Getty Images, sn ilustracija
FAMOZNA 'DRUGA POSTAVA'

GUARDIOLA MOŽE ODMORITI NAJVEĆE ZVIJEZDE I OPET ĆE NA MAKSIMIRU ISTRČATI MEGAMOMČAD Pogledajte mogući sastav čudesnog Cityja za Dinamo!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 09. prosinac 2019. 16:26

Veliko je pitanje koja će momčad Manchester Cityja u srijedu navečer istrčati na maksimirskom stadionu. Na to pitanje odgovor ne zna još ni sam menadžer Građana Pep Guardiola, koji prvo mora vidjeti kakva mu je situacija s ozlijeđenim igračima i onima koji su umorni pa će onda odlučiti kakav će sastav suprotstaviti Dinamu.

Otprije mu je ozlijeđen stoper Aymeric Laporte, protiv Manchester Uniteda ozlijedio se i drugi centralni branič John Stones, tako da je za pretpostaviti da će priliku protiv Modrih od prve minute u srcu obrane Cityja dobiti 18-godišnji Eric Garcia. Nema zbog kartona ni Fernandinha, koji zna krpati na stoperu, tako da bi uz Garciju mogao biti i iskusni Nicolas Otamendi.

Sergio Agüero blizu je oporavka, Oleksandr Zinčenko isto, vidjet ćemo hoće li njih Guardiola staviti protiv Dinama. Za City je to nebitna utakmica, osigurali su prvo mjesto na ljestvici skupine C Lige prvaka i nema razloga za ikakav rizik, pogotovo jer je pred njima težak prosinac u Premier ligi.

Kevin de Bruyne, Raheem Sterling, David Silva, čak i Kyle Walker stalno su u pogonu u posljednje vrijeme, oni su definitivno glavni na popisu onih koje će Guardiola vjerojatno odmoriti.

Pitanje je i centralni napadač, posebno ako se Agüero ne oporavi, jer na njegovu je mjestu nezamjenjiv Gabriel Jesus, koji također igra konstantno, ali City u seniorskom kadru osim njih dvojice ni nema klasičnog centarfora...

Linker
24. travanj 2024 15:21