Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
KOMENTAR

DINAMO SADA ZNA ŠTO ZNAČI OPUŠTANJE U LIGI PRVAKA, A VIDJELI SMO I NEŠTO SASVIM NOVO Ostali klubovi počeli su proučavati Dinamo, Olmo je imao čuvara

Mogli smo vidjeti nevjerojatnu utakmicu, a kada se pogleda tijek ogleda, onda je ovo razočaravajući rezultat za Dinamo. Šest golova, dva crvena kartona, vidjelo se u stavu i jednih i drugih da im je ovo jako važna utakmica, a i jedni i drugi odigrali su u skladu sa svojim mogućnostima. Za Jutarnji piše: Goran Sablić
Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 08. studeni 2019. 09:20

Šahtar je ostvario dominaciju na sredini terena u startu, zatim i vrlo brzo kapitalizirao tu prednost. To je bio klasični gol Šahtara kroz okomiti pas i ulazak iza leđa, ali obrana “modrih” je morala odraditi bolji posao.

Marlos, Moraes i Taison stvarali su velike probleme spuštajući se između linija i tako je Šahtar radio brojčanu prednost. Uslijedila je kvalitetna reakcija Bjelice koji je promijenio sustav u 4-2-3-1, u kojemu je Theophilea stavio na mjesto desnog bočnog, a Stojanovića podignuo na krilo. To je unijelo ravnotežu u igru Dinama koji se vratio u utakmicu i ubrzo je stiglo izjednačenje preko Petkovića. No, gledajući ostale europske utakmice Dinama, mislim da je ovo bilo jedno od lošijih poluvremena ove sezone. Ipak, treba uzeti u obzir da su igrali protiv iskusnije momčadi, koja posjeduje neospornu kvalitetu i koja je došla s jasnim stavom da želi pobjedu, možda čak i malo isprovocirana i našim i ukrajinskim medijima nakon ogleda u Harkivu.

Drugi dio donio je bolji Dinamo, a utakmica je bila sasvim otvorena. Obje momčadi jurnule su po pobjedu otvorena garda. No treba reći kako je Šahtar imao blagu dominaciju preko tog posjeda i kombinatorike. Bilo je prilika s obje strane, a onda su utakmicu razbili crveni kartoni.

Dinamo se tu bolje snašao, stigao do dva gola prednosti, i onda šok. To je, međutim, Liga prvaka u kojoj protivnik odmah kazni bilo kakvo opuštanje i pad koncentracije.

Treba naglasiti da je vidljivo kako se Šahtar, ali i ostali klubovi, mnogo više spremaju za Dinamo. Oni su sada puno bolje upoznali Dinamove igrače, Olmo je stalno imao svog čuvara, bili su dosta agresivni i čvrsti prema njemu. Dinamov veznjak došao je do daha u drugom dijelu, podijelio nekoliko dobrih lopti, a dao je i fini pas Ademiju za gol. Moram naglasiti da me oduševio Theophile igrom u oba smjera. Vratar Livaković spašavao je u nekoliko navrata, a Petković je očito odlučio standardno igrati na ovako visokoj razini. Bruno daje dubinu napadu, ima odličan smisao za igru, jak je u igri kad je leđima okrenut golu, a posebno me se dojmila njegova igra u fazi obrane.

Kažem, ostaje žal, ali treba imati na umu da je Šahtar iskusan protivnik koji se redovito nalazi u skupinama Lige prvaka. Dinamo je, pak, prikazao hrabrost i još je sve otvoreno u iduće dvije utakmice. Nakon svega što su prikazali Bjeličini izabranici, mislim da se u nastavku može osigurati prolazak. Ovo je težak remi, ali ne vjerujem da ovo može imati utjecaja u nastavku natjecanja, što se tiče psihe. Dinamo je sigurno narastao u ove dvije utakmice i bio praktički u egalu s jednim Šahtarom u ovih 180 minuta.

Linker
26. travanj 2024 22:35