REUTERS/Massimo Pinca
PLANET HRVATSKA

DERBI VEČERI LIGE PRVAKA BEZ HRVATA Brojke sve govore - Juventus će večeras biti 20 posto slabiji zbog izostanka Marija Mandžukića

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 23. listopad 2018. 19:01

Juventus je jučer odradio posljednji trening uoči leta u Manchester i ostao bez jednog vrlo važnog prvotimca. Nakon Khedire, Bonuccija i Emrea Cana, trener Massimiliano Allegri ostao je zbog zdravstvenih problema i bez Marija Mandžukića.

Hrvatski napadač na treningu je ozlijedio lijevi gležanj i prema nekim procjenama s travnjaka će izbivati dva-tri tjedna. Mandžukić je ove sezone odigrao deset od ukupno 11 Juventusovih utakmica, nije ga bilo samo u prvenstvu protiv Bologne. Četiri gola i dvije asistencije upisao je Mandžukić u tim dvobojima u kojima je čak devet puta bio starter.

Od svog dolaska u Torino 2015., Mandžukić je odigrao 139 utakmica za Juventus, a propustio ih je 35. Ukupno 23 pobjede te po šest remija i poraza upisala je Stara dama u tim dvobojima, što je uspješnost od 65,7 % pobjeda bez Mandžukića na travnjaku. Ta približno dvotrećinska trijumfalna statistika još pada u Ligi prvaka.

U Mandžukićevoj eri u crno-bijelom dresu, Juventus je bez njega odigrao devet utakmica u elitnom europskom natjecanju i upisao četiri pobjede, tri remija i dva poraza. Četiri od devet, to je tek 44,4 % pobjeda. S Mandžukićem u sastavu, pak, Juve ima 15 pobjeda, šest remija i tri poraza u 24 utakmice, što je uspješnost od 62,5 % pobjeda.

U karijeri je Mandžukić do sada igrao 12 puta protiv engleskih klubova u UEFA-inim klupskim natjecanjima i samo tri puta je izgubio, uz konačnih pet pobjeda. Dva gola i jednu asistenciju upisao je u tri dvoboja protiv Man. Cityja, gol i asistenciju ima u dva sudara s Unitedom, zabio je jedan pogodak u četiri okršaja s Arsenalom, dok se protiv Tottenhama i Chelseaja nije ‘upisao’. Protiv Crvenih vragova igrao je u četvrtfinalu LP u travnju 2014. u dresu Bayerna. Na Old Traffordu je asistirao Bastianu Schweinsteigeru za konačnih 1:1, a u uzvratu u Münchenu zabio je prvi gol u 3:0 slavlju.

Danas neće dobiti novu priliku da nastavi niz Hrvata koji su zabijali Unitedu u njegovom dvorištu, nakon što su na Old Traffordu poentirali Vastić, Strupar, Bokšić, Olić, Modrić, Jelavić, Lovren...

Linker
23. travanj 2024 08:52