Damir Krajac / CROPIX
SLIJEDE NOVI IZAZOVI

FOTO: VELIKO SLAVLJE DINAMOVE BUDUĆNOSTI! Modri juniori pokazali snagu i još jednom sjajnom predstavom izborili nastavak Lige prvaka!

Juniori Dinama su i u uzvratu prvog kola Lige prvaka slavili protiv rumunjskog Viitorula. Nakon 1:0 u Rumunjskoj, Modri su ovoga utorka u Zagrebu bili uspješniji s 2:0 te tako bez primljenog pogotka izborili prolazak u iduću fazu natjecanja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. listopad 2018. 19:18

Dinamo – Viitorul 2:0 (Leca 28' a.g., Ćuže 28')

Dinamo: Horkaš (89. Josipović) – Radonja, Šutalo, Franjić, Mikulić (65. Krizmanić) – Julardžija, Gjira (89. Mihaljević), Pavlak (80. Radić) – Ćuže, Baturina (80. Šipoš), Marin

Trener: Igor Jovićević

Viitorul: Şerban – Ghiţa (76. Georgescu), Leca, Vlad, Neciu (67. Nedelea) – Tucaliuc, Calin, Negrean – Chera (76. Ilie), Pop (55. Munteanu), Pitu (55. Matiş)

Trener: Vasile Manaila

Sudac: Vitalij Romanov (Ukrajina)

Stadion Maksimir, igralište Hitrec-Kacian - gledatelja: 380

Rumunjski kapetan Marius Leca autogolom je u 28. minuti otvorio put Dinamu. Veliku je ulogu kod tog pogotka odigrao lijevi branič Petar Mikulić koji je s lijeve strane uputio loptu, da bi nesretni igrač gostiju istu skrenuo u vlastitu mrežu.

Priču je u 82. minuti zaključio Mario Ćuže koji je snažnim udarcem iskoristio odličnu asistenciju Marka Gjire. Ćuže je ovim pogotkom konačno nagradio svoju upornost te ujedno isprao gorak okus koji su ostavili neke ranije propuštene obećavajuće prilike.

Igra momčadi trenera Igora Jovičevića je jako obećavajuća jer Dinamo je u ovom susretu pokazao dominaciju s puno lijepih kombinacija i atraktivnom igrom.

Zagrepčani će u sljedećem krugu, 7. i 28. studenoga, čekati boljega iz dvoboja kazahstanske Astane i albanske Vllaznije. U prvom je dvoboju Astana na svom terenu pobijedila s 3:1, a uzvrat je na rasporedu u srijedu u 17 sati u Skadru. Nakon drugoga kola slijede play off pa osmina finala..

Linker
23. travanj 2024 01:51