Foto: Marko Todorov / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

FOTO: BJELICA OTKLONIO SVE DVOJBE, ALI NIJE ŽELIO SVE OTKRITI Neobično pitanje kazahstanskog novinara iznenadilo Dinamovog trenera

Uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka na Maksimiru između Dinama i Astane pred novinare su na Maksimiru izašli Nenad Bjelica i Dani Olmo
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. kolovoz 2018. 21:50

Nenad Bjelica riješio je, kaže, sve dvojbe u sastavu, pa i onu vezanu za golmane, ali nije htio otkriti tko će braniti.

- Odlučio sam tko će braniti, ali neću vam reći. Moji igrači prvi saznaju tko igra, saznat će ujutro na dan utakmice. Neću to otkriti. Imam dva odlična vratara i mladog Horkaša i ne mogu pogriješiti - rekao je Bjelica.

Druga dvojba tiče se napadača. Hoće li opet zaigrati Mario Budimir ili će ovaj put to biti Mario Gavranović? Naime, Budimir je zadnjih dana bio ozlijeđen, propustio je utakmicu protiv Slavena Belupa, ali, kako čujemo, trenirao je normalno zadnja dva dana i spreman je za utakmicu. Bjelica je dosad imao pravilo da ne stavlja u momčad oporavljenike i oni su između dviju utakmica propuštali treninge, vidjet ćemo je li Budimir možda iznimka koja potvrđuje pravilo.

- Igrači su spremni za utakmicu, znamo da nas čeka puno posla i teških 90 minuta. Svjesni smo jačine suparnike, bit ćemo od prve do zadnje minute koncentrirani i agresivni kao i u Astani. Svi su igrači koji su bili u Astani na raspolaganju i svi su orni. Raspoloženje je dobro, nadamo se dobroj utakmici i pobjedi sutra. Atmosfera je izrazito pozitivna u svakom smislu, imamo iza sebe dvije dobre utakmice, jednu protiv Astane, drugu u HNL-u, s dvije različite momčadi. To nam daje vjeru da možemo doći do cilja u ovoj sezoni.

Uz njega je na presici bio i Dani Olmo, pa je kolega, nakon što je Bjelica nahvalio svog igrača, pitao Dinamova trenera je li Olmo najbolji igrač kojega je dosad trenirao.

- Nisam ga bez razloga nahvalio, to je moje realno razmišljanje, ali on je prvenstveno izvrstan dečko, to mu je najveća kvaliteta. Da, mogao bi biti najbolji ili jedan od najboljih igrača koje sam trenirao, ali ovi su dečki kao grupa najbolji igrači koje sam dosad trenirao.

Onda je uslijedilo neobično pitanje kazahstanskog novinara. Naime, pitao je gospodin ima li Bjelica autoritet u svlačionici iako nije igrao u velikim klubovima i može li biti problem, kad krenu loši rezultati, to što je iz Osijeka, a ne iz Zagreba. Bjelica se malo čudio pitanju, ali je zanimljivo odgovorio:

- Generalno, dok trener ima rezultat, sve je pozitivno, neovisno o tome u kojem ste gradu rođeni i gdje ste igrali. Ponosan sam što sam trener Dinama, pripremao sam se za klupu Dinama 376 utakmica, punih 10 godina. Imam određeno iskustvo, radim već u četvrtoj zemlji, tako da mislim da to nije problem, a neće biti ni to što sam iz Osijeka. Odlično se osjećam u Zagrebu, i dali su mi veliku odgovornost; nadam da ću je i vratiti svojim radom. Isto tako, već sam bio trener u Ligi prvaka, sa slabijom momčadi od Dinama, i odigrao dobre utakmice protiv jakih suparnika. Recimo, trener Spalletti, za kojega ste sigurno čuli, nije me pobijedio u dvije utakmice. Mislim da imam dovoljno znanja da vodim ove dečke i to je najljepše što mi se moglo desiti.

Hoće li biti veliko razočaranje ako izgubi i ispadne od Astane?

- Svaka je utakmica koju izgubiš razočaranje, ali mi razmišljamo samo o pobjedi. Vjerujemo u svoje zajedništvo, snagu, talent i potporu naših navijača. Svi zajedno možemo pokazati na terenu da smo bolji od Astane. Optimistični smo i odlučni, a vjerujem i u podršku s tribina, nadamo se da će atmosfera biti prava od prve do zadnje minute. Vidjeli ste u Be’er Shevi i Astani koliko je važna ta vatrena atmosfera - rekao je Bjelica.

Linker
25. travanj 2024 22:33