Action Images via Reuters/Carl Recine
NAPOLI ISPAO

FOTO, VIDEO: NAJBOLJI STRIJELAC LIVERPOOLA ZABIO MAJSTORSKI ZA PROLAZ Pogledajte potez koji je izazvao erupciju oduševljenja na Anfieldu u drami

Liverpool je u odlučujućoj utakmici na Anfieldu pobijedio Napoli, izravnog konkurenta za prolazak skupine. Strijelac jedinog pogotka bio je Salah u 34. minuti, a tim je porazom Napoli ispao iz Lige prvaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. prosinac 2018. 15:33

LIVERPOOL - NAPOLI 1:0 (Salah 34')

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold (od 89. Lovren), Matip, Van Dijk, Robertson -Wijnaldum, Henderson, Milner (od 84. Fabinho)- Salah, Firmino (od 60.Keita). Mane. Trener; Jurgen Klopp

Napoli (4-3-3): Ospina - Maksimović, Albiol, Koulibaly, Rui (od 70. Ghoulam) - Allan, Hamšik, Ruiz (od 62. Zielinski), - Callejon, Mertens (od 68. Milik), Insigne. Trener: Carlo Ancelotti

Nogometaši Liverpoola su s minimalnih 1-0 pobijedili Napoli, čime su prošlogodišnji finalisti izborili plasman u osminu finala Lige prvaka, a iz skupine C pridružio im se i PSG koji je sa 4-1 slavio na gostovanju kod Crvene zvezde, dok je Inter propustio pobijediti PSV u Milanu pa je Tottenham sa 1-1 na gostovanju kod Barcelone sačuvao drugo mjesto u skupini B.

Liverpool je u osminu finala prošao kao drugi, zahvaljujući golu Mohameda Salaha iz 34. minute. Momčad Juergena Kloppa je i nakon toga stvarala prilike, ali su vratar Napolija David Ospina i nepreciznost Liverpoolovih napadača držali Napoli u prilici za prolaz dalje.

U samoj završnici dvoboja, kad je Klopp u igru poslao Dejana Lovrena, Napoli je mogao do pogotka koji bi Talijane gurnuo u osminu finala, a izbacio Liverpool. Lopta je preletjela Lovrena, a Poljak Arkadiusz Milik iz neposredne blizine nije uspio pogoditi mrežu, jer mu je vratar domaćih Alisson ušao u šut i čudesnom obranom sačuvao mrežu.

Na stadionu Rajka Mitića PSG je pokazao koliko je bolji od Crvene zvezde i pobjedom 4-1 osvojio prvo mjesto. Cavani (10'), Neymar (40'), Marquinhos (74') i Mbappe (90'+2') bili su strijelci za Paražine, a jedini gol za domaću momčad postigao je Gobeljić (56').

Rezultati by SofaScore

U skupini A Borussia je slavila sa 2-0 na gostovanju u Monacu. Oba pogotka za momčad iz Dortmunda postigao je Portugalac Guerreiro (15', 88'). Kako je Club Brugge uspio ugrabiti bod protiv Atletica, madridska momčad je završila na drugom mjestu sa 13 bodova, koliko ih je sakupila i Borussia.

Rezultati by SofaScore

LIVERPOOL - NAPOLI 1:0 (Salah 34')

LIVERPOOL: Alisson - Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Henderson, Milner; Salah, Mane, Firmino

NAPOLI: Ospina - Rui, Koulibaly, Albiol, Maksimović; Ruiz, Hamšik, Allan; Insigne, Mertens, Callejon

-------------------------------------------------------

SKUPINA A

Club Brugge - Atletico Madrid 0:0

Monaco - Borussia Dortmund 0:2 (Guerreiro 15', 88')

SKUPINA C

Crvena Zvezda - PSG 1:4 (Gobeljić 56' / Cavani 10', Neymar 40', Marquinhos 74', Mbappe 90'+2')

SKUPINA D

Galatasaray - Porto 2:3 (Feghouli 45'+1' p., Derdiyok p. / Felipe 17', Marega 42' p., Sergio Oliveira 57')

Schalke - Lokomotiv 1:0 (Schopf 90'+1')

-------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+4' - Ovo je već za rubriku 'vjerovali ili ne'! Sadio Mane je izbio potpuno sam pred Ospinu i pucao amaterski, lopta je otišla kraj vratnice! Ovo je bio zicer nad zicerima!

90'+3' - Još jedan nevjerojatan promašaj Napolija! Arkadiusz Milik je pobjegao Lovrenu i pucao po golu s pet metara, a čudesni Alisson obranio čisti zicer!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' - I posljednja zamjena u momčadi Liverpoola. Iz igre je izašao Alexander-Arnold, a u igri je Lovren.

87' - Nevjerojatan promašaj Manea! Salah je preciznom loptom pronašao Senegalca koji potpuno sam i neometan puca s desetak metara, no samo pored vratnice!

84' - Evo i druge zamjene kod Liverpoola. Izašao je Milner, a ušao Fabinho.

79' - Prvu zamjenu napokon radi i Klopp. Izlazi Firmino, a mijenja ga Naby Keita.

78' - Što je sada promašio Callejon! Insigne je na drugu vratnicu poslao 'loptu s očima', a Callejon s dva-tri metra promašio cijeli gol!

