REUTERS
TRI ZVIJEZDE PROPUŠTAJU UZVRAT?

DOK SE ČEKALA VIJEST O OZLJEDI PRVE ZVIJEZDE LIVERPOOLA, STIGLA JE NOVA LOŠA VIJEST ZA KLOPPA, ALI I ZA BARCU Ozlijeđen igrač od od 100 milijuna eura!

U utorak je na rasporedu Lige prvaka spektakularni polufinalni uzvrat između Liverpoola i Barcelone na Anfieldu. Katalonci imaju velikih 3:0, ali odnosi snaga u momčadima malo su se promijenili, jer su čak tri velika imena na obje strane trenutno izvan stroja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2019. 11:22

Nogometaši Liverpoola pobijedili su u 37. kolu Engleske lige u trileru kod Newcastla s 3:2 i zadržali šanse za naslov, ali možda ostali i bez prve zvijezde Mohameda Salaha za uzvratni okršaj protiv Barcelone.

Liverpool je protiv Newcastlea dvaput vodio golovima van Dijka (13) i Salaha (28), no uporni domaćini su oba puta uspjeli poravnati golovima Atsua (20) i Rondona (54). U 73. minuti uslijedio je novi udarac za trenera Kloppa jer s terena iznešen Salah nakon sudara s domaćim vratarom i činilo se da se radi o težoj ozljedi. Ipak, četiri minute prije kraja Origi pogađa glavom nakon slobodnog udarca Shaqirija za pobjedu gostiju.

"Doktor je morao donijeti odluku na travnjaku i to je bilo to. Kada smo se vratili u svlačionicu, Mo je sjedio i gledao je utakmicu. Nije izgledao kao da je teško ozlijeđen, razgovarao sam odmah s njim i djelovao mi je dobro, ali morat ćemo pričekati i poslušati liječnike", objasnio je Klopp, dok je još pozitivnije informacije iznio egipatski novinar Ziad Mansour.

"Vidio sam našu najveću zvijezdu kako izlazi iz liječničke ordinacije na St. James Parku nakon pregleda i hoda potpuno normalno. Ovo je jako, jako dobro", objavio je kratku poruku na Twitteru novinar Bein Sportsa.

No, dok se čeka prava informacija o Salahu, Klopp sasvim sigurno u uzvratu protiv Barcelone neće moći računati na drugu zvijezdu iz napada, Brazilca Firmina.

"Bobby nije startao ni u Barceloni, bio je ozlijeđen, a i dalje ima probleme, trenutno nije čak niti s momčadi. Tako je kako je. To moramo prihvatiti, i zato nisam imao previše izbora kad sam ga izostavio. Liječnička služba je rekla da nema šanse zaigrati. Da budem, iskren, siutuacija s njim uopće nije dobra uoči utorka, iako smo se svi nadali da će oporavak teći brže i da će se vratiti. Trenutno nije realno da će se vratiti već sredinom tjedna", jasan je bio njemački menadžer.

A težak udarac uoči uzvrata u Ligi prvaka doživjela je i Barcelona, barem po riječima trenera Valverdea nakon sinoćnjeg prvenstvenog poraza od Celte u rezultatski nevažnoj utakmici.

Celta je protiv Barcelone stigla do tri boda (2:0) koja bi mogla biti vrijedna ostanka u ligi, a Ernesto Valverde je nakon velike pobjede nad Liverpoolom u Ligi prvaka odlučio odmoriti momčad pa je praktički cijela prva postava odmarala protiv ekipe iz Viga.

Dembele bottles a great scoring chance at the end of the game from r/soccer

Ivan Rakitić imao je tri žuta kartona, ali i da nije vjerojatno bi dobio zasluženi odmor. Priliku su dobili Barcelonini "klinci" što je Celta znala iskoristiti.

Barca je igrala u nikad prije viđenom sastavu: Cillessen, Wagué, Todibo, Umtiti, Vermaelen, Puig, Arthur, Aleñá, Dembélé, Boateng, Malcom.

Međutim, već u prvih pet minuta ozlijedio se igrač od 105 milijuna eura Ousmane Dembele (zamijenio ga je debitant Alex Collado) i neće moći igrati u utorak.

Valverde je nakon susreta ustvrdio kako je to težak udarac za njega i njegovu momčad, iako je Dembelea u prvoj utakmici koristio tek u sudačkoj nadoknadi.

"Kako sada stvari stoje se Dembeleom, radi se o puknuću mišića i mi tu ne možemo ništa. Primijetili smo i u prvoj utakmici protiv Liverpoola u kojoj je igrao zadnjih nekoliko minuta da nešto nije u redu. Ovo je jednostavno izvan naše kontrole. Dembele je vrlo važan igrač za nas i to je težak udarac s obzirom kakva nas velika utakmica čeka u utorak. Nisam ga želio zamijeniti s Coutinhom jer nisam više htio riskirati", objasnio je trener Barcelone.

Linker
23. travanj 2024 13:56