Tomislav Puljić
 REUTERS/Romina Amato / REUTERS
'PILA NAOPAKO' ILI...?

GURAJU DINAMU STATUS FAVORITA On jako dobro poznaje Švicarce: 'Ovdje Modri kotiraju kao veliko ime. Klub koji ima tradiciju i iskustvo u Ligi prvaka'

TOMISLAV PULJIĆ Hrvatski nogometaš koji igra u Švicarskoj, gdje nastupa za Vaduz
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. kolovoz 2018. 19:11

Young Boysi su se jedva provukli u kupu protiv petoligaša, ali Dinamo u tome ne treba tražiti šansu. Jer neće taj teški kup-dvoboj poremetiti koncentraciju švicarskom prvaku prije utakmice s Modrima u srijedu.

- Nema to nikakve veze s Dinamom. Young Boysi su igrali u drugom sastavu, tek kad su vidjeli da imaju problema, onda su ušli neki igrači iz prve momčadi. Ali svejedno, neće to ostaviti traga na Young Boysima. Ta je utakmica prošlost, okreću se Dinamu, ništa ih neće izbaciti iz takta - govori nam Tomislav Puljić, hrvatski nogometaš u Švicarskoj, igra za Vaduz, a trenutno je na rehabilitaciji nakon teške ozljede.

Gerardo Seoane, sadašnji trener Young Boysa, bio mu je trener u Luzernu, Puljić jako dobro zna kvalitete momčadi iz Berna.

- Gledao sam Young Boyse, a gledao sam i Dinamo. Moram priznati da su me Modri ugodno iznenadili, igraju kvalitetan nogomet i to će sigurno biti zanimljiv i neizvjestan dvoboji. Po mojem mišljenju, prva utakmica, u Bernu, neće odlučiti pobjednika, putnik u Ligu prvaka odlučivat će se u Maksimiru.

Slabija obrana

Kako Švicarci gledaju Dinamo, cijene li kvalitetu hrvatskog prvaka?

- Apsolutno. Ovdje Dinamo kotira kao veliko ime, kao klub koji ima tradiciju i iskustvo u Ligi prvaka. Švicarci guraju Dinamu status favorita, kažu da su Modri vrlo težak suparnik i da će im biti teško doći do Lige prvaka. Ja nekako mislim da su izgledi 50:50.

FC Luzern's (FCL)Tomislav Puljic celebrates after scoring the first goal against BSC Young Boys (YB) during their Swiss Super League soccer match in Bern November 28, 2012. REUTERS/Pascal Lauener (SWITZERLAND - Tags: SPORT SOCCER)
REUTERS/Pascal Lauener / REUTERS
Tomislav Puljić

I Puljić kaže da je najveća snaga momčadi iz Berna ofenziva.

- Na svom su travnjaku, na umjetnoj travi, vrlo neugodni. Imaju tog Hoaraua, dobre napadače, vrlo dobre vezne igrače. Obrana je najslabija karika Young Boysa, to Dinamo može iskoristiti. Također, minus im je što im je ozlijeđen napadač Assale, odličan igrač, za Dinamo je to dobra vijest.

Young Boysi dosta golova zabijaju u zadnjih 15 minuta, znači treba biti koncentriran čitavu utakmicu.

- Opet, u zadnje vrijeme puno golova postižu u prvih 15-20 minuta. Krenu napadački, u juriš, pokušavaju što prije slomiti suparnika. Ta atmosfera, pun stadion, to im je vjetar u leđa, za Dinamo je bitno upravo to da izdrži prvih, recimo, pola sata.

Presuda u Zagrebu

Dakle, kad bi na poluvremenu bilo 0:0, za Modre bi to bila dobra vijest?

- Neću reći da bi već time Modri puno napravili jer Young Boysi neće odustati ni u nastavku, ali svakako je bitno što dulje držati praznu mrežu, odoljeti tom pritisku. Kažem, utakmica u Maksimiru na kraju će presuditi, a tamo bi Dinamo trebao biti u prednosti.

Ono što je činjenica jest da su Dinamovi igrači odigrali puno više minuta u Ligi prvaka od igrača Young Boysa.

- Da, ali ovo je posebna utakmica. Možda baš to bude i dodatan motiv Švicarcima jer su gladni, željni Lige prvaka, to je nova snaga, premije, ulog je velik. Oni će sigurno dati sve od sebe, bacati se na glavu, nosit će ih ta misao da mogu ući u Ligu prvaka. U svakom slučaju, bit ću na utakmici u Bernu, jedva čekam da počne jer očekujem da će biti vrhunska partija. Young Boysi imaju odličnog trenera, ali ima ga i Dinamo, obojica rade vrhunski posao i stvarno će biti zanimljivo vidjeti tko će od njih biti uspješniji.

Jesu li ga zvali iz Dinama, je li im dao neki savjet?

- A nemam im ja tu što puno reći, sve su vidjeli i sve prate, jako su dobro upoznati s mogućnostima Young Boysa. Uostalom, utakmice na ovakvim razinama često odlučuje neka pogreška; možeš ti sve predvidjeti i analizirati, ali na kraju odluči greškica - rekao je Puljić.

Linker
25. travanj 2024 06:11