MIGUEL MEDINA AFP
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

DINAMO IH JE PREGAZIO SA 4:0, A SAD SU NA KORAK DO ČETVRTFINALA LIGE PRVAKA! Atalanta oduševila Europu, Mourinho doživio bolan poraz u Londonu

Nakon vatrenog utorka i prvog poraza sezone europskog prvaka Liverpoola, završila su i druga dva uzbudljiva okršaja, s jednim Hrvatom u značajnoj ulozi. Mario Pašalić i njegova Atalanta pregazili su Valenciju sa 4:1 na San Siru, a u Londonu je bolan poraz doživio Tottenham. Mourinho i društvo poraženi su s 1:0, a Dani Olmo nije dobio ni minute.
Piše: HinaObjavljeno: 19. veljača 2020. 19:06

ATALANTA - VALENCIA 4:1 (Hateboer 16', 63, Iličić 42', Freuler 58' / Cheryshev 66')

MILANO Stadion San Siro. Gledatelja: 40.000. Sudac: Michael Oliver (Engleska).

ATALANTA (3-4-1-2): Gollini – Toloi, Caldara (od 75. Zapata), Palomino – Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens – Pašalić (od 90. Tameze) – Iličić, Papu Gomez (od 81. Malinovskij). TRENER: Gian Piero Gasperini.

VALENCIA (4-4-2): Domenech – Wass, Mangala, Diakhaby, Gaya – Ferran Torres, Parejo, Kongdobia, Soler – Guedes (od 64. Čerišev), Maxi Gomez (od 73. Gameiro). TRENER: Albert Celades.

IGRAČ UTAKMICE: Hans Hateboer.

Pobjedu momčadi iz Bergama, koja svoje europske utakmice ove sezone igra na milanskom San Siru, donijeli su Hans Hateboer (16, 62), Josip Iličić (42) i Remo Freuler (57), dok je gol za goste zabio Dennis Čerišev (66).

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić igrao je za talijanski sastav do sudačke nadoknade, a upisao je asistenciju kod drugog gola.

Atalanta je bila jedno od najugodnijih iznenađenja natjecanja po skupinama. Nakon prva četiri kola skupine C osvojila je samo jedan bod uz razliku pogodaka 3-12. Međutim, u zadnja dva kola je upisala dvije pobjede i probila se na drugo mjesto iza Manchester Cityja, a ispred Šahtara i Dinama. Pobjednički niz nastavila je i protiv Valencije u susretu u kojem je mogla i uvjerljivije slaviti.

Domaćin je već u osmoj minuti mogao do vodstva, nakon što je Pašalić izašao sam ispred Jaumea Domenecha. Hrvatski veznjak je imao fantastičnu priliku, pucao je poluvisoko, no španjolski vratar je sjajno reagirao.

Ipak, samo osam minuta kasnije Atalanta je povela. Papu Gomez je ubacio u sredinu gdje je Hateboer bio najspretniji zabivši za 1-0. "Šišmiš" su mogli izjednačiti u 30. minuti, no Ferran Torres je pogodio vratnicu. Daleko bolju igru domaćin je okrunio drugim golom u 42. minuti, a sjajno je s ruba kaznenog prostora pogodio Iličić na Pašalićevo dodavanje.

Korak bliže plasmanu u četvrtfinale Atalanta je stigla u 57. minuti jednako lijepim golom Freulera sa 16 metara, a pravi potop Španjolaca nastavio se u 63. minuti kada je Hateboer zabio svoj drugi gol na utakmici. Golijada se nastavila u 66. minuti kada je Dennis Čerišev samo dvije minute nakon što je ušao u igru, smanjio na 1-4. Čerišev je u 70. minuti mogao zabiti i drugi pogodak, ali je Pierluigi Collini obranio njegov udarac.

Leipzig bez Olma srušio Tottenham u Londonu!

U drugom susretu večeri RB Leipzig je u Londonu pobijedio oslabljeni Tottenham sa 1-0, a gol odluke zabio je Timo Werner iz kaznenog udarca u 58. minuti.

Bio je to okršaj Josea Mourinha i "baby Mourinha", kako zovu mladog njemačkog stručnjaka Juliana Nagelsmanna, a na koncu Portugalac može biti sretan jer su Spursi i dobro prošli.

