Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
BORBA TRENERA

GUARDIOLA NIJE ŽELIO EKSPERIMENTIRATI, A BJELICA JE I PRIJE POČETKA UTAKMICE IMAO JEDAN VELIKI PROBLEM Njegovo mjesto nitko nije mogao nadomjestiti

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. prosinac 2019. 13:14

Bjelica i Guardiola ponudili su sastave točno kakve su bile medijske najave, opterećene izostancima i strateškom odlukom Katalonca da krene bez De Bruynea i Sterlinga.

Dinamov trener postavio je obranu s četvoricom, koliko je defenzivaca uspio skupiti. Zbog izostanka stopera Theophilea i Perića nije ni bio u prilici osloniti se na raspored 3-5-2, a Moubandje je dobio mjesto koje je ispraznio Leovac.

Modri nisu startali agresivno, prva ideja bila je kontrolirati City, a Kadzior je na desnom krilu dao dodatno čovjeka u napadu što se pokazalo korisnim već u 10. minuti. Arijan Ademi, koji ni sam nije potpuno fit, nedostajao je u sredini terena jer Amer Gojak nije u stanju igrati s toliko energije…

Puno se pisalo kako će Pep Guardiola odmarati igrače u Zagrebu. Znalo se da nema ozlijeđenih Agüera, Stonesa i Davida Silve, da je Fernandinho pod kartonima, no Guardiola je poslao na teren vrlo jak sastav u koji bi, u idealnoj varijanti, uskočili samo Sterling, De Bruyne te Ederson na vrata. Šansu su dobila samo dva mladića, Garcia i Foden.

City je opet bio u svojem rasporedu 4-3-3, brz na lopti, koju su vrtjeli na način koji je stvarao opasnosti pred golom Dinama, kombinatoran, ali i defenzivno ranjiv ako ga se zna ugroziti na pravi način. Guardiola nije eksperimentirao, svi igrači postavljeni su na pozicije koje im najviše odgovaraju, a unatoč djelomičnoj rotaciji postave ušli su u susret s jasnom idejom da dobiju. Kao i u prvoj utakmici... Koliko god im bodovi nisu bili sami po sebi bitni. Što su najbolje pokazali zabivši gol kad su dva Dinamova igrača ležala na terenu. Nisu marili ni za fair play.

Među trenerima nije bilo ni taktičkog nadmudrivanja ni iznenađenja u sastavima. Nisu ni išli za tim. I Bjelica i Guardiola gledali su svoja posla, jasno da je Dinamo u pristupu bio daleko više orijentiran kako da limitira suparnika.

U odnosu na prvi ogled na Etihadu, City je imao četiri različita igrača u prvih 11, nisu igrali Agüero, David Silva, Fernandinho i Ederson, a Dinamo je morao bez trojice spomenutih.

Linker
16. travanj 2024 22:35