Goran Mehkek / CROPIX
IME PRVOG SUPARNIKA 18. LIPNJA

DINAMO NA PUTU DO LIGE PRVAKA ČEKA NAJMANJE JEDNA JAKO VELIKA PREPREKA Evo kakav put predstoji Bjelici i društvu u novom europskom pohodu

Modrima će trebati i sreća za ulogu nositelja u playoffu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. travanj 2019. 23:46

Dinamo će biti nositelj u 2. i 3. pretkolu Lige prvaka, ne i u play-off rundi za ulazak u skupinu elitnog natjecanja. Na završnoj stepenici su samo četiri nositeljska mjesta, od klubova koji su osigurali naslov prvaka ili će to sigurno napraviti, bolji koeficijent imaju Celtic, Kopenhagen i RB Salzburg te prvak Nizozemske, bez obzira bude li to Ajax ili PSV.

Modri bi mogli biti prvi ispod crte, možda i drugi, domogne li se Viktoria Plzen titule u Češkoj, a uoči završnice ima četiri boda manje od vodeće Slavije Prag. No, kod njih postoji i doigravanje…

To pišemo pred pretpostavkom da će sve te ekipe doći do četvrtog stupnja eliminacija u kojem je siguran samo RB Salzburg jer je unutra izravno. Ne naprave li Celtic, Kopenhagen i, recimo, Ajax - iako on i PSV imaju isti broj bodova - pogrešan korak, netko od njih ili RB bit će zadnja prepreka Modrima do plasmana u skupinu. Kako Celtic k reće od 1. pretkola, a Kopenhagen kao i Dinamo od drugoga, nije isključeno da se kome dogodi poskliznuće… Pritom Kopenhagen mora tek podignuti pehar u Danskoj, što se očekuje jer ima osam bodova više od Midtjyllanda. Igraju i play-off za prvaka, ali u njega prenose kompletan učinak.

Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Hrvatska u sljedećoj sezoni i dalje ima jedan klub u Ligi prvaka. Dinamo kvalifikacije počinje u 2. pretkolu sheme za državne prvake. Tko će mu biti prvi protivnik, doznat će 18. lipnja. I imat će dovoljno vremena upoznati se s osobinama rivala jer će prvu utakmicu igrati tek 23. ili 24. srpnja. Uzvrat je tjedan dana kasnije.

Modri su ovog časa najviše rangirani klub na listi nositelja u 2. pretkolu, ali ući će u to natjecanja kao drugi iza Celtica, nakon što škotski klub potvrdi naslov prvaka i prođe li prvu rundu te Kopenhagena. Dinamo će biti nositelj i u 3. pretkolu, oko toga također nema dvojbe. Prolazom te faze osigurao bi skupinu Europske lige, kao što je bilo protekle godine. Sada se s Young Boysom vjerojatno neće sastati jer Švicarci, iako su prvaci i izravno u četvrtom pretkolu, imaju lošiji koeficijent od Dinama.

Linker
19. travanj 2024 07:01