CROPIX
TEŠKI ISPITI

DINAMO ČEKA TRNOVIT PUT DO LIGE PRVAKA Pogledajte koji sve opasni protivnici prijete Modrima već u 2. pretkolu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. svibanj 2018. 13:40

Sad kad su poznati svi prvaci država, zna se i koji klubovi stoje Dinamu na putu do Lige prvaka. Kvalifikacije počinju ‘nultim’ pretkolom u kojemu se sastaju prvaci Andore, Gibraltara, San Marina i Kosova, a potom su Modri slobodni i u prvoj kvalifikacijskoj rundi.

Priključuju se u drugom pretkolu, gdje su među nositeljima rangirani na 8. od 10 nositeljskih mjesta. Dakle, nije puno nedostajalo da ni tu ne budu nositelji, no, o tome je sad nepotrebno lamentirati.

Danski Midtjylland i rumunjski Cluj jedini su sigurni Dinamovi potencijalni suparnici iz bubnja nenositelja, jer to su klubovi koji se, kao i Dinamo, priključuju u drugom pretkolu. Ostali protivnici s kojima se momčad Nenada Bjelice može susresti moraju proći prvo pretkolo, a tu najviše pažnje privlače Crvena zvezda, Zrinjski, Rosenborg i Hapoel Bee-Sheva, a u kuglicama bi trebala biti i imena Helsinkija, Videotona, The New Saintsa i Kukësija, ako, ponavljamo, prođu prvo pretkolo.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Moralo bi puno nositelja ispasti da Dinamo bude nositelj i u trećem pretkolu, kako sad stvari stoje, tamo Dinamo čekaju Salzburg, Ludogorec, Celtic, APOEL, Legia, Astana..., dok u će u četvrtom osim svih njih vrebati i PSV i Young Boys. No, to je već vrlo dugoročna prognoza.

Linker
17. travanj 2024 18:11