CROPIX
ATMOSFERA KAO KOD VATRENIH U RUSIJI

ČESTITKE STIŽU SA SVIH STRANA, OVO JE DINAMO KAKAV SE SVIĐA PUBLICI! Nikad nismo izgledali ovako dobro, šanse s Young Boysima su 50:50!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. kolovoz 2018. 10:14

Primali su čestitke od svih Dinamovi igrači, a i pljesak s tribina rekao je dosta: 'Ovo je Dinamo kakav se sviđa publici'. Pitali smo i mi Dinamove nogometaše, jer, oni to na terenu možda drugačije osjećaju, je li doista ovaj Dinamo drugačiji od prijašnjih, ajmo reći u europskom smislu najozbiljniji od dosadašnjih momčadi zadnjih godina.

"Ne mogu pričati daleko u prošlost, ali otkad sam ja ovdje, to je doista tako. Nismo nikad igrali tako dobro, nismo ovako stajali na terenu tako dobro kao sad. Zašto? Klima u svlačionici je sjajna, klima na terenu također i to nam daje nadu da možemo biti i bolji."

"Nije mi ugodno pričati o trenerima, ali puno smo dobili s novim trenerom, dobili smo veliku pozitivnu energiju. Svi smo prijatelji, igramo jedan za drugoga, gledajte, nevjerojatno je da su toliki igrači otišli koji su bili standardni i najbolji u ligi, a mi igramo ovako. Nadam se da ćemo trajati još dugo", rekao je Petar Stojanović, sretan što je Dinamo ostvario prvi cilj sezone.

"Naravno da smo sretni što imamo u rukama europsku jesen, ali tu nije kraj. Znamo da nas čeka jako težak posao, svjesni smo da su Young Boysi odlična momčad. No, sad je najbitniji Osijek."

Mario Gavranović zabio je gol koji je Modre riješio brige. Nikad ne stavlja sebe u prvi plan, nije ni sad.

"Sve je super! Imali smo pozitivan rezultat iz Astane, ali znali smo da moramo biti ozbiljni od prve do zadnje minute. Svi su odradili čudesan posao, od nas napadača do vratara, nisu nam napravili ništa. Tako moramo izgledati. U Europi se mora ovako igrati, kako se mora stajati, ovo je dokaz da možemo odigrati rutinski, bez stresa. Imamo širinu, koga god da trener izabere, teško će pogriješiti."

Novi suparnik su njegovi Švicarci? Koliko je daleko Liga prvaka?

"Liga prvaka je daleko 180 minuta ili malo više. Ali, došli smo korak bliže, mislim da smo na 50:50, na istoj razini kao Young Boysi, koji su ipak jača momčad od Astane i Hapoela."

Izet Hajrović razmišlja slično.

"Oni će biti najteži protivnik dosad, ali vidimo šansu, imamo priliku ući u Ligu prvaka i želimo je iskoristiti. Inače, atmosfera je bila super, a vjerujem da će navijača biti i više u idućim utakmicama. Na dobrom smo putu da vratimo navijače, ako ćemo igrati kao i dosad, ako ćemo igrati kao momčad uopće se ne brinem."

Uime igrača Astane, ali i svoje osobno, oglasio se Marin Tomasov.

"Priznajemo, prošla je bolja momčad. Iskreno, Dinamo me iznenadio, mislio sam da će biti lakše za nas, odnosno neizvjesnije, a oni su nas lagano pobijedili 3:0. Dinamo izgleda dobro, imaju odličnog trenera, koji će napraviti sjajan posao, dobro će ih posložiti i siguran sam da bi bili konkurentni u Europskoj ligi, u Ligi prvaka možda malo teže. Ali, želim Dinamu sreću da uđe tamo, a mi da uđemo u Europsku ligu. Ne tražim alibi, nema ga, Dinamo je zasluženo slavio, ali činjenica je da mi nismo ista momčad kao lani, nešto je tu drugačije, otišli su neki igrači. Moramo shvatiti da nije samo tako lako ući u Ligu prvaka."

Linker
24. travanj 2024 19:19