Action Images via Reuters/Matthew Childs
REAKCIJE POBJEDNIKA

IGRAČI TOTTENHAMA OTKRILI ŠTO IM JE BILA INSPIRACIJA ZA VELIKI PODVIG Nekima je žao Ajaxa, a evo i što je poručio apsolutni junak

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. svibanj 2019. 02:14

Nevjerojatnim preokretom Tottenham je pobjedom protiv Ajaxa izborio finale Lige prvaka! Igračima Maurizija Pochettina malo je tko davao šanse da mogu svladati talentiranu mladu momčad iz Amsterdama, pogotovo nakon što su na poluvremenu gubili s 2:0.

No, u drugome je poluvremenu istrčala neka druga momčad iz svlačionice, Spursi su zaigrali na sve ili ništa i to im se itekako isplatilo. Lucas Moura hat-trickom je u Amsterdamu ispisao povijest Lige prvaka i odveo Tottenham u madridsko finale.

Danski nogometaš u dresu Tottenhama Christian Eriksen bio je izvan sebe od oduševljenja:

"Bila je to urnebesna utakmica, mi smo bili u potpunom knock-downu, a onda smo se odlučili oduprijeti. Bilo je tu i sreće, naravno. Žao mi je Ajaxa, dečki su odigrali sjajnu utakmicu. Nama je ovo olakšanje, za to smo se borili, svima nam je bio san zaigrati u finalu Lige prvaka.", pucao je od ponosa danski veznjak.

"Osjećali smo se tako da si nećemo moći pogledati u lice ako izgubimo 3:0 ili 4:0. Morali smo se boriti, a pomoglo nam je što smo postigli gol dovoljno rano na početku drugoga dijela, što je povećalo pritisak u njihovoj momčadi. Lucas je imao fantastičnu večer i svi smo mu zahvalni. Večeras nije presudila taktika, nego borbenost i srčanost. I, naravno, Lucas Moura. Nadam se da će dobiti spomenik u Engleskoj nakon ovoga, nemam drugih riječi da opišem ovu večer.", poručio je Eriksen.

Danny Rose je otkrio što im je bila inspiracija:

"Gledali smo Liverpool sinoć. Oni su pokazali da nije gotovo dok nije gotovo. Bili smo razočarani prvom utakmicom, a razočaranje se nastavilo i u prvome poluvremenu. Međutim, uspjeli smo se izvući iz teške situacije. Sretni smo što smo se provukli i jedva čekamo finale u Madridu."

Bivši igrač Tottenhama i proslavljeni nogometaš Jermaine Jenas izjavio je za BT Sport:

"Nikad nisam vidio ništa slično. O, moj Bože. Lucas Moura se upisao u nogometne udžbenike zauvijek.", euforičan je bio legendarni veznjak Spursa.

"Ajax je igrao toliko dobro... a u drugome dijelu igrači Tottenhama dali su sve od sebe i izašli iz svlačionice kao neka sasvim druga momčad. Kakva noć za Tottenham!", aplaudirao je i Jermaine Jenas povijesnom uspjehu Spursa.

I za kraj, oglasio se junak večeri, brazilski čudotvorac Lucas Moura:

"Nemoguće je opisati kako se osjećam. Vrlo sam, vrlo sretan i ponosan na svoje suigrače. Stalno smo vjerovali da se ovaj trenutak može ostvariti i da je sve moguće. Dali smo sve od sebe da doživimo taj moment. Mi smo obitelj. Ma to je nemoguće opisati - nemoguće.", Brazilac nije imao riječi kojima bi opisao kako se osjeća.

"Nogomet nam omogućuje trenutke poput ovoga, trenutke kakve ne možemo niti zamisliti.", poručio je autor hat-tricka u polufinalu Lige prvaka, "Moramo uživati u tome. Pogledajte me - ovo je najljepši trenutak moga života i moje karijere.", nezamisliva je bila sreća Lucasa Moure. Na kraju je poručio:

"Uvijek sam vjerovao u svoje suigrače. Imamo mnoge kvalitete, čak i bez ključnih igrača. To je jedinstvena momčad, to je obitelj. Moramo se boriti u svakoj utakmici kao i u ovoj. Moram zahvaliti svojim suigračima jer ovo što trenutno osjećam je nezamislivo!"

Englesko finale igrat će se između Liverpoola i Tottenhama 1. lipnja u Madridu na Atleticovu stadionu Wanda Metropolitano.

Linker
20. travanj 2024 07:34