Getty Images
POTENCIJALNI SUPARNIK MODRIH

HRVATSKI TRENER KOJI PRIJETI DINAMOVIM EUROPSKIM AMBICIJAMA 'Je li to istina? Odvratno, to je uvijek loše, ali možda će nama donijeti prednost'

ZORAN ZEKIĆ Trener moldavskog Šerifa koji će, prođe li gruzijski Saburtalo, igrati protiv hrvatskog prvaka, donedavno je vodio Osijek
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. lipanj 2019. 14:00

Šerif. Ne treba posebno našoj nogometnoj publici predstavljati taj klub. Riječ je o sedamnaesterostrukom prvaku Moldavije, iz grada Tiraspola koji pripada regiji Pridnjestrovlje, koja je pod ruskom “šapom”. Priča se ruski, napisi su na ćirilici, izuzev onih na engleskom jeziku, samo tada dopuštena je latinica.

Klub ima u Tiraspolu moderan nogometni kamp s lijepim stadionom, uređenom okolicom. Znači, triput su “šerifi” igrali protiv Dinama, sad će možda i četvrti put, jednom su prošli, dvaput ispali, a jednom su, također, ispali i od Rijeke. U četvrtom pretkolu Europske lige u sezoni 2014./15. Rijeka je slavila u obje utakmice, 1:0 u Rijeci, i 3:0 u Tiraspolu. Tada je na klupi Šerifa, kao i sad, bio Zoran Zekić. A jedini gol u prvom susretu u Rijeci zabio je aktualni Dinamov lijevi bek Marin Leovac. Osim Zekića, od Hrvata su na klupi Šerifa bili i Zoran Vulić te donedavno, prije Zekića, Goran Sablić.

Kako je, dakle, Zekić dočekao vijest da će u idućem pretkolu, prođe li Gruzijce, igrati protiv Bjelice i Dinama?

Osijek, 290319. 
Utakmica 26. kola Prve HNL izmedju Osijeka i Gorice. 
 Na fotografiji: Zoran Zekic, trener Osijeka.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Nisam želio Dinamo

- Nisam želio Dinamo u ždrijebu, baš nisam. Ali, moram vam reći da u ovom trenutku uopće ne razmišljam o Dinamu, već samo o Saburtalu. To je naš prvi protivnik, činim sve da ga što bolje skautiram. U petak igramo utakmicu u prvenstvu, a u subotu idem u Tbilisi vidjet na djelu Saburtalo. Tada ću znati i više o suparniku - javio se Zekić iz Tiraspola

Kaže da se nije čuo s Bjelicom, das nisu izmijenili poruke.

- Bit će vremena, ako prođemo i budemo igrali protiv Dinama, čut ćemo se. Nego, je l’ istina da će Dinamo u uzvratu igrati bez publike? Fuj, odvratno, to je uvijek loše. Dobro, možda bi nama to bila prednost, ali, kažem, u ovom trenutku ne želim o tome pričati ni razmišljati, pred nama je težak protivnik u pretkolu kojega neće biti lako izbaciti.

Zekić je, dakle, bio trener Šerifa prije pet godina kad je ispao od Rijeke. Je li ovaj Šerif bolji od tadašnjega?

- Ne, u ovom trenutku nije. Vjerujte, do utakmice s Dinamom, ako do nje dođe, ako prođemo Gruzijce, puno ćemo se promijeniti, bit će dosta novih igrača u našim redovima. Dinamo je sigurno u prednosti jer ima stabilnu momčad od prošle godine, s naše strane je dobro što smo u pogonu, traje nam sezona, ali ništa to ne znači. S obzirom na sve promjene koje nas čekaju, vidjet ćemo kakvi ćemo biti u tom trenutku. Ali, dajte da prvo odradimo to prvo pretkolo, ako prođemo onda ćemo pričati o Dinamu.

Inače, osim Zekića u Šerifu su i Hrvati Antun Palić, bivši igrač Dinama, te Zvonimir Mikulić, bivši vratar Osijeka. Tko zna, kad već Zekić najavljuje promjene, možda još netko dođe prije utakmice s Dinamom.

Linker
20. travanj 2024 09:26