX CROPIX
ČOVJEK U SJENI

BRILJIRAO JE U EUROPI, BIO NAJBOLJI DINAMOV STRIJELAC, A SAD JE - IZGUBLJEN Slutnje su se pokazale točnima kad ga je Bjelica uveo protiv Hajduka

Reprezentativac BiH daleko od fokusa Dinamova trenera
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. studeni 2019. 22:05

Gdje je nestao Izet Hajrović? Zapravo, ne on, nego njegova forma? Ušao je u igru s klupe protiv Hajduka, međutim nije donio puno, samo je pokazao da više nije onaj lanjski Hajrović. Daleko je od te razine kad je bio ponajbolji Dinamov igrač i najbolji Dinamov strijelac u Europi. Niti uspijeva proći, niti dodaje, niti zabija, uza sve igrače koje je Bjelica dobio u zadnjih godinu dana, izgubio je Hajrovića. Što je tome razlog teško je reći, no u ovom je trenutku Hajro daleko od prve momčadi, daleko od naslovnih uloga.

Naravno, bilo bi za Dinamo sjajno kad bi se nekako ukazao u Milanu, ušao s klupe i donio pobjedu, iako to u ovom trenutku zvuči nemoguće. Jer Hajrović ove sezone još nije upisao ni minutu u Ligi prvaka.

Jedan od rijetkih Dinamovih nogometaša koji dosad nisu dobili šansu. Zagorac je ipak pričuvni vratar, Šitum nije prva opcija ni na jednoj od pozicija na kojima igra, Pinto i Moubandje ne mogu do minuta kraj Stojanovića i Leovca, Majer je bio ozlijeđen, Marin igra za mladu momčad, Andrić, Kulenović i Lešković već su dulje izvan stroja... No, od svih njih najveće je iznenađenje što Hajrovića nema nigdje!

Zagreb, 230618.
Graliste Hitrec Kacijan.
Pripremna utakmica izmedju GNK Dinamo Zagreb i FK Rabotnicki Skopje.
Na fotografiji: Hajrovic i Bjelica.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Počeo je sezonu asistencijom protiv Saburtala, najavio da bi mogao opet imati kvalitetnu statistiku. Međutim, na tome je i stao, poslije utakmice u Tbilisiju više nema nikakav učinak.

Hodao je između prve momčadi i pričuvnog rješenja, došao je čak i do reprezentacije BiH što je pomalo apsurdno s obzirom na to da ga Robert Prosinečki nije zvao kad je igrao u vrhunskoj formi. Ali nakon utakmice u Varaždinu, kad je zadnji put bio u prvih 11 i kad ga je Bjelica zamijenio u 58. minuti, više ga nema u prvom planu.

Derbi s Hajdukom mu je, kad je ušao s klupe, bila dobra prilika da se vrati na scenu i da nekim potezom opet podsjeti na Hajrovića od prošle sezone. No, nije se pokazao, njegovim ulaskom Dinamo nije dobio na kvaliteti, Hajrović nije uspio nadmudriti Splićane i ostao je na toj jednoj asistenciji protiv Saburtala.

Sve je više onih koji se pitaju može li Bjelica uopće ‘vratiti’ Hajrovića na višu razinu ili su njegove najbolje partije u Dinamu već iza njega? Podsjetimo, lani je Hajrović u Europi briljrao, pogotovo na jesen, sa šest pogodaka bio je ukupno najbolji Dinamov strijelac. Ali, zadnji je gol zabio Anderlechtu u Bruxellesu, s bijele točke, u pobjedi 2:0. Bilo je to 4. listopada 2018.

Pad forme

Između toga i Saburtala upisao je tek jednu asistenciju, protiv Viktorije u Maksimiru. Na proljeće je, pak, u HNL-u imao četiri pogotka (dva Rudešu, Slavenu i Hajduku) uz jednu asistenciju protiv Gorice. Već je tu bio vidljiv pad njegove forme, ali još uvijek je to bilo na dobroj razini u usporedbi s ovom sezonom.

Recimo, Hajrović je prošle sezone ukupno odigrao 34 utakmice, zabio je 10 golova i imao osam asistencija u 2254 minute. Ove sezone odigrao je samo 13 dvoboja, a u njima samo 767 minuta, od toga 450 u pretkolima Lige prvaka, gdje je još i imao minutažu. No, kako sezona odmiče, Hajrovićev je doprinos sve manji.

Kako bi Bjelici dobro došla neka Hajrovićeva čarolija, kao neko novo oružje u Ligi prvaka. Kad bi zasjao u Milanu, bio faktor iznenađenja, džoker s klupe, kako god ga nazvali kasnije. Jedna lopta, dodavanje iz njegovog genijalnog arsenala kakav je pokazivao prošle sezone tako bi dobro došli u ovoj utakmici odluke.

HAJROVIĆ ZA DINAMO

U HNL-u

39 odigranih utakmica

4 postignuta pogotka

U KUPU

7 odigranih utakmica

1 postignuti pogodak

U SUPERKUPU

1 odigrana utakmica

0 postignutih golova

U EUROPI

19 odigranih utakmica

6 postignutih golova

UKUPNO

66 odigranih utakmica

11 postignutih golova

------------------------------------------------------------------------------

HAJROVIĆ U LIGI PRVAKA

NA KLUPI

18/09/19. Dinamo - Atalanta 4:0

01/10/19. Šahtar - Dinamo 2:2

IZVAN KADRA

01/10/19. Man City - Dinamo 2:0

06/11/19. Dinamo - Šahtar 3:3

Linker
23. travanj 2024 00:14