CIJELI IZVJEŠTAJ S UTAKMICE U LONDONU MOŽETE PROČITATI OVDJE

U utorak je Atletico Madrid pobijedio europskog prvaka Liverpool sa 1-0 golom Saula Nigueza u 4. minuti. U drugom susretu večeri Borussija Dortmund pobijedila PSG sa 2-1, a junak utakmice bio je mladi norveški napadač Erling Braut Haaland postigavši dva gola (69, 77), dok je pogodak za goste zabio Neymar u 76. minuti.

Idućeg utorka na rasporedu su susreti Napoli - Barcelona, te Chelsea - Bayern, a u srijedu 26. veljače Lyon - Juventus i Real Madrid - Manchester City.

ATALANTA - VALENCIA 4:1 (Hateboer 16', 63, Iličić 42', Freuler 58' / Cheryshev 66')

ATALANTA: Gollini - Caldara (od 75' Zapata), Palomino, Toloi - Gosens, Freuler, De Roon, Hateboer - Pašalić (od 90' Tameze) - Papu Gomez (od 81' Malinovskij), Iličić

VALENCIA: Domenech - Gaya, Mangala, Diakhaby, Wass - Soler, Kondogbia, Parejo, Fernan Torres - Goncalo Guedes (od 65' Cheryshev), Maxi Gomez (od 73' Gameiro)

TOTTENHAM - RB LEIPZIG 0:1 (Werner 58'-11m)

TOTTENHAM: Lloris - Davies, Alderweireld, Sanchez, Aurier - Winks, Gedson (od 65' Lamela) - Bergwijn, Alli (od 65' Ndombele), Lo Celso - Moura

RB LEIPZIG: Gulacsi - Halstenberg, Ampadu, Klostermann - Angelino, Laimer (od 83' Forsberg), Sabitzer, Mukiele - Werner, Nkunku (od 73' Haidara) - Schick (od 77' Poulsen)

----------------------------------------------------------------------

KRAJ: Gotove su današnje utakmice. Veliku prednost ima Atalanta pred uzvrat u Španjolskoj, a RB Leipzig nosi veliki gol na svoj stadion.

90+1' Mario Pašalić izlazi iz igre početkom sudačkog dodatka. Mijenja ga Tameze.

90' Čak pet minuta sudačke nadoknade gledat ćemo u Londonu, a četiri na San Siru.

89' Lucas Moura je to mogao sada promijeniti! Lo Celso je ubacio, Moura s par metara glavom ne može primiriti loptu koja odlazi preko gola.

88' U posljednjih 15 minuta Tottenham je imao tri pokušaja prema vratima gostiju, ali oni i dalje vode golom Wernera iz najstrože kazne.

85' Šansa za Tottenham, Lamela nije bio precizan iz prekida, odbio je to Gulacsi u korner.

82' Prekršaj na Diakhabyju od strane Zapate, liječnici su u akciji na San Siru. Neće večeras igrati Dani Olmo, budući je Leipzigova treća promjena Forsberg koji ulazi umjesto Laimera.

80' Prvi žuti karton večeras na San Siru, Hateboer je njegov sretni dobitnik. Umjesto Papua Gomeza ulazi Malinovskij.

77' Izaći će sada Patrick Schick, a umjesto njega za Leipzig od sada igra Yusuf Poulsen. Leipzig pokušava zabiti i drugog, brzo napadaju igrače Tottenhama i nastoje osvojiti posjed odmah po izgubljenoj lopti.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 19: Mario Pasalic (R) of Atalanta competes for the ball with Daniel Wass (L) of Valencia CF during the UEFA Champions League round of 16 first leg match between Atalanta and Valencia CF at San Siro Stadium on February 19, 2020 in Milan, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
Marco Luzzani Getty Images

75' Promjena kod Atalante. Caldara izlazi, a mijenja ga Duvan Zapata. Podsjetimo, Caldara nije bio najavljen u sastavu, ali je zaigrao jer se na zagrijavanju ozlijedio Djimsiti.

73' Idu zamjene na oba terena. Nkunku ide van za Leipzig, a ulazi Haidara. Mijenja i Valencia, izlazi Maxi Gomez, ulazi Gameiro.

72' Nkunku je napravio prekršaj, bit će prilika iz slobodnjaka za Tottenham. Lo Celso je dobro gađao, Gulacsi je skinuo. Na drugoj utakmici, opet istovremeno, Gollini još jednom spašava Atalantu, nezgodne su te lopte u kazneni prostor Atalante.

70' Nova prilika za Cherysheva. Još jednom je Gollini obranio, moglo je to vrlo lako biti i prepolavljanje prednosti Atalante.

