Action Images via Reuters
ALARM NA UZBUNU

EVO U KOLIKO SU TEŠKOJ SITUACIJI DEJAN LOVREN I DRUŠTVO, I LEGENDARNI KLOPP POZVAO U POMOĆ I PRIZNAO: 'Ovaj smo put izgledali kao mesari'

Nogometaši PSG-a nadigrali su u srijedu navečer finalista Lige prvaka Liverpool i s pobjedom 2:1 vjerojatno spasili sezonu, a Redse gurnuli u tešku situaciju, na rub ispadanja...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. studeni 2018. 09:41

Finalist i dalje ima sudbinu u svojim rukama, ali Liverpool ovog časa kotira tek kao treći kandidat za dva mjesta koja znače prolaz. PSG je uvjerljivije nadigrao Redse nego što rezultat 2:1 pokazuje, a Neymar odigrao odličnu utakmicu ovaj put zaista u ulozi "desetke“, koju nosi na dresu, a gdje smo ga rijetko viđali. Ne na krilu, nego u sredini kao špilmaher Brazilac je bio sveprisutan u igri, razigravao, vukao, asistirao, pucao, isticao se atraktivnim potezima, a i zabio je za 2:0. U akciji u kojoj je probio sredinu gostiju, pretrčao 80 metara i došao na završni udarac.

PSG, hrabar i otvoren s Marquinhosom kao liberom, koji se zna pridodati veznom redu i zatvoriti u obrani, s munjevitim akcijama po bokovima koje su urodile šansama i pogocima, poglavite s lijeve strane. Tako su zabili za 1:0 u 13. minuti, Mbappe je zavrnuo u sredinu, Van Dijk nije raščistio, njegova lopta završila na nozi Bernatu.

Parižani su bili okomiti, jurišnički nastrojeni, a Liverpool defenzivan, za njih nerijetko spor, ni sjena ekipe koja je sama zna fascinirati - brzinom. No, kazneni udarac u smiraju prvog dijela, kojeg je vješto iznudio Sadio Mane, i gol Milnera s bijele točke ostavile su utakmicu otvorenu do kraja. Drugi dio odigran je tvrđe, opet su akcije domaćina bila bolje, iako su Redsi nudili nešto više nego dotad.

Situacija u skupini je prije zadnjeg kola potpuno neizvjesna. PSG je sada u odličnoj poziciji jer u zadnjem kolu gostuje kod Zvezde. Energija koju su pokazali govori da je momčad na visokoj razini motivacije i bit će golem favorit. Liverpool i Napoli igraju na Anfieldu, domaćinu treba pobjeda 1:0 ili, ako Napoli zabije gol, najmanje trijumf s dva pogotka razlike da prođe, a gostima će odgovarati sve ostalo. Osim ako Zvezda ne uzme nešto PSG-u, makar i bod, u tom slučaju je moguće čak i da Francuzi ispadnu, a Englezi i Talijani u osminu finala.

Ancelottijeva momčad relativno je lako dobila Beograđane, dva brza gola usmjerila su utakmicu, iako je Zvezda opet odigrala korektno i doista ostavila pristojan dojam u Ligi prvaka. Izuzev šestice inkasirane u Parizu…

Situacija na Anfieldu je sada jako ozbiljna, europskom doprvaku prijeti ispadanje, a koliko je situacija ozbiljna govore i riječi trenera Jürgena Kloppa.

- Start je bio kakav sam očekivao, divlji i intezivan s dosta rizika. Kasnije smo pokušali sve no nismo imali dovoljno pravih šansi. Još jedan problem koji smo morali prevladati bilo je petsto tisuća prekida u drugom poluvremenu, a sudac je mislio da je u redu svirati nam sve te prekršaje, Jedna smo od korektnijih ekipa u Premier ligi, ali ovaj smo put izgledali kao mesari. Prihvatio sam ovaj rezultat iako se loše osjećam i sad opet moramo iskoristiti Anfield za prolaz. Pozivan Anfield u pomoć - u svojem stilu komentirao je menadžer Reda Jürgen Klopp.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 02:58