77' - I još jedna velika šansa za domaće! Salah je sjajno pronašao Robertson na lijevoj strani koji odmah ubacuje u šesnaseterac, a Sadio Mane pucao točno u Ospinu u situaciji 'jedan na jedan'!

74' - Fantastična prigoda za Liverpool! Salah se sjurio u šesnaeterac, Ospina mu je uletio u noge taman toliko da ga omete, Salah je zadržao loptu i probao 'lobati' vratara Napolija, no Ospina se i ovaj put istaknuo atraktivnom intervencijom!

70' - I posljednju zamjenu radi Ancelotti. Izašao je Mario Rui, ulazi Alžirac Faouzi Ghoulam.

67' - Još jedna zamjena u momčadi Napolija. Izlazi Dries Mertens, a mijenja ga još jedan Poljak Arkadiusz Milik.

63' - Sjajna prilika za Liverpool! Milner je ušetao s loptom u šesnaesterac gostiju i gađao suprotni kut, no udarac je otišao pored vratnice!

62' - Prvu zamjenu radi Carlo Ancelotti. Iz igre je izvadio Ruiza, a ušao je Poljak Piotr Zielinski.

57' - Prilika za Napoli! Nakon kornera je Albiol bio najviši u skoku i pucao glavom, no Alisson bez poteškoća hvata tu loptu.

CRVENA ZVEZDA JE SMANJILA PREDNOST PSG-A, ZA 1:2 POGODIO JE MARKO GOBELJIĆ.

51' - I još jednom Salah u prilici! Ostao je na nogama u duelu s Marijom Ruijem i pucao po golu, a lopta je otišla pokraj vratnice!

48' - Nevjerojatno igra Salah večeras! Prošao je cijelu obranu Napolija i centrirao Wijnaldumu, no njegov udarac nije bio precizan i odlazi daleko od gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Liverpoolu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Liverpool je bolje otvorio susret, igrači Jurgena Kloppa kontrolirali su situaciju na terenu tijekom cijelog poluvremena, a dobru igru Redsa okrunio je Salah fantastičnim pogotkom u 34. minuti. Napoli nije ostao dužan, imali su nekoliko prilika, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Alissonovim vratima.

45' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

40' - Drugi žuti karton na utakmici dobio je Koulibaly zbog prekršaja na Salahu.

SJAJAN POGODAK ZABIO JE NEYMAR U 40. MINUTI I PSG PROTIV CRVENE ZVEZDE VODI 2:0.

34' - GOOOL! Fantastičan pogodak zabio je Salah! Dobio je loptu u šesnaetercu, riješio se dvojice braniča Napolija i zatim pogodio bliži kut Ospininih vratiju za vodstvo Liverpoola na Anfieldu!

32' - Prilika za Liverpool. Henderson je pucao s dvadesetak metara, no samo pored gola.

22' - Sadio Mane je postigao pogodak, ali su slovenski suci opravdano poništili gol zbog zaleđa.

16' - Mertens se vratio u igru i moći će nastaviti igru.

13' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Van Dijk zbog iznimno grubog prekršaja na Mertensu! Ponovljena snimka pokazuje da je Nizozemac zamalo Mertensu slomio gležanj!

PSG JE U BEOGRADU PROTIV CRVENE ZVEZDE POVEO POGOTKOM CAVANIJA NA FANTASTIČNU MBAPPEOVU ASISTENCIJU!

9' - Kakva je ovo šansa bila! James Milner je pratio savršen centaršut s krila i snažno pucao glavom s desetak metara, ali je lopta prošla malo iznad prečke!

8' - Uzvraća odmah i Napoli! Mertens je poslao fantastičnu povratnu do Hamšika koji oštro puca po golu s ruba šesnaesterca, no udarac leti preko grede!

7' - Kakva prilika za Liverpool! Robertson je sjajno pronašao Salaha na desetak metara od gola, Egipćanin je bio potpuno sam pred golom, ali u kritičnom mu je trenutku pobjegla lopta!

6' - Liverpool se bolje postavio u početku utakmice, iako većih prilika zasad nema. I dalje traje početno ispitivanje snaga. Atmosfera na Anfieldu je fantastična!

1' - Počela je utakmica u Liverpoolu!

-------------------------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na travnjak stadiona Anfield. Glavni sudac je Damir Skomina iz Slovenije. Sve je spremno za početak!

20.30: Pogledajte dolazak igrača Liverpoola na legendarni Anfield.

20.10: Stigli su sastavi za utakmicu između Barcelone i Tottenhama. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić i danas će nositi kapetansku vrpcu slavnoga katalonskog kluba.

19.55 - Stigli su sastavi za večerašnji ogled. Hrvatski stoper Liverpoola Dejan Lovren čekat će priliku s klupe, dok Marko Rog kod Napolija nije niti na klupi.

LIVERPOOL: Alisson - Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Henderson, Milner; Salah, Mane, Firmino

NAPOLI: Ospina - Rui, Koulibaly, Albiol, Maksimović; Ruiz, Hamšik, Allan; Insigne, Mertens, Callejon

19.30: U ovakvoj je postavi igrao Liverpool kada je posljednji put Napoli igrao na Anfieldu:

19.15 - Bliži se spektakularni okršaj na Anfieldu između Liverpoola i Napolija koji će najvjerojatnije presuditi jednom od ta dva kluba u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka.

Linker
16. travanj 2024 02:46