66' GOOOOOL! Tek nakon što je ušao u igru Cheryshev je zabio za smanjenje zaostatka Valencije.

65' Jose Mourinho radi dvije promjene u Londonu. Izlaze Alli i Gedson, ulaze Ndombele i Lamela. Istovremeno, mijenjaju i gosti na San Siru pa Cheryshev ulazi umjesto Guedesa.

63' GOOOOOOL! Novi pogodak Hateboera! Atalanta razvaljuje Valenciju! Gleda se VAR, je li bilo zaleđe? Nakon nekog vremena, gol je priznat.

Atalanta's Dutch defender Hans Hateboer celebrates after scoring his second goal during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match Atalanta Bergamo vs Valencia on February 19, 2020 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
VINCENZO PINTO AFP

62' Mogao je Leipzig sada udvostručiti vodstvo, Schick promašuje zicer, odnosno Lloris mu brani.

61' A joj, kakva prilika za Valenciju. Nema pogotka za Maxija Gomeza iz velike blizine, velika obrana Gollinija.

60' Evo posla za novinare, evo uživanja za nogometne sladokusce. Dva gola na dvije utakmice u istoj minuti!

58' GOOOOOL! Kakva bomba Freulera! Odakle je ovo bilo! S ruba kaznenog prostora, ali kako pogođeno, desnicom u suprotne Domenechove rašlje. 3:0 za Atalantu.

Atalanta's Swiss midfielder Remo Freuler (C) shoots to score his team's third goal during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match Atalanta Bergamo vs Valencia on February 19, 2020 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
VINCENZO PINTO AFP

58' GOOOOOOL! Werner je miran, RB Leipzig vodi u Londonu.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 19: Timo Werner of RB Leipzig scores his team's first goal from the penalty spot during the UEFA Champions League round of 16 first leg match between Tottenham Hotspur and RB Leipzig at Tottenham Hotspur Stadium on February 19, 2020 in London, United Kingdom. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney Getty Images

56' Jedanaesterac za RB Leipzig! Davies je zakasnio, startao na Laimera, evo prilike za goste. Davies je za to dobio i žuti karton.

55' I dalje smo na dva pogotka postignuta na San Siru u prvom dijelu. Dojam je da se Tottenham u uvodu nastavka malo oslobodio pritiska, ali i dalje gosti iz Leipziga kontroliraju stvari na terenu.

52' Prilika Valencije. Ubačaj s desne strane na orvu vratnicu za Solera, prošlo je pored gola.

50' Kakva je ovo bila šansa za Atalantu! Gomez je ubacio, Diakhaby skrenuo loptu koja je pošla prevariti vratara gostiju, ali nije pronašla put prema okviru gola.

48' Dobra prilika za Tottenham. Bergwijn puca pored gola, a Lucasu Mouri prije toga brani Gulacsi.

46' Krenuli smo s drugim poluvremenima večerašnjih utakmica. Nema promjena u sastavima na oba terena.

POLUVRIJEME: Dva pogotka u Milanu, mreže miruju u Londonu.

45' Minuta nadoknade bit će i na jednoj i na drugoj utakmici.

42' GOOOOOOOL! Atalanta vodi 2:0, zabio je Iličić! Kakva bomba slovenskog ofanzivca za njegov prvi pogodak u Ligi prvaka. Asistirao mu je Pašalić, Iličić je to pospremio na ulasku u kazneni prostor.

Valencia's Central African Republic-French midfielder Geoffrey Kondogbia (R) outruns Atalanta's Croatian midfielder Mario Pasalic during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match Atalanta Bergamo vs Valencia on February 19, 2020 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
VINCENZO PINTO AFP

40' Leipzig je trenutno s desetoricom zbog lakše ozljede Mukielea, mogao bi se vratiti nakon ukazivanja pomoći, to ne izgleda strašno. Na drugoj utakmici Gomez je istrčao pred Domenecha, još jedna njegova obrana. Kasnije je međutim, signalizirano zaleđe tako da ne bi bilo pogotka da je Gomez bio precizniji.

36' Najbolja prilika za Leipzig do sada! Werner je dobio nenadano jednu loptu na lijevoj strani, imao dovoljno vremena za mirnu realizaciju, ali Lloris fantastično brani.

35' Nova velika prilika za Valenciju! Guedes je probio lijevu stranu, čekala su dvojica na drugoj stativi, ovaj je išao gađati drugi kut i promašio.

