Action Images via Reuters
ŠOK NA STAMFORD BRIDGEU

FOTO: KAKAV POTEZ MATEA KOVAČIĆA! Hrvat je bio jedan od najboljih na terenu, Lampard ga izvadio iz igre i ubacio - tragičara večeri

Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 18. rujan 2019. 11:01

Chelsea je doživio bolan poraz doma od Valencije 0:1 na startu natjecanja u skupini H. Bit će ovo težak udarac za Lamparda i londonsku momčad koja je nadigrala Valenciju u praktički svakoj statistici. Do pogotka, a ni prave stopostotne prilike cijelu večer nisu uspjeli doći, što su Španjolci na kraju i kaznili.

Mateo Kovačić je odigrao vrlo dobrih 80 minuta nakon kojih je ispraćen pljeskom, dok je Ross Barkley koji je umjesto njega ušao vrlo brzo postao tragičar, nakon što je promašio jedanaesterac za izjednačenje.

Kovačić je zasluženo dobio pljesak, bio je sinoć jedan od najboljih igrača Chelsea, a to pokazuju i ocjene portala WhoScored. Tamo je hrvatski veznjak dobio ocjenu 6,8, a među igračima Chelseaja samo su dvojica bolje ocijenjena - Willian s 8,2 i Alonso sa 7,4. Igrao je Kovačić u tandemu s Jorginhom iza ofenzivnog trojca Willian - Mount - Abraham, a najljepši potez večeri odigrao je u 42. minuti kada je savršenom, preciznom dugom loptom pronašao Williana i izbacio ga u stopostotnu šansu, ali Brazilac je pucao preko gola.

Screenshot

Pogled na statistiku potvrđuje dojam - 91 posto točnosti udodavanjima, sto posto točno dodanih dugačkih proigravanja, stvorena jedna velika šansa...

- Nismo zaslužili poraz, sigurno, bar ne poraz. Imali smo solidne prilike, pa onda i penal kojeg smo promašili. Moramo zadržati glave gore, dug je put pred nama - komentirao je Frank Lampard.

Reuters/Tony O'Brien
Action Images via Reuters

- Vidim da je Liverpool isto izgubio, to je Liga prvaka, ovo su teške utakmice.

Za Chelsea su jučer čak tri igrača upisala debi u Ligi prvaka: Fikayo Tomori, Mason Mount i Tammy Abraham. Lampardov ljubimac Mount koji se pokazao velikim talentom na početku sezone je morao izaći već u 16. minuti zbog ozljede. U 9. minuti ga je bez vidljive namjere ozlijedio Coquelin direktnim startom čepovima u potkoljenicu, Mount je pokušao nastaviti igrati, ali nije išlo i bio je primoran izaći zbog vjerojatno ozljede gležnja. U 41. minuti Kovačić poteže napad i šalje odličnu loptu za Williana, koji se ne snalazi u dobroj prilici i šalje loptu daleko od okvira.

Uzaludna dominacija

Igra se skoro cijelu utakmicu odvijala u Valencijinoj polovici, ipak je momačd gostiju došla do vodstva u 74. minuti. Španjolci iz slobodnog udarca izvode odlično uvježbanu akciju i Rodrigo zabija za 1:0. Chelsea je u zadnjih 10 minuta opkolio šesnaesterac i iznudio kazneni udarac uz pomoć VAR-a, ali Ross Barkley je loptu poslao preko vrata.

- Teško je primiti ovaj poraz jer smo više manje cijelu utakmici bili bolji i kontrolirali utakmicu - komentirao je kapetan domaćih Azpilicueta.

U drugoj utakmici skupine G susreli su se Ajax i Lille. Nizozemci su sjajnom igrom svladali Lille 3:0. Domagoj Bradarić je odigrao svih 90 minuta za Lille, on i Turčin Celik s druge strane obrane bili su nemoćni protiv uigranog Ajaxa.

Linker
17. travanj 2024 08:26