Zagreb, 061119. Stadion Maksimir.
Utakmica 4. kola Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Sahtar. Na fotografiji: Arjan Ademi.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

KAPETAN POD VELIKIM UPITNIKOM

GLAVOBOLJA ZA BJELICU UOČI PRESUDNE DINAMOVE UTAKMICE Šokantna završnica o kojoj će se pričati nije sve loše što se Modrima dogodilo protiv Šahtara

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 08.11.2019. u 22:43

 • Da nesreća nikad ne dolazi sama, uvjerio se Dinamo u srijedu. Šokantna završnica o kojoj će se pričati nije sve loše što se Modrima dogodilo protiv Šahtara, jer ostao je Nenad Bjelica i bez Nikole More, na kojega neće moći računati u dvoboju s Atalantom u Milanu. Moro do isključenja nije protiv Šahtara odigrao veliku utakmicu, u Harkivu je bio mnogo bolji, međutim svejedno je on važan Bjeličin čovjek, standardni prvotimac i neće ga biti jednostavno nadomjestiti. Pogotovo ne u situaciji kad su još dva igrača iz veznog reda ozlijeđena i upitna za utakmicu u Milanu.

  Naime, pitanje je hoće li do tada u optimalnom stanju biti Arijan Ademi. Čuli smo i od suigrača u mix zoni nakon utakmice da kapetan “igra pod injekcijama i tabletama”, bol u gležnju još je prisutan, ali zbog važnosti susreta kakvi su bili ovi sa Šahtarom, Ademi je stiskao zube. No, dokle može tako? Između Harkiva i Maksimira nije odigrao nijednu utakmicu, Bjelica ga je čuvao za Šahtar, jasno je da to nije optimalno stanje, da je Ademi potrošen i da mu treba vremena dok se potpuno ne oporavi.

  Vjerojatno će Ademi propustiti i zadnju akciju reprezentacije Sjeverne Makedonije, ostati u Maksimiru na “rekuperaciji” i nadati se da bi do San Sira mogao biti bolje. Jer i još jedan igrač koji može pokriti tu poziciju, Amer Gojak, ima problema s ozljedom. Ide na bolje, međutim, teško je reći kad će se vratiti punom treningu i pogotovo kad će biti u natjecateljskom ritmu.

  Možda bi on mogao biti u kadru za utakmicu s Atalantom, ali - možda. Kako god, imat će Bjelica vremena smisliti neku novu varijantu, novu kombinaciju u veznom redu za San Siro.

  Iz drugih medija