Ronald Goršić/Cropix
SABURTALO U ZAGREBU

GRUZIJCI TVRDE DA SU SPREMNI ZA 'HEROJSKI PREOKRET', HOĆE LI IM POMOĆI OVAJ ČOVJEK? Neobični gost privukao veliku pažnju na Maksimiru...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. srpanj 2019. 23:48

Bilo je dosta gruzijskih novinara na press konferenciji, a u svoju su ponosnu zemlju odaslali optimistične poruke. Naime, Giorgi Čiabrišvili, trener Saburtala, nije došao s bijelom zastavom.

- Svi su spremni za utakmicu, imamo neke ozlijeđene igrače, ali svi mogu igrati i svi koji će igrati dat će sve od sebe - poručio je trener Saburtala, odgovarajući i na pojedinačna pitanja hoće li igrati ovaj ili onaj. Nije otkrio ništa, nije našoj javnosti to ni pretjerano važno, ne možemo se pohvaliti da znamo tko je na pojedinoj poziciji opasniji. No, svakako, Čiabrišvili, najavljuje borbe za prolazak, do zadnje minute.

- Mi nemamo ništa za izgubiti, lišeni smo pritiska, psihološki smo stabilni. Spremni smo napraviti veliki rezultat, ali svjesni smo da bi pobjeda i prolaz bili za nas herojski posao.

Možda im u obavljanju tog posla pomogne i pravoslavni svećenik koji je nadgledao trening gruzijske momčadi na Maksimiru. Domaćinima je predstavljen kao 'dio delegacije Saburtala'...

Ronald Goršić/Cropix
Pravoslavni svećenik iz Gruzije kao dio delegacije Saburtala

A trener se osvrnuo malo i na utakmicu u Tbilisiju, u kojoj je Dinamo u nastavku riješio pitanje pobjednika: - Bila su to dva različita poluvremena, u prvom smo mi bili bolji nego u drugom, kad smo napravili neke pogreške, velike pogreške i to nas je stajalo boljeg rezultata. No, treba reći da je Dinamo bio bolji, iskoristio je svoje šanse i to je ono što je odlučilo susret. Ne naše pogreške, već to što je Dinamo bio kvalitetniji kad je trebao biti.

Kako će se Gruzijci osjećati na stadionu bez gledatelja?

- Neće to biti utakmica bez publike. Igrat ćemo pred vama novinarima, igrat će se pred svima onima kraj TV ekrana, utakmicu prenosi prvi program državne televizije i to nam puno znači. Puno nam je ljudi dalo podršku, poslalo poruku da nam žele sreću i da vjeruju u nas i mi ćemo dati svoj maksimum da ih ne iznevjerimo - zaključio je trener Saburtala.

Igrač Giorgi Diasamidze također je prokomentirao ambijent koji čeka njega i suigrače večeras u Maksimiru. - Puno je bolje igrati s navijačima, pred punim tribinama, to je sigurno bolje iskustvo. Ali, iskreno, nisam još iskusio igrati bez publike, pa i ne znamo kako će to izgledati.

Kako diše momčad, može li Saburtalo napraviti pothvat u Maksimiru? - Ništa nije nemoguće, moramo vjerovati da možemo pobijediti. Spremni smo fizički i psihički za preokret, ne predajemo se.

Zagreb, 290719.
Stadion u Maksimiru.
Konferencija za medije FC Saburtala uoci sutrasnje uzvratne utakmice 2. kola kvalifikacija Lige prvaka protiv GNK Dinama.
Na fotografiji: Giorgi Chiabrishvili.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić/Cropix
Giorgi Čiabrišvili, trener Saburtala

Linker
05. svibanj 2024 05:13