Screenshot: YouTube
15 MINUTA EUFORIJE

DINAMO ĆE U VELIKOM OKRŠAJU ZA LIGU PRVAKA DOČEKATI PUN STADION Modre u Bernu čeka slavni 'Die letzte Viertelstunde' i zabrinjavajuća statistika

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. kolovoz 2018. 19:44

Young Boyse u prosjeku na njihovu Stade de Suisseu u Bernu gleda oko 15.000 gledatelja, no očekuje se da će za utakmicu s Dinamom sve ulaznice biti rasprodane (kapacitet je 31.783 gledatelja). Iako su načelno sva mjesta sjedeća, za utakmice nacionalnog prvenstva klub prodaje i stajaća mjesta.

Ovaj je klub najpopularniji u Švicarskoj poslije Basela, ima navijačku skupinu koja momčad prati i na gostovanjima. Na utakmicama u Bernu nerijetko se stvori sjajno ozračje, a posebnost je svakako što cijeli stadion glasno bodri svoje nogometaše u posljednjih 15 minuta igre.

Naime, u 75. minuti službeni govornik na stadionu preko razglasa uzvikne: “Und jetzt, die letzte Viertelstunde!” (“A sada, posljednjih četvrt sata!”).

U tom trenutku svi gledatelji ustaju sa svojih sjedalica i počinju pljeskati i navijati! Zanimljivo, u posljednjih nekoliko sezona, Young Boysi su zabili više golova od svih švicarskih klubova baš u tim završnicama dvoboja, ne samo na domaćem travnjaku...

Linker
23. travanj 2024 16:14