Stuart Franklin / Getty
NAJBOLJI KAD JE NAJVAŽNIJE

EVO ZAŠTO JE APSOLUTNA LEGENDA: IVICA OLIĆ DRŽI JEDINSTVEN REKORD U LIGI PRVAKA Niti jedan drugi igrač u povijesti nije to uspio napraviti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2019. 21:08

Ivica Olić vlasnik je jedinstvenog rekorda u Ligi prvaka.

Podatak su, naime, ovih dana iskopali Optini statističari, a prema njemu Olić je od igrača koji su u Ligi prvaka zabili najmanje deset ili više golova, ako se kao kriteriji koristi samo postotak, najveći dio tih golova postigao u knock-out fazi najprestižnijeg europskog nogometnog natjecanja.

Bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije u Ligi prvaka postigao je deset golova, a čak sedam tih golova nisu bili postignuti u grupnoj fazi natjecanja.

Ne računajući dva gola koja je kao igrač CSKA zabio u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Olić je za CSKA zabio samo jednom, u skupni protiv HSV-a, dok je preostalih devet golova postigao kao igrač Bayerna.

U proljeće 2010. godine Olić je bio strijelac i u prvoj i u drugoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

Dvadesetak dana kasnije u uzvratnoj utakmici polufinala tri komada spakirao je Lyonu i poslao Bayern u finale u kojem je s 2-0 bolji bio Inter pod trenerskom palicom Josea Mourinha.

Preostala dva pogotka postigao je dvije godine kasnije Marseilleu, u uzvratnoj utakmici četvrtfinala. I te je godine Bayern stigao do finala u kojem je nakon raspucavanja poražen od Reala.

Linker
16. travanj 2024 23:06