Shaun Botterill/Getty Images
BROJKE SU JASNE

EVO ZAŠTO JE LIVERPOOL VEČERAS OGROMNI FAVORIT NA ANFIELDU Porto nikad do sada nije slavio na Otoku, a sada stiže na noge goropadnom Kloppovom stroju

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 09. travanj 2019. 19:51

Prošle godine Porto je ispao u osmini finala Lige prvaka baš od Liverpoola, kobna je bila prva utakmica koju su Redsi odigrali maestralno i s Dragaa otišli s nedostižnom prednošću, bilo je čak 5:0 za Salaha i društvo. Sada ih je ždrijeb spojio rundu kasnije i prva utakmica igra se na Anfieldu, a za Porto je svako gostovanje na Otoku iznimno traumatično iskustvo.

Tek su tri puta u 20 utakmica ostali neporaženi, nijednom nisu osjetili slast pobjede, a u tih 20 nastupa primili su čak 50 pogodaka, dok su suparničke mreže pogađali samo 10 puta. Jedan od tri remija ostvarili su prošle godine na Anfieldu, no tada je sve bilo riješeno, Redsi su samo odrađivali posao, pa se na toj utakmici ne mogu graditi pozitivna iskustva, no zato se može iskoristiti ogled s Manchester Unitedom od prije 15 godina.

Naime, Jose Mourinho doveo je Porto na Old Trafford i pogotkom Costinhe u 90. minuti izborio remi i prolazak dalje, sve do naslova prvaka. Sergio Conceicao protiv Redsa ne može računati na suspendirane Pepea i Herreru i to je dosta veliki hendikep za portugalsku momčad.

Linker
24. travanj 2024 16:01