33' Werner ruši Winksa i za to dobiva žuti karton. Već treća je to javna opomena na susretu u Londonu.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 19: Giovani Lo Celso of Tottenham Hotspur and Marcel Halstenberg of RB Leipzig  during the UEFA Champions League round of 16 first leg match between Tottenham Hotspur and RB Leipzig at Tottenham Hotspur Stadium on February 19, 2020 in London, United Kingdom. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Catherine Ivill Getty Images

31' I kad nešto pokušaju, kao primjerice sada, nogometaši Tottenhama ne mogu završiti akciju. Sada su petorica krenula naprijed, izborili su korner, ali ništa više od toga.

30' Velika nesmotrenost pred vratima Atalante! Bila je vratnica nakon izvedenog slobodnog udarca, pogađa je Ferran Torres. U nastavku akcije za goste izostao je kvalitetan šut.

27' Prilika za Leipzig, Wener nije došao do lopte nakon dodavanja Schicka pa onda i asistencije Angelina, a možda bi bilo i zaleđa.

24' Tottenham se na svom stadionu počeo oslanjati na - kontre! Spursi teško iznose loptu iz svoje polovice.

21' Novi lijep šut Iličića! Mreža Domenecha se trese, ali s vanjske strane. Atalanta na San Siru još uvijek prijeti.

18' Šansa za Leipzig, nakon kornera Schick glavom puca pored gola.

17' Bila je to krasna akcija nakon koje je Hateboer zabio na asistenciju Papua Gomeza. Dobar posao večeras odrađuje Pašalić u duelu sredine terena s Parejom.

16' GOOOOOOL! Atalanta vodi 1:0, strijelac je Hateboer.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 19:  Hans Hateboer of Atalanta celebrates with his team-mates after scoring the opening goal during the UEFA Champions League round of 16 first leg match between Atalanta and Valencia CF at San Siro Stadium on February 19, 2020 in Milan, Italy.  (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
Marco Luzzani Getty Images

13' Nakon jako dobrog uvodnog dijela na obje utakmice, teku minute bez prilika, ali s dosta kontakata na oba terena. Slobodan udarac za Pareja u Valencijinoj momčadi. Na drugoj utakmici Sabitzer je zaradio žuti karton.

10' Prvi žuti karon večeras dobio je Lo Celso za Spurse zbog starta na Sabitzeru.

8' U istoj minuti, Tottenham je mogao do gola. Bergwijnov udarac skinuo je Gulacsi, a kasnije je Alli bio u zaleđu, no i ta je lopta otišla preko gola.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 19: Christopher Nkunku of RB Leipzig and  Harry Winks of Tottenham Hotspur  during the UEFA Champions League round of 16 first leg match between Tottenham Hotspur and RB Leipzig at Tottenham Hotspur Stadium on February 19, 2020 in London, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths Getty Images

8' Kakva prilika za Pašalića! Sjajno ga je uposlio Iličić, a još bolje priliku skinuo Domenech!

6' Još jednom Werner, sada mu Alderweireld blokira šut. Mnogo više je događanja u Londonu, tamo je utakmica počela sjajnim tempom.

4' Gomez iz slobodnog udarca za Atalantu puca preko gola, prva izglednija prilika na San Siru.

3' Angelino pogađa gredu! Još jedna velika prilika za Nijemce, Tottenham djeluje uzdrmano! Lloris je taj udarac Španjolca odbio u vratnicu.

2' Prva prilika već za goste u Londonu. Werner je opalio, pred vrata Llorisa.

21.00 Obje utakmice su počele. Detaljnije pratimo događanja na San Siru gdje se nadamo dobrom Pašalićevom nastupu.

20.25 Julian Nagelsmann također ruši jedan rekord večeras.

20.20 Hoće li ove večeri, nakon Erlinga Haalanda sinoć, Liga prvaka dobiti svog novog heroja. Tko zna, možda to bude naš Pašalić koji u posljednje vrijeme igra sjajno u Atalanti.

20.05 U sastavu Atalante danas nema Duvana Zapate pa je Pašalić iza Iličića i Papua Gomeza.

20.00 Evo i sastava sa San Sira.

19.58 Stigli su sastavi za obje današnje utakmice. Za Atalantu od prve minute nastupa Mario Pašalić, dok će Dani Olmo susret u Londonu započeti s klupe.

19.45 Dok čekamo sastave za utakmice, evo malo navijačke kulise iz Londona. Tamo su fanovi RB Leipziga napravili pravi show.

Linker
18. travanj 2024 15:13