FILIPPO MONTEFORTE AFP
SPEKTAKL LIGE PRVAKA

FOTO: NAPOLI POVEO MAJSTORIJOM BELGIJANCA, GRIEZMANN ZABIO VAŽAN POGODAK ZA UZVRAT NA NOU CAMPU Solidna predstava Rakitića

Barcelona je u prvoj utakmici osmine finala izvukla 1-1 (1-0) na gostovanju Napulju.
Piše: HinaObjavljeno: 25. veljača 2020. 19:35

NAPOLI - BARCELONA 1:1 (Mertens 30' / Griezmann 57')

NAPOLI (4-3-3): Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Maksimović, Rui - Ruiz, Demme (od 80. Allan), Zielinski - Callejon (od 74. Politano), Mertens (od 54. Milik), Insigne.

BARCELONA (4-3-1-2): Ter Stegen - Semedo, Pique (od 90. Lenglet), Umtiti, Firpo - Rakitić (od 56. Arthur), Busquets, De Jong - Vida

Napoli je na San Paolu od 30. minute vodio pogotkom Driesa Mertensa, a konačnih 1-1 postavio je Antoine Griezmann u 57. minuti. Ivan Rakitić je bio u početnoj postavi Barcelone, a izašao je iz igre u 56. minuti.

Napoli je Barceloni prepustio loptu i aktivno se branio, što je rezultiralo velikom prednošću gostiju u posjedu lopte, ali i samo jednim udarcem Katalonaca u cijelom prvom poluvremenu. S druge strane, domaća momčad je bila znatno produktivnija i opasnija kad je imala loptu u nogama.

Koliko je opasan i precizan, u 30. minuti je pokazao Dries Mertens. Zielinski se sjajno izborio za loptu, sjurio se po desnoj strani i prebacio na suprotnu, gdje je potpuno neometan bio najbolji strijelac Napolija. Namjestio se i s ruba kaznenoga prostora uputio precizan udarac u gornji lijevi kut pokraj nemoćnog gostujućeg vratara Marc-Andrea ter Stegena.

Napoli je u prvom poluvremenu mogao udvostručiti vodstvo, ali je u 43. minuti Manolas u izglednoj situaciji poslao loptu pokraj vrata.

Barcelona je nešto konkretnija postala u nastavku utakmice, a poklopilo se da je neposredno prije izjednačujućeg pogotka gostujući trener Quique Setien zamijenio Ivana Rakitića Brazilcem Arthurom. U 57. minuti akcija Barcelone je bila na granici zaleđa: od dodavanja Busquetsa prema Semedu, do ubačaja Portugalca prema strijelcu Antoineu Griezmannu. VAR se nije oglasio i pogodak je priznat.

Marc-Andre ter Stegen spasio je svoja vrata obranama udaraca Callejona i Insignea koji su najopasnije zaprijetili Barceloni u drugom poluvremenu, dok su Katalonci bili blizu pogotku u 66. minuti, ali je Leo Messi ostao malo prekratak te na kraju umjesto pogotka zaslužio žuti karton zbog opasnog starta na domaćeg vratara.

Osim rezultatom, Katalonci ne mogu biti zadovoljni ničim drugim, a u završnici dvoboja dva žuta kartona zaradio je Arturo Vidal pa ga neće biti u uzvratu, baš kao ni Busquetsa koji će pauzirati zbog "žutih kartona".

NAPOLI - BARCELONA 1:1 (Mertens 30' / Griezmann 57')

NAPOLI: Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Maksimovic, Mário Rui - Fabián, Demme, Zielinski - Callejón, Mertens, Insigne

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Junior - De Jong, Busquets, Rakitic - Vidal - Messi, Griezmann

-------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - Posljednja zamjena za Barcelonu. Gerard Pique je krivo doskočio i ozlijedio gležanj, mijenja ga Clement Lenglet.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

89' - CRVENI KARTON ZA BARCELONU! Arturo Vidal srušio je Marija Ruija te se nastavio prepucavati s portugalskim braničem i za to je dobio prvi žuti karton. Došlo je do naguravanja i verbalnog okršaja, a njemački je sudac odlučio odmah dodati i drugi žuti čileanskom nogometašu, kao i žuti Mariju Ruiju.

