Boris Kovacev / CROPIX
REAKCIJE IZ SVLAČIONICE

DINAMO ČEKA TEŽAK POSAO U UZVRATU, JEDAN OD JUNAKA DAO FORMULU ZA LIGU PRVAKA:Moramo igrati kao u Mađarskoj! Neće biti lako, vidjeli smo da su opasni'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. kolovoz 2019. 01:25

Dinamovi nogometaši bili su sjajno raspoloženi u izjavama za predstavnika televizijskih prava nakon prvog ogleda s Rosenborgom i pobjede od 2:0. Liga prvaka jako je blizu povratka na Maksimir, a za to su među zaslužnijima kapetan Arijan Ademi i strijelci zgoditaka ove večeri. Bruno Petković pogodio je iz kaznenog udarca, a vodstvo je udvostručio i konačan rezultat postavio Mislav Oršić.

- Hvala navijačima. Znali smo gdje su njihove jake snage, gdje nam mogu zaprijetiti. Dali smo dva zgoditka ovdje, ali u Norveškoj neće i ne smije biti opuštanja. Moglo je možda biti i više od 2:0, sada nam nema druge nego u utorak napraviti sve kako bismo prošli u Ligu prvaka. Neće biti lako, vidjeli smo da su opasni i jaki i da nam mogu stvoriti probleme. Snašli smo se u drugom poluvremenu i dobro priveli utakmicu kraju - rekao je Ademi.

- Imamo lijepu prednost pred uzvrat. Brzo smo zabili, sve nam se otvorilo i nakon toga je bilo lakše. Lopta je malo skakala, čekao sam da se malo primiri, pucao i - ušla je. Na stranu to, Norvežani su sjajni iz prekida, svaka lopta koja nam se našla u šesnaestercu bila je za nas opasna. Ipak, dobro smo odradili sve skupa večeras. Sada moramo igrati kao i u Mađarskoj - dodao je Oršić.

Kad smo ga pitali misli li da je opravdao pozivnicu Zlatka Dalića, kazao je...

- Nadam se da jesam! Ali u svemu je najbitnije da smo pobijedili. Sljedeći korak je prolazak u Ligu prvaka.

Je li trenutačno u najboljoj životnoj formi?

- Može se tako kazati. Osjećam se kao čovjek koji igra u životnoj formi. Najljepše je u Europi igrati velike utakmice, to je ogromna motivacija - zaključio je Oršić.

Zagreb, 210819.
Stadion Maksimir.
Utakmica UEFA Lige prvaka izmedju GNK Dinama i Rosenborga B.K.
Na fotografiji: Bruno Petkovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Pred kamere je izišao i strijelac prvoga pogotka Bruno Petković:

- Jedna jako dobro odigrana utakmica s naše strane, dali smo im minimalno prostora iako su imali nekoliko prilika. Mi smo odigrali stvarno jako dobru utakmicu, šteta što iz svih tih prigoda nismo i više golova postigli. Imamo dobru prednost, ali moramo biti oprezni. Danas sam zabio iz jedanaesterca i pogodio, ali nogomet je takav da se iz utakmice u utakmicu to može promijeniti. Niti ću likovati što sam danas zabio niti sam potonuo kada sam promašio u posljednjem susretu. Sada se moramo odmoriti i detaljno analizirati ovaj dvoboj, moramo se rekuperirati i dobro pripremiti za uzvrat - zaključio je Petković.

Izet Hajrović je kazao kako je Dinamo odigrao dobru utakmicu...

- Držim da je stvarno bilo dobro. Imamo dobar rezultat za uzvrat, ovih 2:0 je sasvim O.K. Naravno, znamo da utakmica u Norveškoj neće biti ista kao ova koja se igrala u Maksimiru. No, svakako ćemo se dobro pripremiti za uzvrat, vjerujem da će naši navijači i tamo napraviti dobru atmosferu kakva je bila i u Budimpešti. Ma, siguran sam da ćemo proći dalje. Mi uvijek želimo zabiti što više pogodaka, tako ćemo se ponašati i u Norveškoj. Mislim da smo i danas protiv Rosenborga mogli zabiti još dva pogotka. No, s ovim rezultatom i posrednošću od dva pogotka možemo živjeti i očekivati konačni trijumf. Rosenborg pak živi od prekida, u uzvratu moramo biti jako oprezni, moramo se dobro braniti kao danas. Defenzivni dio smo jako dobro odradili - izjavio je Hajrović.

Linker
19. travanj 2024 18:28