Alessandro Sabattini/Getty Images
POZNATO LICE NA SUPROTNOJ STRANI

HRVATSKI REPREZENTATIVAC STIŽE S UPOZORAVAJUĆOM TRADICIJOM ZA MODRE Aktualni Vatreni u UEFA-inim natjecanjima ne znaju za poraz na Maksimiru!

PAŠALIĆ U FOKUSU Hrvatski reprezentativac stiže s upozoravajućom tradicijom za Modre
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. rujan 2019. 18:11

Mario Pašalić igra drugu sezonu u Atalanti, a već je s moskovskim Spartakom bio u Ligi prvaka. S 24 godine i podosta iskustva i on se, kao i klub, nada da će upravo sada ostaviti najdublji trag u europskim klupskim natjecanjima. Liga prvaka bila mu je jedan od motiva što je ostao u klubu iz Bergama…

Pašalić je 14. rujna 2013. godine u Splitu matirao Dinamo, zabio je dva gola u pobjedi Hajduka 2:0. Ljubimcu poljudskog sjevera je, međutim, to jedini trijumf u osam utakmica protiv Modrih, od kojih je pet izgubio. Na Maksimir je s Bijelima stigao u pet navrata, ima tri poraza i dva remija, a razlika golova je 14:4. U zadnje dvije utakmice bilježio je poraze 5:0 u Kupu i 3:0 u prvenstvu, u sezoni 2013./14.

Na Maksimir dolazi kao hrvatski reprezentativac što je inače vrlo zahvalna uloga jer nijedan aktualni Vatreni, dakle koji je u tom času bio član A vrste, nije sa svojim klubom u utakmici pod UEFA-inom okriljem poražen na tom stadionu. Štoviše, u velikoj većini dvoboja su pobijedili… I to je jedan od testova koji će pokazati je li Dinamo danas drugačiji? Može li se dogoditi da Pašalić pognute glave sjedne u autobus? Ili će on biti prvi koji će zabiti gol? Ovisno i hoće li i koliko igrati.

REGGIO NELL'EMILIA, ITALY - AUGUST 23:  Mario Pasalic of Atalanta BC shows his dejection during the UEFA Europa League Play-Off first leg match between Atalanta BC and FC Copenhagen at Mapei Stadium - Citta' del Tricolore on August 23, 2018 in Reggio nell'Emilia, Italy.  (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Emilio Andreoli/Getty Images
Mario Pašalić

Mario Mandžukić i Marko Pjaca slavili su s Juventusom 4:0, zbilo se to 27. rujna 2016. godine u Ligi prvaka, obojica su ušli s klupe. Ognjen Vukojević je igrao za Dynamo Kijev 2012. godine u Ligi prvaka, završilo je 1:1. Ivica Olić je još 2008. godine u skupini Kupa UEFA dobio s HSV-om 2:0, igrao je 85 minuta. Jurica Vranješ je s Werderom otišao sretan s 3:2 iz uzvrata trećeg pretkola Lige prvaka 2007. godine. Jerko Leko je davne 2003. godine, u kolovozu, u 3. pretkolu Lige prvaka pobijedio s kijevskim Dynamom 2:0 i prošao dalje, u ukrajinskoj prijestolnici bili je 3:1 za Lekinu momčad.

Ćaleta-Car dvaput

Darijo Srna je stigao sa Šahtarom 2008. godine u trećom pretkolu Lige prvaka, veselio se pobjedi 3:1, igrao je cijeli susret. Duje Ćaleta-Car čak je dvaput stigao na Maksimir. Kad su 2014. u Europskoj ligi protutnjali s 5:1 ostao je na klupi, tada je imao tek 18 godina, tek je sljedeće sezone prvi put pozvan među Vatrene, a 2016. u doigravanju za Ligu prvaka igrao je u prvoj postavi, završilo je 1:1. Modri su se u uzvratu probili u skupinu. Ivan Santini i Antonio Milić bili su hrvatski reprezentativci ujesen 2018. godine. Doduše, kad su s Anderlechtom došli u Zagreb, Santini je već izgubio taj status jer radilo se o prosinačkom dvoboju. Utakmica je završila 0:0, međutim zagrebački je sastav bolji posao napravio u Bruxellesu gdje je slavio 2:0. I Santini i Milić startali su u prvoj postavi, iako je Milić zamijenjen.

Još su neki reprezentativci stizali kad nisu igrali za Vatrene. Ivan Perišić, prije nego što je debitirao za A reprezentaciju, bio je sudionik dvoboja u skupini Europske lige 21. listopada 2010. godine, okončan je 0:0. Sadašnji napadač Bayerna igrao je svih 90 minuta.

Ušao protiv Grka 2017.

Na Maksimiru je Mario Pašalić igrao i kao domaćin, u dresu Vatrenih 9. studenoga 2017. godine u doigravanju za Svjetskog prvenstvo u Rusiji. Izbornik Zlatko Dalić dao mu je šansu u 89. minuti utakmice s Grčkom. Bio je u sastavu nacionalne vrste i u nekim drugim situacijama, ali je ostao na klupi. (da)

Linker
19. travanj 2024 08:42