Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
MERCATO NA BERNABEU

BUDUĆNOST REALA NAKON OSVOJENOG 13. NASLOVA PRVAKA EUROPE Talijanski velikan opasno zagrizao Kovačića, a i glavne zvijezde mogle bi napustiti Madrid

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 27. svibanj 2018. 18:14

Trener Zinedine Zidane, nakon trećeg uzastopnog ulaska u finale Lige prvaka, tvrdi da Real Madrid ima sve potrebne igrače. U siječnju se usprotivio transferima, a prošlo ljeto su u klub došli tek igrači za budućnost poput 20-godišnjeg bočnog Thea Hernandeza ili 21-godišnjeg stopera Jesusa Valleja. Situacija u kojoj ima 25 igrača koje rotira čini se da funkcionira, no neki su nezadovoljni malom minutažom. Upravo na to računaju klubovi u mogućem lovu na igrače Real Madrida. Tako su prošlo ljeto Bernabeu napustili napadač Alvaro Morata i ofenzivni vezni James Rodriguez.

- Real Madrid je primio i odbio dvije ponude od 150 milijuna eura za Marca Asensia iz Engleske - rekao je igračev zastupnik Horacio Gaggioli za radijsku postaju Cadena SER.

Isco je ranije otvoreno rekao kako ne osjeća Zidaneovo povjerenje, barem ne onakvo kakvo ima kod španjolskog izbornika Julena Lopeteguija. Manchester City bi s njime pokušao doći do pehara Lige prvaka.

Kovačić je, pak, zanimljiv Juventusu, tvrde talijanski i španjolski mediji. Iz Real Madrida su ove zime rekli kako su imali konkretan upit Intera, no ime torinskog kluba tijekom čitave sezone se veže uz 24-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

- Kako bih mogao otići odavde - rekao je Kovačić ovoga tjedna u klupskom sportskom centru.

- Kada sam došao nisam mogao niti zamisliti da ću toliko puta biti u finalu Lige prvaka - napomenuo je hrvatski reprezentativac, koji je uvjeren da će za njega biti mjesta u momčadi.

No, pravo je pitanje što će biti sa zvijezdama Kraljevskog kluba. Iza napadača Karima Benzeme je slaba sezona, a jedino ga Zidane čvrsto brani. Nakon što je ovaj tjedan na klupu Napolija sjeo njegov bivši trener iz Real Madrida Carlo Ancelotti, nije isključeno da će Talijani poslati upit u Madrid. Benzema ima ugovor do ljeta 2021. godine, no već mjesecima u upravi razmišljaju o novom napadaču.

Generalni direktor Real Madrida, Jose Angel Sanchez, vjerojatno će glavne poteze povući nakon Svjetskog prvenstva. Tada bi netko mogao iskočiti kao što je bio slučaj s kolumbijskim ofenzivnim veznim Jamesom Rodriguezoem. Nakon što je bio proglašen najboljim igračem prvenstva 2014. u Brazilu doveden je u Madrid.

A povrh svega upitna je, čini se, budućnost Cristiana Ronalda i Garetha Balea u redovima Kraljevskog kluba.

Bale želi igrati redovito, a Ronaldo svoje izjave tek mora pojasniti.

Linker
26. travanj 2024 13:16