REUTERS
REAKCIJE MEDIJA

I ENGLEZI SPUSTILI PALAC VELIKOM FINALU, PA SE POKLONILI KLOPPU: Bilo je loše, ali o tom se za par godina neće pričati;Konačno je skinuo prokletstvo

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 02. lipanj 2019. 17:54

Liverpool je zasluženo slavio protiv Tottenhama (2:0), njihova pobjeda nema nijednu mrlju, a to je konstatiralo i većina europskih medija. Naravno, engleski mediji bili su u prvom planu, zanimalo nas je što piše BBC, Guardian, Daily Mail. ..

- Redsi u bili bolji u jako skromnom finalu od kojeg smo puno više očekivali. No, za par godina neće se pričati o lošem nogometu već tko je osvojio naslov, stoga nek' navijači Liverpoola uživaju u ovom uspjehu. Njihov klub je to zaslužio - stajalo je na BBC-u.

Guardian je također istaknuo kako je finale bilo ispod očekivanja...

- Naravno da smo više očekivali od finala, posebice jer je ovo bila najveća utakmica u Tottenhamovoj 137 godina dugoj povijesti. Možda će nova šansa doći uskoro, ali ovu će dugo pamtiti jer nije Liverpool briljirao, ali je odigrao toliko koliko je trebalo za osvojiti Ligu prvaka - pisalo je.

Isto tako većina je engleskih medija bilo složno da je Klopp pokazao koliko je velik trener, odnosno da je jedan od najzaslužnijih što se Liverpool opet vratio tamo gdje mu je mjesto.

- Konačno je Jürgen skinuo prokletstvo, vjerovao je u ono što radi, vjerovao je u ovu momčad i to mu se vratilo.

Marca je također bila na sličnom tragu...

- Redsi, novi kraljevi Europe! - bio je naslov na uglednoj Marci, a u tekstu je pisalo:

- Rano vodstvo Liverpoola usmjerilo je utakmicu, znali su kako treba odigrati s prednosti i zasluženo slavili. Postali su treći klub po broju naslova i svaka im čast na tome.

Marca je također porkomentirala Pochettinovu jedanaestoricu.

- Možda je Mauricio ušao suviše oprezno u utakmicu, možda je i to razlog što nije uspio ozbiljnije zaprijetiti Liverpoolu. Je li pogriješio? To on najbolje zna.

Gazzetta je također istaknula kako je Liverpoolova pobjeda zaslužena.

- Redsi su bili bolji, Salahu se sada VAR sigurno sviđa, a i samo su Milan i Real ispred njih, to nešto znači - stajalo je na talijanskoj Gazzetti.

Linker
19. travanj 2024 00:10