Reuters
UOČI SPEKTAKLA NA SAN SIRU

DINAMOV RATNIK OTKRIO ŠTO SU MODRIMA PORUČILI IZ HAJDUKA NAKON DERBIJA 'Drago mi je da su to napravili' POČINJE UTRKA S VREMENOM 'Ja ću biti iza gola'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 24. studeni 2019. 14:54

Nikola Moro odigrao je cijeli derbi u petak protiv Hajduka, ali nema pravo nastupa u utorak protiv Atalante zbog crvenog kartona zarađenog dvama javnim opomenama u onom nes(p)retnom nadmetanju sa Šahtarom. Naravno, kapetan mlade hrvatske reprezentacije ide s momčadi u Milano, bit će jedan navijač više na vjerojatno rekordnom gostovanju koje će pohoditi Dinamovi “tifosi”.

Nakon četiri uzastopne pobjede sa po 1-0 u prvenstvenim dvobojima u Maksimiru splitski “bijeli” su se praktički bez udarca na vrata “modrih” izvukli sa 1-1. No, nema nekog velikog razočaranja.

Neka ovakvih druženja

- Svi smo svjesni da smo zaslužili bolji rezultat od 1-1, da smo bili bolji, dominantniji, stvarali puno šansi, oni su puknuli jedanput po golu kako treba i to iz penala, drugo ništa, no to je nogomet. Protiv Rijeke nam je ušla svaka šansa, sad nije, više sreće drugi put – kazao je Moro, kojeg smo sreli u Pointu na Vrbanima, gdje je s Gojakom, Olmom i Gvardiolom sudjelovao u promotivnoj akciji s navijačima. Trajalo je gotovo kao cijela utakmica...

- Je malo naporno jer je gužva i nije bilo baš zraka, ali dobro je – dodao je Moro, koji pamti dane kad su Dinamovi igrači anonimno šetali zagrebačkim shopping centrima...

Zagreb, 221119.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica HT Prva liga, 16. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Nikola Moro
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

- Sve to dolazi s rezultatom, da ne igramo dobro, ne bi bilo ni ovoga. Bio sam tu i kad nismo uopće ušli u Europu, tako da se nećemo sada žaliti, neka ovakvih druženja, neka.

Vratili smo se na dvoboj s Hajdukom, prvo poluvrijeme Dinamo je čak odigrao bolje nego na Rujevici...

- Pa da, prvo poluvrijeme je stvarno bilo top, malo smo takvih utakmica odigrali. Ušli smo baš agresivno, šteta što nismo zabili još koji gol u razdoblju potpune dominacije.

Moro neće igrati u Milanu, ali nam je prenio zanimljiv detalj iz hodnika kraj svlačionica pod jugom.

- Igrači Hajduka su nam poslije derbija svi rekli ‘sretno u Milanu’, ovo, ono, jako mi je drago da nam oni također žele sreću. A što se tiče utakmice u utorak, vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat.

Kakvu Atalantu može očekivati Dinamo, željnu revanša za 0-4 iz Maksimira? I oni su imali derbi, subotnji protiv Juventusa...

Ozbiljno će nas shvatiti

- Atalanta je ozbiljna momčad koja igra dobar nogomet. Mi ih jesmo pobijedili u Zagrebu 4-0, ali to ne znači apsolutno ništa, jer ovo je nova utakmica, sve će biti potpuno drugačije. Moramo se pripremiti za taj novi dvoboj, a ne se prisjećati što je bilo prije dva i pol mjeseca.

Čitajući izjave iz njihova tabora, priznaju da su vas u rujnu podcijenili, odnosno nisu očekivali da momčad iz male lige poput hrvatske može biti tako dobra.

Rijeka, 101119.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Dinamo, 1. HT HNL, 15. kolo.
Na fotografiji: Nikola Moro, Tibor Halilovic i Ivan Lepinjica.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

- Kažu, da, ali realno, ako igrate Ligu prvaka i nekog podcijenite... Svaka momčad u ovom natjecanju ima svoju kvalitetu, već podcjenjivanje od samo jedan posto može vas koštati kao što je njih tada kad smo ih pobijedili 4-0. Sigurno će nas sada bolje analizirati i ozbiljnije nas shvatiti.

U subotu je na programu bio regeneracijski trening, taktička priprema bit će na nedjeljnom jutarnjem treningu.

- Nismo ih još analizirali, ali najvažniji će biti ulazak u utakmicu, moramo biti na 100 posto, prvi duel, prvi pas, sve mora biti na maksimumu.

Ademi i dalje upitan

Moru će vjerojatno na “šestici” zamijeniti Arijan Ademi, koji nakon Šahtara nije igrao, morao je zbog ozljede stopala otkazati i akcije makedonske reprezentacije.

- Ne znam, iskreno, hoće li biti spreman.

Jedno je sigurno, nakon polufinala Svjetskog prvenstva HrvatskaEngleska, kad je bio na tribinama u Moskvi, iza gola, ovo će Mori biti najvažnija utakmica kao navijaču.

- Ha, da, može se tako reći. Kad već ne mogu igrati, pomoći ću navijajući, što drugo. Trebali su sa mnom i tata i braća, ali budući da ne igram, ne idu. No, bit će nas, nadam se da ćemo se čuti – poručio je Moro.

Linker
18. travanj 2024 10:42