Alex Caparros/Getty Images
LIGA PRVAKA

FOTO: ARGENTINAC NANIZAO NEKOLIKO IGRAČA KAO NA VIDEO IGRICI, PA SERVIRAO SUAREZU ZA POBJEDU Brozović i Inter poraženi nauštaju Nou Camp

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Barcelona je na Camp Nou pobijedila Inter sa 2-1 okrenuvši rezultat u drugom poluvremenu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. listopad 2019. 20:53

BARCELONA - INTER 2:1 (Suarez 58', 85'/Lautaro 3')

BARCELONA (4-3-3) Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Semedo – De Jong, Busquets (od 53. Vidal), Arthur – Messi, Suarez, Griezmann (od 66. Dembele). TRENER: Ernesto Valverde.

INTER (3-4-1-2) Handanović – Godin, De Vrij, Škriniar – Candreva (od 71. DAmbrosio), Barella, Brozović, Asamoah – Sensi (od 79. Politano)– Martinez, Sanchez (od 66. Gagliardini). TRENER: Antonio Conte.

Inter je na Camp Nou odigrali vrlo dobro poluvrijeme, ali to nije dovoljno da se osladi protiv Barcelone. Pogotovo kad Luis Suarez ima svoju večer i zabije dva sjajna gola. Antonio Conte znalački se postavio protiv Ernesta Valverdea, međutim dobio je ubojit odgovor. Nakon remija u Dortmundu Barcelona je izborila važnu pobjedu. Pogotovo što ne igra impresivan nogomet.

Inter je ekspresno poveo, već u 3. minuti Lautaro Martinez je pobjegao Piqueu i pogodio u golmanov lijevi donji kut. Lopta mu se u for odbila od Busquetsa. Barcelona je država loptu, tražila prolaze do vrata Handanovića, ali Inter je u prvih 45 minuta bio čvrst, agilan, zatvarao prilaze i znao izaći u kontru. Milanska momčad iz protunapada napravila je niz šansi, Ter Stegen je branio teže udarce nego Slovenac na golu Intera. Semedo je u zadnji čas blokirao šut Barelle, pucali su Martinez, Sensi i Alexis Sanchez.

Što su Katalonci napravili u prvom dijelu? Gotovo Ništa. Jedan šut Griezmanna preko vrat, udarac Messija iz daljnije, prodor Arthura koji je završio udarcem preko gola… ali sve to nije bilo pretjerano opasno.

No, Barca je izvukla pouku, bolje sprječavala kontre, Inter više nije nalazio načina da zaprijeti, ali držao se još trinaest minuta. Vidal je s desne strane poslao loptu na korak do kaznenog prostora odakle Luis Suarez puca iz voleja i zabija u golmanov lijevi donji kut. To je bilo 1:1 i bitna promjena raspoloženja i igre jer Inter je pao. Iako je Conte mijenjao igrače nije imao odgovor. Valverde je umjesto Busquetsa uveo Vidala, promijenio raspored iz 4-3-3 u 4-2-1-3 i bitno pridonio promjeni odnosa snaga.

U 61. Griezmann je pucao u prvi dio gola, nastavili su se napadi i udarci domaćina, da bi u 84. minuti Suarez zabio za pobjedu. Messi je pobjegao Brozoviću, a Urugvajac izašao sam na vratara i matirao ga.

Marcelo Brozović bitno je diktirao igru Intera. Prvi dio odigrao je odlično, preko njega izlazili su u napade, a pripomogao je u limitiranju Messija, slično kao za reprezentaciju u utakmici Vatrenih i Argentine na Svjetskom prvenstvu. No, i on je u nastavku igrao na nižoj razini. Ivan Rakitić nije ušao, ostao je na klupi cijeli susret.

OVDJE POGLEDAJTE SJAJAN SLALOM MESSIJA

BARCELONA - INTER 2:1 (Suarez 58', 85'/Lautaro 3')

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Semedo - de Jong, Busquets (od 53' Vidal), Arthur - Messi, Suarez, Griezmann (od 66' Dembele)

INTER (3-5-2): Handanovič - Godin, de Vrij, Skriniar - Candreva (od 70' D'Ambrosio), Barella, Brozović, Sensi (od 79' Politano), Asamoah - Martinez, Sanchez (od 66' Gagliardini)

------------------------------------------------------------

OSTALE UTAKMICE:

