CROPIX
MISLILO SE DA ĆE OTIĆI S NJIMA

DINAMO BEZ NJEGA NE MOŽEMO ZAMISLITI, VEĆ GA JE ČEKALO MJESTO U AVIONU! Proslavljeni kapetan Vatrenih bio je tamo, novinari su stražarili...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. listopad 2019. 11:26

U siječnju 2018. godine u turski Belek, gdje su se pripremali nogometaši Dinama, stigao je proslavljeni kapetan Vatrenih Darijo Srna. Naime, u istom hotelu s Modrima boravio je i Šahtar, s tadašnjim trenerom Paulom Fonsecom. Srna je proveo dva ili tri dana u hotelu, stalno se družio s Dinamovom delegacijom. A onda je naglo sletjela vijest koju smo saznali od dobro obaviještenih klupskih izvora.

- Šahtar nudi 15 milijuna eura za Nikolu Moru!

Odmah smo, na prvu, priču povezali s Darijem Srnom. Svi znamo koliko se njegova riječ sluša u Šahtaru i bili smo sigurni da ga je upravo on preporučio svom klubu. Na Nikolinu se licu također vidjelo da se nešto događa, a počele su špekulacije da će sa Šahtarom izravno iz Turske krenuti u Dubai, gdje je ukrajinski klub nastavljao pripreme. Novinarsko je društvo od 0 do 24 na smjene stražarilo ​pred vratima hotela Regnum čekajući da vidi Moru s putnim torbama. Naročito nakon utakmice koju su na istim pripremama igrali Dinamo i Šahtar. Jer neki su izvori tvrdili da će baš nakon tog ogleda Moro sa Šahtarom pravac Dubai.

Zagreb, 300919. 
Zracna luka Franjo Tudjman.
GNK Dinamo putuje u Manchester na utakmicu 2. kola skupine C UEFA Liga prvaka.
Na fotografiji: Nikola Moro
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Međutim, utakmica je završila, a Nikola je ostao u Dinamu, Šahtar je odletio, otišao je i Darijo Srna. Nije bilo nikakvih komentara iz kluba o tome, nitko, zapravo, nije želio govoriti zašto nije došlo do transfera. Čak i oni izvori koji su nam ponudili priču zatvorili su usta, ispalo je kao da se ništa nije događalo. Nije se oglašavao ni Nikola, tako da se na koncu od velike priče i ogromnog transfera sve brzo zaboravilo.

Kasnije smo saznali da je Dinamo odbio ponudu za Moru, makar, istini za volju, ona nikad nije službeno stigla na maksimirsku adresu. No cifra koju su Ukrajinci nudili bila je izgovorena u razgovorima dvaju klubova. Uglavnom, da je tada otišao, Nikolin transfer bio bi jedan od najvećih u Dinamovoj povijesti izlaznih transfera.

Linker
18. travanj 2024 06:14