Foto: Boris Kovacev / CROPIX
ZANIMLJIVO NA PRESICI

GUARDIOLA OBJASNIO KAKO JE UKROTIO DINAMO I OTKRIO NAJVEĆU RAZLIKU DANAŠNJIH I NEKADAŠNJIH MODRIH Bjelica izrekao veliku istinu hrvatskog nogometa...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. listopad 2019. 10:01

Prvi je na press konferenciju na Etihadu stigao Nenad Bjelica. Nije izgledao razočarano nakon 2:0 poraza protiv prvaka Engleske, uostalom, nije trebao ni biti. Njegovi dečki borili su se koliko su mogli, ipak je bilo jako teško učiniti nešto više protiv tako moćnog suparnika.

- Čestitam Cityju na pobjedi. Zadovoljan sam onime kako se momčad borila. City je utakmicu shvatio jako ozbiljno, stvarno nam niti u jednom trenutku nije dao prostora za razmahivanje. Krenuli smo u utakmicu dosta nervozno, bili smo impresionirani atmosferom, stadionom, protivnikom. Prvih dvadesetak minuta smo iz naših grešaka dali suparniku velike tri-četiri prilike. U drugom poluvremenu bili smo dosta stabilni i sustavu 5-4-1 dosta smo se dobro branili, do pogotka Cityju nismo dali ništa. Ali oni u svakom trenutku imaju kvalitetu da mogu riješiti stvar kako su riješili. Mi smo pokušali promjenom sustava i ubacivanjem dva svježa napadača, u formaciji 4-4-2, nažalost, nismo uspjeli. Da imamo više ovakvih utakmica, onda bismo drukčije izgledali, ne bi nam se dogodilo onih prvih dvadesetak minuta. Mi nismo na razini da bismo se nosili s takvim momčadima. Moji igrači su dali sve od sebe - pričao je Bjelica.

Dodao je kako su sad spoznali na kojoj su razini u odnosu na ovakve velike klubove.

- Da, definitivno mogu biti zadovoljan onim kako se momčad borila, kako je stajala na terenu. City je među tri najveća favorita za osvajanje Lige prvaka, jako im je teško parirati. Zato se ne može pričati da je bilo tko od nas podbacio, u bilo kojoj liniji. Sljedeće dvije utakmice sa Šahtarom će mnogo toga odlučivati. Manchester City će osvojiti najviše bodova, a ostale tri momčadi borit će se za ostanak u Europi. Očekujemo da će City biti bolji od Atalante u sljedeće dvije utakmice, a mi ćemo s Šahtarom pokušati biti na što boljoj razini. Ako budemo kao protiv Atalante, sve je moguće.

Pep Guardiola održao je dosta kratku presicu, nije bilo previše pitanja za trenera Cityja, barem ne onih koja bi nas zanimala. Engleski kolege najviše su ispitivali Guardiolu o nekim igračima Cityja, ponajvše o Gundoganu i Fodenu.

- Mogli smo dati pogodak i prije. Bila je to dobra utakmica. Suđenje neću komentirati. Igrali smo najbolje kako znamo, ali oni su dobra momčad i dobro su se branili do Sterlingova pogotka. Petković je jako snažan, nismo im dali da utrčavaju na njegova proigravanja. Oni su Atalantu ostavili na nuli, a danas je Atalanta izgubila u posljednjoj minuti. Dinamo ste danas mnogi prvi put vidjeli, kad ih pozorno gledate, rade puno dobrih stvari. Protiv Atalante ćemo probati uhvatiti osminu finala. Nitko nam ništa neće pokloniti. Mi moramo sve učiniti sami, zato volim ovu momčad. Mislili smo da ćemo mi i Šahtar lako kroz skupinu, ali bit će iznenađenja - kazao je Guardiola.

Igrao je Guardiola prije četiri godine protiv Dinama s Bayernom. Kad smo ga pitali da usporedi tadašnji i današnji Dinamo, rekao je:

- Dinamo je danas mnogo agresivniji, ova momčad je mnogo tvrđa, jača momčad.

Za Danija Olma rekao je također samo riječi pohvale.

- Olmo je igrao u akademiji Barcelone, bio je jedan od najboljih na Europskom prvenstvu U-21, radi se o kvalitetnom igraču. Sretan sam zbog njega.

Linker
20. travanj 2024 06:00