Dinamo
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
ZANIMLJIV PODATAK

EVO ŠTO DINAMO ZAPRAVO RADI U EUROPI! OVO SE MODRIMA NIJE DOGODILO ZADNJIH 20 GODINA Izbore li LP moguć je i okršaj od kojeg strahuje čitava regija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. kolovoz 2019. 10:02

Dinamo se plasirao u posljednje pretkolo Lige prvaka, a tamo ga očekuje norveški Rosenborg. Nakon 1-1 u Maksimiru, nogometaši Dinama u utorak su u Budimpešti u uzvratnoj utakmici 3. pretkola protiv mađarskog Ferencvarosa slavili sa 4-0, a pogotke su postigli Arijan Ademi (16), Bruno Petković (47), Dani Olmo (55) i Amer Gojak (79).

Nogometaše Dinama u posljednjem pretkolu čeka norveški Rosenborg, koji je u obje utakmice slavio sa 3-1 protiv Maribora. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj u europskim kup natjecanjima. Prva utakmica na rasporedu je 21. kolovoza u Maksimiru, a uzvrat je 27. kolovoza u Norveškoj.

Također valja istaknuti kako će se Dinamo, ukoliko prođe u grupnu fazu natjecanja Lige prvaka, naći u trećem bubnju prilikom izvlačenja skupina. To se Modrima nije dogodilo 20 godina, točnije od sezone 1999/2000 kada su u skupini tada ispred njih bili Manchester United i Marseille (Sturm na četrtoj poziciji).

Tome može djelomično zahvaliti ispadanju Kopenhagena, Basela, Celtica i Porta u trećem pretkolu koji su po koeficjentu bili ispred njega. Postoji tako i vjerojatnost da se, primjerice, Modri nađu u skupini s Crvenom zvezdom.

Naravno ako srpski prvak prođe svoju posljednju prepreku, a to je švicarski Young Boys.

Linker
26. travanj 2024 05:21