Foto: Boris Kovacev / CROPIX
ZANIMLJIVE REAKCIJE MEDIJA

DINAMO HRABRIM NASTUPOM PODIJELIO OTOK! JEDAN UGLEDNI ENGLESKI DNEVNIK BEZOBRAZNO OPLEO PO MODRIMA, DRUGI GA DIŽU U NEBO 'Dinamo, kapa dolje!'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 02. listopad 2019. 11:11

Poznata priča: pobjeda na tribinama, a na terenu... šteta. Sve je podsjećalo na onaj Manchester otprije 20 godina, kada je Dinamo šokirao United (0-0), a Boysi očarali Otok, u tolikoj mjeri da su ih Guardianovi reporteri svrstali u - igrača utakmice.

Ovaj put sve je bilo isto, Etihad se drmao u ritmu Zagreba, ali jedino je nedostajao rezultat. Najvažnija stavka gostovanja koji je lako mogao poći na drugu stranu...

"Guardiola je uvođenjem Sterlinga transformirao utakmicu, koja je odavno trebala ići na stranu domaćina, ali Dinamu kapa dolje, jer energija i branjenje koje su pokazali bilo je fantastično", piše Guardian. "Ulazak Sterlinga dao je Cityju ono što je zaslužio, Pep je pritisnuo dugme vrijedno tri boda...".

Slikovito su se izrazili i kolege iz BBC-ja, koji su utakmicu smjestili na neki C šlager, iza Tottenhamove katastrofe, odnosno Realova remija i ragbija.


"Sterling je morao ući s klupe kako bi pobijedio dosadni i uporni, tvrdoglavi Dinamo, koji se borio cijelu utakmicu, i bio uporan u svojoj namjeri. Ako ćemo istinito, pobjeda je trebala biti veća, jer City je promašio sijaset prilika koje je Dinamo sjajnom obranom, pa i zrncem sreće, uspio odbiti. Bio je to očekivan dvoboj i očekivana pobjeda, ali Zagrepčani su pokazali koliko su žilavi, zbog čega je Guardiola morao posegnuti za drugim rješenjima...".

Na istom su tragu i ostali europski mediji, oduševljeni atmosferom Dinamovih navijača, ali i željom Bjeličinih nogometaša.

"Tko zna kako bi završila utakmica da je Dinamo još samo čas ostao pribran: držali su City fantastično, uz sjajnu korelaciju obrane i vratara, uz koprodukciju cijele momčadi, koja se vraćala u obranu čuvajući gol. Olmo, koji je najbolji tamošnji igrač, velik je dio utakmice proveo na svojoj polovici, i to bez pogovora. To je dokaz Dinamove misije", piše sinoć L'Equipe.

U prijevodu, naklon partiji punoj hrabrosti, ideji, maloj školi navijaštva, ali i momčadi koja nije skinula gaće već u avionu. Dinamo je, bez dvojbe, okarakteriziran ako Liliputanac, gardom na Etihadu prikupio velike simpatije. I to s razlogom. U kompletu.

"Bila je to jednosmjerna utakmica, no Zagreb je dugo odolijevao, iz inata i želje za novom senzacijom. Atalanta je u međuvremenu izgubila od Šahtara i bod bi Dinamu značio mnogo, a to su i pokazali. Nisu izdržali, zbog individualne kvalitete momčadi koja ih je stalno držala na konopcima, maltretirajući ih do iznemoglosti, i koja je zasluženo pobijedila, ali Dinamova partija jučer odaje momčad kojoj treba čestitati. I koja ima ideju kako proći dalje...", zaključuje talijanska Gazetta dello sport.

Daily Mail oštar prema hrvatskom prvaku

"Slabu stranu Lige prvaka oslikava Dinamo Zagreb, koji je osvojio 13 od 14 posljednjih naslova prvaka Hrvatske, a do ove sezone u tom periodu upisao četiri boda u nastupima po skupinama ovog natjecanja. Oni se pojave, uglavnom gube, to prihvate, zadovoljno uzmu novac i nadaju se da će pronaći kupca za nekog od svojih mladih igrača. Prevoditelj iz UEFA-e u utorak se nije ni trudio prevoditi izjave Nenada Bjelice na engleski jezik... Jedini značajniji doprinos na utakmici stigao je s tribine na kojoj su bili navijači Dinama", komentar je pak na Daily Mailu.

Linker
20. travanj 2024 02:33