Goran Mehkek / CROPIX
ULAZNICA JE SVE MANJE

EUFORIJA TRESE HRVATSKU METROPOLU, EKSPRESNO JE RASPRODANA I OMILJENA TRIBINA 'Poseban doživljaj bila bi pobjeda protiv Crvene Zvezde!'

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 19. kolovoz 2019. 14:45

Tko kaže da u Zagrebu ne može zavladati nogometna euroforija ili dinamoforija. Nakon što su Modri u Budimpešti razmontirali Ferencvaros, miris Lige prvaka posljednjih se dana u metropoli itekako osjećao.

Ako je suditi po kadrovima koji se ovih dana mogu vidjeti na blagajnama maksimirskog stadiona, nitko u Dinamu ne mora brinuti za podršku s tribina protiv Rosenborga. Ona će sasvim sigurno biti vrhunska, jer modra se boja voli od 7 pa do 80 godina. I staro i mlado i muško i žensko formiralo je popriličan red i prije otvaranja blagajni za kupnju ulaznica. No u Dinamu nisu ništa prepustili slučaju, bilo je otvoreno osam blagajni, tako da se red, unatoč brojnim novopridošlim kibicima, vrlo brzo “rješavao”.

Iz kluba su ovoga ponedjeljka objavili da je osim tribine zapad rasprodana i istočna tribina pa će Modri sasvim sigurno imati veliku podršku navijača u prvom činu presudne bitke za plasman u europsku elitu.

Puno optimizma

S obzirom na optimizam Dinamovih navijača, Norvežanima je bolje da smanje putne troškove i uopće ne dolaze u Zagreb. A kada su u pitanju suparnici u skupini Lige prvaka, bilo je tu vrlo zanimljivih želja: osim Reala i Barce zbog Luke Modrića i Ivana Rakitića, za dolazak u metropolu odlično kotiraju engleski i nizozemski nogometni velikani.

Ines je vatrena navijačica Dinama i sigurna je u prolaz protiv Norvežana.

- Idemo u skupinu Lige prvaka, a u skupini bih htjela sve što dolazi s Otoka, Englezi su zakon - kaže Ines, koja od igrača na Maksimiru posebno želi vidjeti Dejana Lovrena i Raheema Sterlinga, ali nikako ne i mrsku Crvenu zvezdu.

Mladen je pak uvjeren da će norveška družina izgubiti s najmanje dva pogotka razlike, a potom priželjkuje okršaje protiv Reala i Bayerna, ali najviše ipak možebitni dolazak legende Dinama i prošle godine najboljeg svjetskog igrača, kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića.

Sigurna pobjeda

Tihomir iz Zagreba također budućim suparnicima Ademija i društva u zagrebačkom hramu nogometa ne daje nikakve izglede i prognozira pobjedu od minimalno dva pogotka razlike.

Soccer Football - Copa America Brazil 2019 - Quarter Final - Venezuela v Argentina - Maracana Stadium, Rio de Janeiro, Brazil - June 28, 2019   Argentina's Lionel Messi gestures after the match   REUTERS/Sergio Moraes
REUTERS/Sergio Moraes / REUTERS
Messi

- Volio bih u Maksimiru vidjeti ​Messija, ipak je to poseban doživljaj, a i nemam ništa protiv dolaska Crvene zvezde, jer nema slađe pobjede od one nad njima - kaže Tihomir, dok je njegov prijatelj Ivan još optimističniji:

- Bit će 3:0 za Dinamo, a u skupini Lige prvaka volio bih Real ili Barcu, ali i nekog lakšeg.

Saša iz Vrbovca smatra da će se Rosenborg proći iako suparnik nije bezazlen, a kao veliki ljubitelj svega što dolazi iz Nizozemske, pa tako i nogometa, priželjkuje dolazak Ajaxa, ali i Harryja Kanea i Crvene zvezde.

- Zvezda bi bila posebna kao suparnik, a i pobjeda bi se godinama prepričavala - smatra Saša.

Tomislav iz Zagreba pripadnik je iskusne garde modrih drukera iza kojeg je mnoštvo gostovanja s voljenim klubom još iz vremena bivše države.

- Pobjeda Dinama protiv Rosenborga je sigurna. Bjelica je sve to odlično posložio. Posebna mi je želja da u naš grad dođe Leo Messi; to bi ipak bilo nešto posebno. Zvezdu ne bih volio, ne trebaju nam tenzije i sve to što ide uz tu utakmicu.

Za kraj ove navijačke priče ostavili smo ono zbog čega se Dinamo voli i ono što, na neki način, najbolje pokazuje koliko svima koji vole modru boju Dinamo znači i što predstavlja u njihovim životima.

Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Kao prvog dana

Naime, 80-godišnji Berislav iz Zagreba došao je na maksimirske blagajne kupiti ulaznicu za sebe, svoje unuke i nećake. Svi će zajedno s istočne tribine bodriti najdraži klub, a Berislav je prvi put na utakmici Dinama bio kada je imao samo četiri godine.

- Dinamo je za mene i moju obitelj način života. S 80 godina i dalje osjećam istu ljubav prema Dinamu kao i prvog dana kada je sve počelo, kada sam imao četiri godine. Vjerujem u prolaz u skupinu Lige prvaka, a ako i ne pobijedimo u Zagrebu, nije to nikakav hendikep jer mi se čini da Dinamo igra bolje u gostima. Nemam posebnih želja po pitanju suparnika, ali ipak, volio bih da dođe Modrić s Realom, a Zvezdu nikako, što dalje od njih, to bolje - zaključio je Berislav.

Skandinavci općenito važe za smirene ljude koje atmosfera teško može poljuljati, no ovoga će puta norveška smirenost biti na velikoj kušnji, sprema im se vatrena dobrodošlica na putu do ostvarenja novog modrog europskog sna.

MARIJAN VLAK Rosenborg je bolji od Ferencvarosa

U Maksimiru smo jučer sreli i legendarnog vratara Dinama Marijana Vlaka, koji je apostrofirao dvije zanimljive činjenice...

- Možda je i bolje da smo protiv Mađara u Maksimiru odigrali bez pobjednika i tako našim suparnicima dali lažne nade u prolaz. Ovako je sve bilo slađe, i pobjeda i sjajna podrška naših navijača. Rosenborg je, po meni, ozbiljniji i bolji suparnik od Ferencvarosa, ali imamo veliku priliku da se plasiramo u skupine Lige prvaka - istaknuo je Vlak.

Zagreb, 050118.
Stadion Maksimir.
GNK Dinamo predstavio novo pojacanje Maria Gavranovica.
Na fotografiji: Marijan Vlak.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Linker
19. travanj 2024 00:20