Screenshot
ODIGRANE PRVE UTAKMICE

DINAMU PRIJETE NAJJAČI KLUBOVI EUROPE, A S MAKSIMIRA UOČI ŽDRIJEBA STIŽE PORUKA 'Nije bitno tko nam je suparnik! Možemo se nositi sa svima na svijetu'

IGOR JOVIĆEVIĆ Trener juniora Dinama nakon plasmana u osminu finala Lige prvaka i očekivanju ždrijeba u petak
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. veljača 2019. 11:54

Za Igora Jovićevića nema previše odmora. Dramatična završnica dvoboja s moskovskim Lokomotivom u juniorskoj Ligi prvaka nije mu donijela predah i nagradu, već od jučer ujutro počeo je pripremati momčad za još jedan izazov.

Naime, Dinamova U-23 momčad u utorak gostuje u Londonu gdje protiv Tottenhama igra četvrtfinale Premier League International Cupa. Nije to tako prestižno natjecanje kao Liga prvaka, međutim Dinamo je među osam, od neengleskih momčadi tu su još samo Bayern i Villarreal, a cilj je Modrima sigurno otići što je dalje moguće. Stoga pripremi za Spurse pristupaju vrlo ozbiljno.

No, prije no što se upute u Englesku, mladi dinamovci saznat će ime suparnika u osmini finala Lige prvaka. Tek u ovoj fazi mogu se Modri susresti s najjačim imenima, dosad su bili u drugom dijelu ždrijeba te nisu mogli igrati protiv najzvučnijih suparnika. Znači, Barcelona, Real, Ajax, Porto, Liverpool, Manchester United, Atletico i Hoffenheim, to su potencijalni protivnici, a tko će stajati nasuprot Dinama znat ćemo u petak.

VIDEO: Tomo Ničota

Koga bi željeli u Maksimiru? Nemaju želju, barem ne javnu, mlade Dinamove momčadi, u kojoj god generaciji, odmalena se bore protiv najjačih europskih klubova, dobro prolaze i nemaju straha od bilo koga.

- Nije nam bitno tko nam je suparnik, uigrat ćemo se mi protiv bilo koga. Možemo se nositi sa svima na svijetu - poručio je Mario Ćuže, koji je zabio zadnji gol s bijele točke, za pobjedu.

Ništa drugačije ne razmišlja ni Antonio Marin, jedan od najvećih Dinamovih dragulja.

- Nemam želju, tko god dođe, uvijek idemo po pobjedu i ići ćemo na pobjedu i u toj utakmici. Ova generacija uvijek je davala maksimum, želimo ići do kraja - poručio je Marin.

Niti trener Igor Jovićević nije želio otkriti svoje želje, suparnika protiv kojega bi volio iskušati svoje igrače.

- Ma, stvarno o tome ne razmišljam, sretan sam jer smo prošli Lokomotiv, bilo je teško, ali zasluženo - kazao je Jovićević, no uzvratio je osmijehom na pitanje bi li možda želio madridski Real. S obzirom da je to klub za koji ga veže povijest.

- Real? Može, da, ali u nekoj daljoj fazi, da se kasnije sretnemo!

Inače, treba reći i kako je Jovićević protiv Lokomotiva navijačima predstavio i dva nova talenta. Nova, što se tiče ove momčadi, jer Joško Gvardiol (siječanj 2002.) slovi za jednog od najtalentiranijih Dinamovih mladića, za stopera reprezentativnog (i više) kalibra. Jovićevića je jako zaintrigirao pa ga je odmah gurnuo u vatru, iako je i tri godine mlađi od nekih suigrača.

Imao je poneki propust, ali pokazao je i zašto ga već dulje prate skauti velikih europskih klubova. Drugi je “rookie” bio Filip Antovski, lijevi bek koji je ove zime stigao iz makedonskog Vardara. Još kad se njih dvojica uigraju i potpuno adaptiraju na ovu momčad...

Linker
23. travanj 2024 11:57