REUTERS/Marko Djurica
'NISMO MI ZA LIGU PRVAKA'

'GLEDAO SAM KAD JE CROATIA ODUČILA PARTIZAN OD NOGOMETA..., ALI OVO NISAM NIKAD!' Srbija gori nakon najtežeg poraza Crvene Zvezde u povijesti Marakane

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2019. 09:33

Nogometaši Crvene zvezde sinoć su pretrpjeli težak 6:0 domaći poraz od Bayerna u 5. kolu skupine B Lige prvaka.

Najteži je to poraz beogradskog kluba na stadionu Rajko Mitić, popularnoj Marakani, otkako je otvoren 1963. godine. Do sinoćnjeg debakla najteži domaći porazi crveno-bijelih bili su sa četiri gola razlike.

A sinoć je poljski napadač Robert Lewandowski Crvenoj zvezdi zabio čak četiri komada.

Najzanimljivije je što je vratar srpskog kluba Milan Borjan bio najsvjetlija karika Crvene zvezde usprkos visokom 6:0 porazu.

"Moramo se pogledati u oči i reći da nismo za ovo natjecanje. Igramo jako slabo i ne radimo ono što stručni stožer od nas traži i golove primamo iz naših pogrešaka. Pa svaku utakmicu završimo sa četiri, pet primljenih golova. Jako mi je teško jer bi na ovakvim utakmicama trebali uživati, ovdje se ne igra za novce, nego za grb i ljude na stadionu. Moramo jedni drugima reći u svlačionici što mislimo kako bismo se vratili na sraze uspjeha čim prije. Ispričavam se navijačima, dat ćemo sve od sebe u Grčkoj da osiguramo plasman u Europsku ligu", rekao je Borjan za srpske medije.

Crvena zvezda nakon pet kola ima tri osvojena boda uz gol-razliku 3-19, dakle dva boda više od posljednjeg Olympiacosa. Ukoliko u zadnjem kolu ne izgubi u Pireju Crvena zvezda će osigurati Europsku ligu.

A sinoć je poljski napadač Lewandowski Crvenoj zvezdi zabio čak šest komada i ispisao povijesne stranice ovog natjecanja postavši najbrži strijelac četiriju golova. Zabijao je u 53., 60., 64. i 68. minuti i svoja je četiri gola zabio u razmaku od 4 minute i 31 sekunde. Lewandowski je ove sezone zabio 27 golova u 20 utakmica za Bayern, a uz Lionela Messija jedini je igrač u povijesti Lige prvaka koji je dva puta zabijao po četiri gola u ovom natjecanju. Prethodno mu je to uspjelo protiv Reala 2013. godine.

"Sve se svodi da je on nevjerojatan profesionalac. Uvijek odrađuje dodatne treninge kako bi se poboljšao i trenutno je zaista u sjajnoj seriji", rekao je Bayernov trener Hansi Flick nakon susreta.

Nakon susreta oglasio se i sam Lewandowski putem Twittera: "Moram vam nešto priznati...ovisan sam o postizanju golova."

Ne treba posebno napominjati da su reakcije srpske sportske javnosti danas nepodijeljene. Zvezda je dan poslije predmet ismijavanja na društvenim mrežama...

Ni mediji nisu ništa obzirniji prema srpskom prvaku. Kurir donosi naslov - 'MARAKANA NE PAMTI OVAKAV DEBAKL: Blamaža Zvezde protiv Bajerna! Levandovski terorisao crveno-bele i ispisao istoriju', Blic piše o 'Suzama koje su obišle Srbiju (Emocije TRESLE Marakanu zbog surove lekcije, a jedna fotka će se sa kolena na koleno pokazivati svim budućim igračima Zvezde!), B92 prenosi izjave igrača Zvezde 'Nismo mi za ovo takmičenje'...

Linker
24. travanj 2024 19:19