REUTERS/Massimo Pinca
URAGANSKI ZAVRŠETAK UTAKMICE

DUGO SE JUVENTUSU OVO NIJE DOGODILO 'Samo su nam tako mogli zabiti, a mi smo im za to dali prilike'; Mourinho reakcijom kupio Interove navijače

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. studeni 2018. 09:40

Sve je izgledalo savršeno za Juventus. Velika dominacija u prvom poluvremenu, potom još bolja igra u nastavku koju je okrunio Cristiano Ronaldo sjajnim pogotkom iz voleja nakon dubinske lopte Bonuccija. Khedira je u prvom dijelu pogodio vratnicu, Dybala gredu u nastavku, bilo je još nekoliko prilika koje je ‘Stara dama’ propustila, no činilo se da će i prvi Ronaldov gol za novi klub u Ligi prvaka biti dovoljan za nastavak odličnog niza.

Međutim, s tim se nije složio Manchester United, koji je velikim preokretom u završnici podsjetio na dane stare slave u eri Sir Alexa Fergusona.

Vrijeđali Mourinha

Prvo je Pogba izborio slobodni udarac na rubu kaznenog prostora iz kojeg je perfektno poentirao joker Juan Mata. Španjolcu je to bio prvi gol u Ligi prvaka nakon 2015. godine, a 500. kojeg je Manchester United postigao u Kupu/Ligi prvaka. Crveni vragovi su u 90. minuti došli do sva tri boda i to zahvaljujući autogolu koji je službeno pripisan Bonucciju. Lopta se nakon ubačaja iz slobodnog udarca i skoka Fellainija odbila od vratara Szczesnog do Alexa Sandra i Bonuccija, te završila u mreži. Mario Mandžukić ušao je u igru prekasno da bi nešto stigao promijeniti...

- Odigrali smo fantastičnu utakmicu, na našoj top-razini, jer bolji od ovoga ne možemo biti. Uspjeli smo pobijediti jer smo igrali vrlo, vrlo pozitivnu igru i tražili smo pobjedu do kraja. Fellaini mijenja tijek utakmice, najčešće kad igramo kod kuće. Nismo ga imali u prvom susretu, Juventus je uveo Barzaglija kako bi nas kontrolirao, ali mi smo išli okomito i zabili golove. Matu nismo uveli za slobodne udarce, nego za ubačaje na Fellainija koji je uvijek dominantan u zraku. Ova tri boda nam puno znače, iako smatram da bi remi bio realan rezultat - izjavio je Unitedov menadžer Jose Mourinho.

Kamera ga je po završetku utakmice uhvatila kako stavlja ruku kraj uha i namiguje Juventusovim navijačima. To je zasmetalo Bonucciju koji mu je nešto rekao, a nakon toga je Portugalac otišao s terena.

- Vrijeđali su me 90 minuta. Došao sam ovdje raditi svoj posao, ništa drugo. Nisam nikog uvrijedio, samo sam gestikulirao da ih želim čuti glasnije. Vjerojatno nisam to trebao učiniti, hladne glave ni ne bih, ali nakon uvreda na račun moje obitelji, i moje Interove obitelji, reagirao sam tako - objasnio je Mourinho.

Paul Pogba zahvalio je Juventusovim navijačima na toploj dobrodošlici, a jedan od Manchesterovih junaka bio je Juan Mata.

- Kakvih krasnih zadnjih pet minuta! Bila je ovo jako dobra večer za nas, izvanredno je kad pobijediš Juventus u Italiji. Utakmica je bila jako teška. Oni su top-momčad, ali mi smo iskoristili naše dvije posljednje prilike. To je nogomet - konstatirao je Mata.

Možda niste znali, no posljednji je put Juventus u skupini Lige prvaka na domaćem terenu poražen sad već davne 2009. godine, kad je u Torinu slavio Bayern. Dakako da situacija nije dramatična za talijanskog prvaka, koji prolaz u osminu finala može osigurati već u sljedećem kolu kad mu u goste dolazi Valencia. Ipak, neke pouke će se izvući.

- Razočaran sam porazom, jer je momčad igrala dobro. Čestitam igračima na dobroj igri, ali ona baš i ne vrijedi puno bez rezultata. Trebamo popraviti realizaciju, u prvom poluvremenu mogli smo postići tri ili četiri pogotka. Kad je ušao Fellaini, znali smo da moramo izbjegavati prekršaje, ali to ove sezone prečesto radimo, suparnicima darujemo puno slobodnih udaraca. United je mogao zabiti samo iz prekida, a mi smo im za to dali prilike - komentirao je Juventusov trener Massimiliano Allegri.

Valencia je protiv Young Boysa po prvi put u dosadašnja četiri kola upisala sva tri boda. Šišmiše je u vodstvo doveo Mina, spremio je odbijenu loptu u gol nakon što je Soler pogodio vratnicu, ali gosti su uzvratili preko Assalea koji je preciznim udarcem završio jedan kontranapad. Radost švicarskih navijača nije dugo potrajala jer je Valencia uoči odmora opet povela. Strijelac je opet bio Mina, a asistent Soler, koji je početkom nastavka nakon solo prodora postavio konačnih 3:1. Zanimljivo je da Mina ima samo 21, a Soler 22 godine. Mina je 256 dana čekao pogodak na Mestalli, dok Soler uopće nije zabio gotovo godinu dana. No, proradili su u pravom trenutku.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 20:03