Cropix/Robert Belošević
BILO JE TO DAVNO

CICO KRANJČAR O 'GAŽENJU SALZBURGA' Zabijali smo im kako smo htjeli, ali sve se promijenilo!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 05. kolovoz 2016. 21:06

Put do Lige prvaka prolazi preko Salzburga. Dinamo nije imao sreće tijekom ždrijeba u Nyonu. To je, barem, neki opći stav na koji smo naišli u Maksimiru nakon što su Dinamo kuglice spojile s prvakom Austrije.

Tradicija im definitivno ne ide u prilog jer su ‘modri’ ispadali tri puta od Austrijanaca u novije vrijeme; dva puta od Red Bulla, jednom od Austrije Beč.

No, tradicije postoje da bi se rušile. Uostalom, Salzburg unatoč silnim ulaganjima multinacionalne kompanije Red Bull, nikada nije završio u skupini Lige prvaka. A sedam puta su bili u kvalifikacijama…

Zlatko Kranjčar je silno želio Celtic da malo evocira uspomene na 1998. Na koncu je dobio ‘svoje’ Austrijance. Iako, s Red Bullom ga baš ništa ne veže. Cico je u duši ipak rapidler…

- To su neke davne uspomene. Neko drugo vrijeme kada su Austrijom vladali Rapid i Austrija Beč, dva kluba koja su bila nedodirljiva. Tek dolaskom Otta Barića počeli su rasti kao klub, a u novije vrijeme igraju glavnu ulogu zahvaljujući ulaganjima Dietricha Mateschitza. Neki osnovni dojam je kako su dobra ekipa sa stranim trenerom i puno stranih igrača. Uložili su u stadion, dobili publiku koja je stvorila kult navijanja. Ma sve se promijenilo - priča nam Kranjčar kojeg smo pitali kako je prolazio u dvobojima sa Salzburgom.

Nije htio reći. Ipak, na kraju druženja evocirao je djelić austrijskih uspomena.

- Ma tada smo im zabijali kako smo htjeli. Krankl tri gola, ja dva. Pa Stinčić je tamo ‘popio’ sedam komada - nasmijao se Cico Kranjčar. Iako, istini za volju, primio je Stina pet pogodaka i završilo je 5-2...

Kako bilo, priznao je Kranjčar kako se u trenerskoj kabini pričalo o dva kluba. Na listi želja najbolje je kotirao Celtic, na listi ‘najbolje izbjeći’ primat je držao upravo Red Bull Salzburg.

- Htio sam Škote, ali što je tu je. Red Bull nam je ostao dužan jer smo dva puta ispali od njih. Sada smo stigli u situaciju da im vratimo za te poraze i kao nagradu uzmemo ulazak u skupinu LP-a. Salzburg je dobra momčad, ali niti mi nismo loši. Sve znamo jedni o drugima, a imamo još desetak dana da se snimimo. Evo, Majo Vlak će ih već u subotu gledati protiv St. Poltena.

Najbitnije će u ovoj priči biti sačuvati kadar. U Maksimiru su prelomili kako Marko Rog ostaje u plavom dresu, barem do kraja play-offa.

- Tijek razgovora u klubu sugerira kako Marko ostaje s nama. I nema razloga da razmišljamo drugačije.

Portugalci su u petak objavili kako Chelsea želi u svoje redove dovesti vratara Eduarda Carvalha.

- Otkud vam to? Nemam takvih informacija, ali u slučaju da je to točno jasne su namjere Chelseaja da dovedu iskusnog vratara kao zamjenu, a možda mu se otvori put prema mjestu u momčadi. U svakom slučaju, ako nešto službeno dođe do kluba onda ćemo sjesti i vidjeti što nam je za činiti - poručio je Zlatko Kranjčar.

Linker
27. travanj 2024 01:13