Genk - Napoli 0:0

Slavia Prag - Borussia Dortmund 0:2 (Hakimi 35', 89')

Liverpool - Salzburg 4:3 (Mane 9', Robertson 25', Salah 36', 69'/Hwang 39', Minamino 56', Haland 61')

RB Leipzig - Lyon 0:2 (Depay 11')

Zenit - Benfica 3:1 (Dzyuba 22', Ruben Dias 70'-ag, Azmoun 78'/De Tomas 85')

Lille - Chelsea 1:2 (Osimhen 33'/Abraham 22', Willian 78')

Valencia - Ajax 0:3 (Ziyech 8', Promes 34', van de Beek 67')

------------------------------------------------------------

KRAJ: Sve su večerašnje utakmice završile. Drugi Suarezov gol bio je ujedno i posljednji večeras.

85' GOOOOL! Preokret Barcelone! Messijeva grasna asistencija, a drugi pogodak Luisa Suareza. Gol i u Rusiji, Benfica preko De Tomasa smanjuje na 3:1.

78' Još jednom ove večeri dva pogotka u istoj minuti. Zenit je sve riješio protiv Benfice, a Chelsea opet vodi u Lilleu pogotkom Williana.

70' Zenit protiv Benfice ima 2:0. Ruben Dias je zabio autogol.

69' Liverpool opet vodi! Salah drugi puta večeras za 4:3.

67' Ajax također uvećava svoju prednost. Za "plus tri" zabija van de Beek.

65' Lyon je povećao svoju prednost u Leipzigu. Zabio je Terrier.

61' Kakva večer u Liverpoolu! Salzburg se vratio, zabio je mladi Haland za 3:3 samo četiri minuta nakon ulaska u igru.

58' GOOOOL! Sjajan pogodak Luisa Suareza za izjednačenje na Camp Nou. Prvi gol Suareza u Ligi prvaka nakon 16 utakmica. Bilo je prekrasno izvedeno.

56' Pao je i prvi zgoditak u drugim poluvremenima. Salzburgova misija povratka se nastavlja. Na 3:2 smanjuje Minamino.

POLUVRIJEME: Na svim je večerašnjim utakmicama predah. Inter vodi na Camp Nou, moglo je biti i više od 0:1...

39' Evo ih! Austrijanci se vraćaju. Smanjuje Korejac Hwang na 3:1.

36' Prijeti prava rezultatska katastrofa momcima iz Salzburga. Salah postavlja na 3:0 za Liverpool.

34' Odmah potom i povećanje Ajaxove prednosti. Za 0:2 protiv Valencije zabija Promes.

33' Izjednačio je Lille protiv Chelseaja. Zabio je Osimhen za poravnanje.

27' Mreža se zatresla na Camp Nou. Brozovićeva asistencija za Candrevu završila je pogotkom, ali on je zbog zaleđa morao biti poništen.

25' Novi zgoditak u Liverpoolu. Domaćin je golom Robertsona udvostručio prednost.

22' Dva pogotka u istoj minuti. Zenit je poveo protiv Benfice golom Dzyube, a Chelsea vodi kod Lillea. Strijelac je Abraham.

11' Vodi i Lyon u Leipzigu. Strijelac - Memphis Depay.

9' Evo i pogotka za aktualne prvake Europe. Liverpool vodi kod kuće protiv Salzburga, strijelac je Mane.

8' Poveo je i Ajax na gostovanju kod Valencije. Strijelac iz osme minute je Hakim Ziyech.

3' GOOOOL! Inter je poveo na Camp Nou. Strijelac je Lautaro Martinez! Kakav šok za domaće na samom početku. Prvi zgoditak na šest večerašnjih dvoboja.

21:00 Večerašnje utakmice su počele.

20:30 Međusobni omjer Barcelone i Intera je na strani Katalonaca.

20:10 Klupa, klupa... Na njoj je večeras i Dejan Lovren. Njegov Liverpool igra kod kuće protiv Salzburga.

20:05 Iako smo ih očekivali u početnim postavama njihovih momčadi, dvoboj Lillea i Chelseaja će za početak s klupa promatrati i Domagoj Bradarić i Mateo Kovačić.

19:55 Počinju pristizati sastavi za večerašnje dvoboje. U najzanimljivijem ogledu, onom Barcelone i Intera startat će Marcelo Brozović, dok će Ivan Rakitić utakmicu započeti s klupe za pričuvne igrače.

Linker
19. travanj 2024 04:02