Zeljko Hajdinjak / CROPIX
VAŽAN FAKTOR

DINAMO IMA IDEALNOG SAVJETNIKA ZA KLJUČNE UTAKMICE U LIGI PRVAKA 'On jako dobro poznaje Dinamo, znat će svaku sitnicu o Bjeličinoj momčadi...'

OGNJEN VUKOJEVIĆ Dalićev pomoćnik o idućem suparniku Modrih u Ligi prvaka
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. listopad 2019. 19:43

Ognjen Vukojević također je jedan od onih koji mogu dosta toga ispričati o Šahtaru. Ukrajina je njegov drugi dom, u kijevskom Dynamu je igrao, radio u sportskom sektoru, prati naravno i sad što se događa u klubu, ali i u ukrajinskom nogometu općenito.

Čim smo pitali za Šahtar i Dinamo, počeo je “diktirati”.

- Dakle, kao prvo, nije to onaj Šahtar otprije desetak godina, koji je bio važan faktor u Europi i koji se onako dominantno prošetao Maksimirom 2008. - započeo je Dalićev pomoćnik o idućem Dinamovu suparniku u Ligi prvaka, o dvjema utakmicama koje mogu odlučiti o sudbini oba kluba u Europi ove sezone.

- Znate da je ukrajinska liga u padu zbog svega što se tamo događalo zadnjih godina, nije to više ta kvaliteta, spala je priča na dva ozbiljna kluba, Šahtar i Dynamo. I u takvoj je ligi Šahtar superioran, nije još izgubio biti bod ove sezone. Ima još nekoliko odličnih igrača, ti Brazilci, Taison, Marlos, Moraes, Ismaily i dodao bih im Stepanenka, oni su europska razina, klase. Ostali - tako, tako. Nije to momčad s kojom Dinamo ne bi mogao igrati, dapače, u ovom trenutku bih izglede procijenio 50:50. Dinamo u izdanjima kakva prikazuje u zadnje vrijeme sigurno ima velike šanse za trijumf, ne samo gledajući dvije utakmice zajedno, već i u Harkivu. Ne treba se apsolutno ničega bojati Bjeličina momčad.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Zatvoriti Brazilce

Jasno da je i da ta priča oko Harkiva Šahtarov minus?

- Da. Ima Šahtar tamo publiku, stadion je srednje popunjen, ali nije to ona atmosfera iz Donjecka, nije tako vatreno. Jedino bih dodao da je teren travnjak poput onoga na Rujevici, mješavina prirodne i umjetne trave u omjeru 70:30, ali vjerujem da to Dinamu neće biti problem, navikli su dečki na takve terene. Stadion je novi, uvjeti su odlični.

Kad gledamo slabije Šahtarove strane, koje bismo mogli istaknuti.

- Sigurno je da desni bek i stoperi nisu razina ostatka momčadi, defenziva je Šahtaru na nižoj razini od ofenzive. Uvjeren sam da Olmo, Oršić i Petković tu mogu napraviti puno problema, ma samo da Dinamo bude hrabar, da bude kakav može biti i zabit će gol u Harkivu. Sto posto! A u napadu, kažem, pokušati zaustaviti ove Brazilce, zatvoriti ih, tada će Modri biti puno bliže uspjehu. Vjerujem u Dinamo.

Ipak, istaknuo je Vukojević jedan detalj koji bi mogao pomoći Šahtaru.

- To je faktor “Darijo Srna”. On je pomoćni trener, jako dobro poznaje Dinamo, znat će u Šahtaru svaki detalj o Bjeličinoj momčadi i svakako se jako dobro pripremiti za te utakmice. Bit će, sve u svemu, zanimljivo, a očekujem da već utakmica u Harkivu ponudi neke odgovore. Izgledi su podjednaki, odlučivat će sitnice - zaključio je Vukojević u svom “izvještaju” o idućem Dinamovom suparniku.

Konopljanka? Pitanje je kad će biti pravi

Stigao je u Šahtar ovog ljeta i Konopljanka, on je također kvaliteta više?

- Znamo svi tko je Konopljanka i on će sigurno biti pojačanje za Šahtar. No, pitanje je kad. Jer, dugo nije igrao, nije u pravom ritmu i tek hvata zalet i teško je reći kad će doći u punu formu. No, da bi tijekom sezone mogao biti važan kotačić, to sigurno.

Linker
25. travanj 2024 16:30