88' - Tek druga zamjena kod Barcelone. Izašao je strijelac Antoine Griezmann, posljednje minute odigrat će Ansu Fati.

79' - Posljednja promjena u momčadi Napolija. Umjesto Demmea u igri je Allan.

74' - Druga promjena kod Napolija. Izašao je Callejon, u igri je Matteo Politano.

63' - Ovo je bio zicer nad zicerima! Callejon je izbio potpuno sam pred Ter Stegena, mogao je birati gdje će i kako pucati, a njemački je vratar fantastično reagirao i obranio ovu stopostotnu šansu!

61' - Velika šansa za Napoli! Insigne je driblingom prošao Piquea i Vidala, izborio se za udarac i oštro šutirao iskosa, no Ter Stegen se nije dao iznenaditi...

57' - GOOOL! Sergio Busquets je okomitom loptom kao na pladnju poslužio Semeda koji isprve pronalazi Antoinea Griezmanna u petercu, a francuskom napadaču iz te pozicije nije bilo teško poentirati za izjednačenje... 1:1 je u Napulju!

56' - Reagira odmah i Quique Setien. Iz igre vadi Ivana Rakitića koji nije bio među istaknutijim pojedincima večeras, zamijenit će ga Arthur.

54' - Prvu promjenu radi Gennaro Gattuso. Umjesto Mertensa u igri je Arkadiusz Milik.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Napulju. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - U prilikama siromašnoj utakmici na napuljskome stadionu San Paolo jedini trenutak vrijedan spomena dogodio se u 30. minuti kada je Mertens sjajnim pogotkom kaznio mlaku i bezidejnu igru Barceloninih nogometaša. Belgijanac je time postao najbolji strijelac Napolija u povijesti.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

42' - Nova šansa za Napoli! Callejon je kratko spustio za Manolasa koji je bio u matnoj situaciji, ali njegov udarac s pet metara odlazi tik uz vratnicu!

40' - Igrači Barce jurnuli su po izjednačenje, no zasad ne mogu probiti zgusnuti Napolijev blok.

30' - GOOOL! Usred uspavanke u Napoliju došlo je do polukontre, a loptu je prihvatio Driens Mertens koji s ruba šesnaesterca pogađa same rašlje Ter Stegenova gola! Mertens je ovim pogotkom postao najbolji strijelac u povijesti napuljskoga kluba, i to na kakav način... svaka čast, majstore!

25' - I dalje traje taktičko nadmudrivanje na San Paolu... obje momčadi kao da imaju jednu jedinu namjeru večeras - ne primiti pogodak.

17' - Šansa za Napoli! Callejon je pobjegao obrani gostiju, našao se u dobroj prilici, međutim u ključnome trenutku nije se mogao odlučiti hoće li šutirati po golu ili će dodati Mertensu, na kraju ga je stigao Umtiti i spriječio najbolju šansu u dosadašnjem tijeku utakmice.

Napoli's Italian forward Lorenzo Insigne (L) vies for the ball with Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (C) and Barcelona's Chilean midfielder Arturo Vidal (R) during the UEFA Champions League round of 16 first-leg football match between SSC Napoli and FC Barcelona at the San Paolo Stadium in Naples on February 25, 2020. (Photo by CARLO HERMANN / AFP)
CARLO HERMANN AFP

8' - 'Šahovsko' otvaranje utakmice u Napulju. Barcelona standarno drži loptu u svojim nogama i kalkulira čekajući pogrešku obrane Napolija. Messi je uputio jedan udarac visoko preko grede i to je jedini pokušaj vrijedan spomena u početnome dijelu susreta.

1' - Počela je utakmica na napuljskom stadionu San Paolo. Glavni je sudac Nijemac Felix Brych.

-------------------------------

-------------------------------

Linker
16. travanj 2024 17:44