REUTERS/Piroschka Van De Wouw
MEĐU VELIKANIMA!

ČUDO IZ AMSTERDAMA JE NJEGOVOG TVORCA STAVILO U DRUŠTVO IVICE OLIĆA Bivši napadač Vatrenih od sada dijeli povijesni podvig s još jednim imenom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. svibanj 2019. 09:52

Lucas Moura apsolutni je junak Tottenhamove 3:2 pobjede nad Ajaxom. Brazilac je s tri pogotka u drugom poluvremenu najzaslužniji za to što ćemo 1. svibnja u Madridu gledati englesko finale Lige prvaka.

Rijetki su nakon Ajaxovih 1:0 u Londonu, a pogotovo nakon 2:0 vodstva na Johan Cruijff Areni vjerovali da ćemo i drugu večer zaredom gledati još jedan čudesan preokret, ali dogodilo se upravo to. Nakon Liverpoola i Spursi su ušli u povijesti i to zahvaljujući Lucasova tri komada (55', 59' i 90+ 6').

Golovi 26-godišnjeg Brazilca posebni su i po tome jer je on njima postao tek peti igrač koji zabio hat-trick u polufinalima lige prvaka. Zanimljiv je podatak i taj da se u tom uglednom društvu nalazi i legenda hrvatskog nogometa Ivica Olić, a pored njega tu su još i Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo i Alesandro del Piero. Podsjetimo, Ola je još kao igrač Bayerna utrpao tri komada Lyonu 2010. godine. Za slavni francuski klub tada je brani Hugo Lloris, čovjek koji je u srijedu navečer bio na golu Tottenhama.

Moura je Tottenham odveo do njegovog prvog, povijesnog finala Lige prvaka. Spomenimo i kako je ovo englesko finale treće u povijesti europskih natjecanja. U finalu Kupa UEFA 1972. godine igrali su Spursi i Wolvesi, 2008. u finalu Lige prvaka Manchester United i Chelsea.

Linker
23. travanj 2024 19:57