Goran Mehkek / CROPIX
KOMENTAR BRANKA STRUPARA

DINAMO MOŽE DO EUROPSKOG PROLJEĆA! 'Šahtar nema što tražiti protiv Manchester Cityja, a ne vidim niti jedan razlog zašto Modri ne bi dobili Atalantu'

Piše: Branko StruparObjavljeno: 07. studeni 2019. 11:55

Tragedija, apsolutna nepravda i utakmica kakva se rijetko viđa. Nevjerojatno je što se događalo u sudačkoj nadoknadi u susretu u kojem je Dinamo po svemu zaslužio pobjedu. Osim u samom početku, Modri su bili bolji, trener Nenad Bjelica postavio je kao i obično taktiku na pravi način, pogodio je i sa zamjenama, ali teško je opisati kraj utakmice. U prvom trenutku nije ni bilo jasno zašto je dosuđen jedanaesterac za Šahtar, ali ako je bio jedanaesterac za Ukrajince, mogla su onda mirne duše biti dosuđena dva jedanaesterca za Dinamo. VAR je ubio draž nogometa i nisam nimalo oduševljen njegovom upotrebom, što se zorno vidjelo u ovoj utakmici. Uostalom, što reći na činjenicu da je sudac Felix Brych prvi put išao pogledati snimku VAR-u, ali nije, nažalost, promijenio odluku. VAR za mene nema previše smisla.

Što se same igre Dinama tiče, ona je bila vrhunska u većem dijelu dvoboja. Bruno Petković je i sinoć potvrdio da je igrač top europske klase, vrhunski majstor kojem gosti nisu mogli ništa. Kako sada igra, Petković može igrati u najboljem europskim klubovima. Olmo je također vrhunski odigrao nastavak, vratar Livaković imao je sjajnu obranu kod rezultata 1:1. Dva postignuta pogotka za dva pogotka prednosti bila su samo logičan slijed događaja na travnjaku.

Jedan gol primljen u sudačkoj nadoknadi svakome se može dogoditi, ali isto tako smatram da unatoč tri primljena gola obrana Dinama nije uopće bila tako loše. Nije mi jasno kako Dinamo nije pobijedio, ali to je draž nogometa, nekad ti da, nekad uzme. Nažalost, Dinamo nije nagrađen za igru, a o VAR-u sam već sve rekao.

Po jedanaestercu dosuđenom za Šahtar, u Engleskoj bi, da budem malo sarkastičan, bilo deset jedanaesteraca po utakmici. Teško se pomiriti na kraju da se naš prvak mora zadovoljiti sa samo jednim bodom, jer Dinamo je pokazao da može igrati sa svakim, ništa od njega nisu bolji niti Atalanta niti Šahtar, dapače Modri su kvalitetniji od oba suparnika i nadam se da ova nepravda i nesreća sinoć neće biti presudne.

Šahtar nema šta tražiti protiv Manchester Cityja, a u Milanu s Atalantom ne vidim ni jedan razlog zašto Dinamo ne bi došao do tri boda. Nije nevažno niti posljednje kolo kada će City doći u Zagreb rasterećen kao prvi u skupini i sigurno neće igrati u najboljem sastavu. Samo da ne bude igrao Sterling koji igra nogomet života. Bez obzira na sve nadam se da će Dinamo na kraju biti drugi u skupini, jer bi to nakon svega bila jedina pravda i nagrada i da će ova utakmica sa Šahtarom ostati samo nakratko ona sa gorkim okusom. Bod je kao poraz, ali opet i osvojeni bod ima značaj, iako su morala na kontu modrih biti sva tri. No božica Fortuna i VAR imali su drukčije planove. Nažalost, na neke stvari ne možete utjecati, ali, Modri, glavu gore, još jednom ste sve nas koji volimo Dinamo učinili ponosnima.

Linker
25. travanj 2024 13:26