CROPIX
STRATEG MODRIH NAKON POBJEDE

GOSPODSKI POTEZ DINAMOVOG TRENERA! NENAD BJELICA OTKRIO ŠTO SE DOGODILO KOD NEDOSUĐENOG JEDANAESTERCA 'Nećemo sad o tome...!'

DINAMO - ROSENBORG 2:0 Razmišljanja Dinamovog trenera nakon velike, važne pobjede protiv norveškog prvaka nakon koje je zagrebački sastav stigao na korak do Lige prvaka.
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 22. kolovoz 2019. 01:09

Izdržao je Dinamo. Ali i zasluženo pobijedio u prvoj utakmici playoff-runde za plasman u Ligu prvaka. Jer, u prvom poluvremenu moglo je biti i više od 2:0, koliko je svijetlilo nakon već i nešto manje od pola sata igre. Nastavak utakmice, drugo poluvrijeme ili - druga četvrtina cjelokupnog dvoboja donijela je ponešto drugačiju sliku. Ipak, na norveškoj strani ostala je - nula. A to je ono što je na koncu svega uoči uzvrata u Trondheimu ipak najvažnije.

- Rekao sam da želim aktivan rezultat. Znamo svi da nas očekuje još 90 teških minuta u Trondheimu. Imamo još jednu utakmicu, čeka nas još puno znoja i trke u uzvratu. Rano smo zabili, dobro smo ih prije toga skautirali. Znali smo da su njihovi ofanzivci jako opasni. Igrali smo našu igru u napadu u kojem su Ademi i Olmo bili više naprijed. Dvije prigode smo zabili, mogli smo i više... Ali, kad dobiješ ekipu koja u zadnjih 10 utakmica zabija golove, moraš biti zadovoljan - kaže Bjelica.

Što se prvih 90 minuta tiče Bjelica je istaknuo:

- Dobro smo ih iskautirali, stali s dvije „šestice” u defenzivi, a u ofenzivi igrali našu igru s Ademijem kao „osmicom”. Nedosuđeni 11-erac? Rekao sam da će biti različite interpretacije kod ruku uz tijelo, intenziteta napucavanja, kontakata u 16-ercu... Rekao sam da VAR nije perfektan, vidjelo se i dan ranije na utakmici LASK – Brugge. Ovi su suci iskusni, koji već dvije godine imaju VAR u Italiji... Rekao mi je četvrti sudac Doveri da glavni komunicira s VAR-om i da je sve u redu. Generalno, mislim a je sudac sudio kvalitetno, ako je bila greškica, potkrala mu se.

Stojanović je imao problema s Rosenborgovim lijevim krilom Adegbenrom, a ni Hajrović mu nije stizao pomoći...

- Na poluvremenu smo se mobilizirali da svi na desnoj strani radimo za Stojanovića. I Hajrović i Ademi, a kasnije i Olmo. Nezgodno je kad imate dešnjaka na lijevom krilu, poglavito kad ima i udarac iz daljine i ulaz i zna podvaliti loptu. No, uspjeli smo se obraniti.

Dino Perić je odradio odličan posao na Söderlundu, za kojeg je bio zadužen u prekidima.

- Cijela je momčad odigrala u defenzivi kvalitetno, Dilaveru i Periću su pomagali Ademi i Moro, našim bekovima krila, mobilizirali smo se maksimalno da nemamo problema preko njihovih bokova. A Dino samo potvrđuje da je nadaren stoper, vjerujemo da će biti sljedeći igrač koji će se svojim igrama nametnuti izborniku Daliću. On je naš najbolji stoper kad se radi o iznošenju lopte, ne boji se igrati pod pritiskom, a iz utakmice u utakmicu će još rasti, nadam se i do hrvatske reprezentacije.

Naglasio je još Bjelica da ne žali za trećim pogotkom „jer ni 3-0 ne bi ništa garantiralo”, a što se tiče podrške s tribina bez ijednog ružnog povika i baklji naglasio:

- Hvala svima koji u došli na podršci. Nadam se da ćemo svojim igrama omogućiti našim navijačima da gledaju Ligu prvaka, a oni neka svojim ponašanjem zasluže da budu na tim utakmicama – poručio je trener „modrih”.

Jedanaesterac je na startu zabio Bruno Petković, a trener Dinama otkrio je jedan zanimljiv detalj iz svlačionice.

- Petković je bio određen da puca jedanaesterac, ali ne ako na njemu bude napravljen faul. Ipak, bio je samouvjeren tako da nisam ništa htio mijenjati. Trebao ga je izvesti Oršić, ali nisam htio mijenjati to - rekao je Bjelica.

Zanimljivo je bilo čuti što o utakmici protiv vrlo nezgodnog suparnika misli Nenad Bjelica. VAR ga je opet razočarao, kao što se to dogodilo još davno, dok je bio u Poljskoj. Nije se oglasilo u 39. minuti kad je Reginiussen očito igrao rukom u svom šesnaestercu, moglo je već tada sve biti riješeno.

- Bit će raznih interpretacija sudaca. Ovo su iskusni arbitri koji u Italiji imaju VAR već dvije godine. Ne znam što reći, teško je bilo s terena to vidjeti. Bio sam u komunikaciji s četvrtim sucem koji mi je potvrdio da VAR-soba komunicira sa sucima i da nije bilo ništa u toj situaciji. Nećemo sad o tome... - dodao je trener Dinama.

Linker
24. travanj 2024 21:06