REUTERS
KOMENTAR NA DRAMU U ZAGREBU

DINAMO BI MOGAO ZAPAMTITI PAŠALIĆA! JUNAK VEČERI NA SAN SIRU ZABIO GOL PA POSLAO PORUKU ZAGREPČANIMA: 'Šest bodova u dvije utakmice pa ćemo vidjeti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2019. 10:37

Nogometaši Atalante sinoć su u Milanu oidgrali 1:1 protiv Manchester Cityja čime su sačuvali šanse kako za plasman u nokaut-fazu natjecanja, tako i za nastavak natjecanja u Europskoj ligi dva kola prije kraja u skupini C.

Atalanta je remijem protiv engleskog prvaka došla do prvog, povijesnog boda u Ligi prvaka.

"Na kraju smo imali čak i priliku pobijediti u utakmici kada im je isključen igrač i na vrata su morali prisilno poslati igrača, a ne golmana. Nažalost, u tim smo trenucima pokazali da nam nedostaje iskustva i bilo je premalo nogometa i prave igre. I dalje imamo šanse u Ligi prvaka, ali bio bih jako zadovoljan s mjestom u Europskoj ligi isto tako, sve dok nastavimo skupljati europsko iskustvo i razvijati se", rekao je Atalantin trener Gian Piero Gasperini.

"Manchester City je momčad koja je odlična napadački, ali u obrani se muče. Zato smo morali riskirati, podigli smo intenzitet inaše igre na maksimum, početi igrati brže i agresivnije i u drugom smo poluvremenu stvorili više prilika i igrali smo bolje od Manchester Cityja. Još nismo mrtvi", poručio je Gasperini za Sky Sport.

Soccer Football - Champions League - Group C - Atalanta v Manchester City - San Siro, Milan, Italy - November 6, 2019  Atalanta's Mario Pasalic celebrates scoring their first goal with Alejandro Gomez           REUTERS/Daniele Mascolo - RC2X5D9L2OMV
REUTERS/Daniele Mascolo

Nakon susreta se oglasio i Cityjev trener Pep Guardiola koji je na vrata prisilno morao poslati igrača Kylea Walkera. Naime, prvi vratar Ederson je ozlijeđen i zamijenjen na poluvremenu, a Claudio Bravo je 'pocrvenio' u završnici.

"To mi je prvi put u karijeri da sam morao postaviti trojicu različitih vratara. Za nas je dobro da su nam zapucali samo jednom na vrata otkako je Walker stao na gol. Na poluvremenu smo trebali voditi s dva gola prednosti, ali ponekad se takve stvari događaju (promašeni penal Jesusa). Nikad ne bih podcijenio Atalantu. Svi Talijani znaju da je osvojiti 4 boda iz dvije utakmice protiv Atalante za nas divan rezultat", objansio je Guardiola.

Raheem Sterling je doveo Manchester City u vodstvo u 7. minuti, a izjednačujući gol za Atalantu i pokazalo se konačnih 1:1 zabio je hrvatski veznjak Mario Pašalić u 49. minuti.

"Da nam je netko rekao da će ovo biti konačan rezultat prije susreta bili bismo sretni, ali s obzirom kako se utakmica razvijala imamo za čime žaliti. Ali možemo biti sretni s našom igrom, posebice u drugom poluvremenu", rekao je Pašalić.

Hrvatski veznjak kratko se dotaknuo dramatične utakmice u Maksimiru.

"Vidjeli smo da su Dinamo i City remizirali, što znači da smo i dalje u igri. Pokušat ćemo osvojiti šest bodova u zadnje dvije utakmice i vidjeti što će se dogoditi", dodao je Pašalić.

Pogled na ljestvicu skupine C govori da je Manchester City prvi s deset bodova, Šahtar i Dinamo imaju po pet na drugom i trećem mjestu, dok je Atalanta posljednja s jednim bodom.

Linker
24. travanj 2024 07:35