Dinamo slavlje
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
JAKO TEŠKA PREPREKA

DINAMO VEĆ NA POLUVREMENU SAZNAO PROTIVNIKA U PLAYOFFU LIGE PRVAKA Modrima prijeti momčad koja je pomela slovenskog prvaka, evo kada stižu u Zagreb

Dinamo u play-offu Lige prvaka čeka norveški Rosenborg. Prva utakmica na rasporedu je 21. kolovoza u Maksimiru, a uzvrat je 27. kolovoza u Norveškoj.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 22:55

Završile su utakmice 3. pretkola Lige prvaka, a za hrvatske navijače, osim pobjede Dinama protiv Ferencvaroša u Budimpešti, najvažnija vijest stiže iz Norveške.

Rosenborg je očekivano otišao dalje i mogao pratiti drugo poluvrijeme iz Budimpešte te već u utorak navečer započeti pripreme za Dinamo. Norvežani su nakon 3:1 u Ljudskom vrtu potvrdili kvalitetu i na svojem Lerkendal stadionu u Trondheimu dobili istim rezultatom. Iako je Maribor vodio nakon prvog poluvremena. I probudio si nadu.

Maribor je dobro krenuo u dvoboj, već u 14. minuti Vancaš je izašao jedan na jedan s golmanom, koji mu je, međutim, obranio šut. Domaćin je odgovorio udarcem Alexandera Soderlunda koji je Pirić obranio. I Anders Konradsen je bio u šansi, njegov je udarac blokiran. U drugoj minuti sudačke nadoknade Slovenci su poveli. Rudi Vancaš je odlično pogodio, iz prve, na asistenciju Dina Hotića. No, u nastavku taj dvojac više nije promašivao i dvoboj je otišao u očekivane vode. U 53. minuti Soderlund je dao pogodak na dodavanje Akintole, a u 61. minuti Konradsen je glavom okrenuo vodstvo na stranu domaćina. Slovenci su nastojali popraviti dojam, imali neka akcije i udarcem ali sve je bilo riješeno, da bi Rosenborg zapečatio rezultat na konačnih 3:1 drugim pogotkom Konradsena na dodavanje Akintole. Taj je Konradsen 29-godišnji Norvežanin koji je prije 6-7 godina igrao osam puta za reprezentaciju.

Trener Rosenborga 44-godišnji Eirik Horneland započeo je s ekipom u kojoj bilo osam Norvežana, dva Nigerijca i jedan Danac: Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen (od 87. Trondsen), Lundemo, Konradsen (od 90. Ceide) - Akintola, Soderlund, Adegbenro (od 78. Asen).

APEOL je preokretom otišao dalje (2:0). Iako je Karabah vodio 2:0 na gostovanju i ušao u uzvrat s prednošću 2:1 zbog primljenog gola u finišu prvog dvoboja, u Bakuu je doživio nokaut. Azerbajdžanski prvak, koji je igrao bez ozlijeđenog Filipa Ozobića, uvjerio se koliko opasni mogu biti Ciprani. APOEL ima međunarodnog iskustva. U 34. minuti De Vicenti je dao prvi gol iz kaznenog udarca, a u 68. Srbin Uroš Matić drugi. Točku je na kraju stavio Richard, domaći igrač isključenjem u sudačkoj nadoknadi.

Dynamo Kijev - Club Brugge (3:3) jedan je od šlagera 3. kvalifikacijskog kola. Belgijanci su imali 1:0 iz prve utakmice i to ih je odvelo dalje. Matej Mitrović bio je na klupi gostiju, a Josip Pivarić nije se našao u zapisniku kod Ukrajinaca.

U dvoboju koji je sudio Ivan Bebek, Dynamo je zabio u 6. minuti, strijelac je bio Bujalskij, ali poravnao je Deli u 38. minuti. Potom je Šepelev u 50. donio novo vodstvo domaćinu, a finiš je bio dramatičan. Po jedan crveni na svakoj strani, gol Vormera u 88. minuti za 2:2, pa Mechele autogolom postavlja 3:2 za domaćina u trećoj minuti sudačke nadoknade, da bi Openda zabio za konačnih 3:3.

PRIJENOS DINAMA NA PLANETSPORTU

TV-prijenosi prve i uzvratne utakmice Dinama i Rosenborga bit će na jednom od kanala platforme Planetsporta, pod patronatom kuće A1.

Ta se TV-postaja uključuje u ekskluzivne prijenose Lige prvaka od playoff-runde.

Linker
27. travanj 2024 06:05